breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Που ήταν και που έφθασε

ΒΕΡΟΙΑ: Που ήταν και που έφθασε

Η ΒΕΡΟΙΑ από την περασμένη Δευτέρα απέκτησε νόμιμη διοίκηση, με το ενδιαφέρον πλέον όλων να επικεντρώνεται εξ' ολοκλήρου στο κτίσιμο του φετινού ρόστερ. Και επειδή η λέξη «ορισμός» του Δ.Σ. μπορεί να ενοχλεί, να υπενθυμίσουμε ότι η ΒΕΡΟΙΑ είναι Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΠΑΕ), με την οικογένεια Μπίκα, που αποχώρησε από τη διοίκηση, να διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της και το Δ.Σ. στις ανώνυμες εταιρίες, όπως είναι γνωστό, το «ορίζουν» οι μέτοχοι.

Και για να κλείσουμε το κεφάλαιο της νέας διοίκησης. Η ανακοίνωση της σύνθεσής της δεν προκάλεσε καμία απολύτως έκπληξη. Επικεφαλής της παρέμειναν οι κύριοι Στέργιος Διαμάντης (πρόεδρος) και Στέφανος Αποστολίδης (αντιπρόεδρος), με τον πρώτο να αναλαμβάνει και χρέη διευθύνοντα συμβούλου. Από εκεί και πέρα στο 5μελές Δ.Σ. συμμετέχουν ο ασφαλιστικός πράκτορας Κώστας Σισμανίδης, στο πόστο του ταμία, ο επιχειρηματίας Γιάννης Σισμανίδης και ο γεωπόνος Μιχάλης Ανθουλάκης (μέλη).

Παράλληλα με τις διοικητικές εξελίξεις, οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα της ομάδας, από την ημέρα που επισημοποιήθηκε η απενεργοποίηση της οικογένειας Μπίκα, παλεύουν να κτίσουν το νέο ρόστερ της ΒΕΡΟΙΑΣ, βάζοντας τις βάσεις και για τα επόμενα χρόνια, αφού πλέον στην πάλαι πότε «Βασίλισσα του Βορρά» έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, που πριν λίγες ημέρες πήρε το χρίσμα της επίσημης διοίκησης, βρήκε στο ρόστερ της ομάδας τέσσερις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, από τους οποίους μόνο ο ένας, ο Μουχάλης, θεωρείτο βασικός την περίοδο που μας πέρασε, με τους υπόλοιπους τρεις (Τασιόπουλος, Περδίκης, Ισαακίδης) να συμμετέχουν στο περσινό δυναμικό της ΒΕΡΟΙΑΣ, επειδή εθεωρούντο παίκτες με προοπτική. Όλοι οι υπόλοιποι βάσει συμβολαίου είχαν το δικαίωμα να αναζητήσουν την τύχη τους οπουδήποτε επιθυμούσαν.

Αρχικά προσελήφθη νέος προπονητής, ο Κώστας Ανυφαντάκης, με άμεσους συνεργάτες του τους Ματζιαρίδη, Βοργιατζίδη και Γκίτκο και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ, πάνω βέβαια σε νέα δεδομένα. Προηγουμένως φυσικά έγινε και γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι, που θα επιτρέψουν στην ομάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις, αφού ουδέποτε οι άνθρωποι που ανέλαβαν την υποχρέωση να λειτουργήσουν τη ΒΕΡΟΙΑ, υποστήριξαν μέχρι σήμερα ότι διαθέτουν την άνεση να σηκώσουν μόνοι τους το οικονομικό βάρος της ομάδας.

Ξεκίνησαν λοιπόν με τέσσερις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας διαθέτει 18, από τους οποίους έξι (αρ. 6) από τον περσινό κορμό που είχαν το δικαίωμα να αποχωρήσουν, όμως δέχθηκαν τους νέους προφανώς όρους και συνεχίζουν, όλοι βασικοί της περσινής περιόδου (Μαραγκός, Μπλέτσας, Ορφανίδης, Παπαχρήστου, Παπαδόπουλος Γ., Μπουκουβάλας), με οκτώ (αρ. 8) νεοαποκτηθέντες (Παπατζίκος, Ντουμάνης, Ιωάννου, Στίκας, Σταμπολίδης, Μπούζας, Μπουόλι, Δεμηρτζόγλου), η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από το πρωτάθλημα της Super League 2 και συνεπώς μπορούμε να υπολογίσουμε λίγο – πολύ τι θα δώσουν στη ΒΕΡΟΙΑ, ενώ συζητάει και με κάποιους από αυτούς βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία, με τους Βενετικίδη, Βεροιώτη τερματοφύλακα 21 ετών, Σέχου 23 ετών επιθετικο (έπαιζε στον Πιερικό), Κρητικό 27 ετών (πλάγιο μεσοεπιθετικό), Κατσαμπά 24 ετών επιθετικό (αγωνίζονταν στον Ηρακλή), Μπατσιάνο 24 ετών πλάγιο επιθετικό (παίκτης την περσινή περίοδο του Ηρακλή).

Θα ήταν υπερβολή βέβαια να υποστηρίξει κάποιος ότι η ΒΕΡΟΙΑ, ακόμη κι αν αποκτηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές με τους οποίους συζητάει αυτή τη στιγμή, θα έχει ένα πλήρες ρόστερ, όπως θα το ήθελαν πιθανόν οι οπαδοί της, όμως από την άλλη, αν σκεφθείς που βρίσκονταν πριν 10 περίπου ημέρες και που έφθασε σήμερα, συνυπολογίζοντας και τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην ομάδα, θα ήταν ανέντιμο να μην αναγνωρίσεις σ' αυτούς που κινούν τα νήματά της, τουλάχιστον τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν, όλο αυτό το διάστημα και που γιατί όχι, μέχρι ενός σημείου μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής