breaking news Νέο

Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!

  • Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!
  • Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!
  • Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!
  • Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!
  • Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!
  • Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!
  • Ποντιακό ξεφάντωμα μέχρι πρωϊας στη Ν. Νικομήδεια!

Πάνω από 800 άτομα έδωσαν το παρών στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Μ.Π.Σ. Ν. Νικομήδειας "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", το Σάββατο (20/8) το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας και διασκέδασαν με την ψυχή τους έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες με ποντιακά άσματα, ερμηνευμένα από τους καλλιτέχνες Στάθη Νικολαϊδη, Μαυρόπουλο Ανδρέα, Παπαδόπουλο Λευτέρη και Γιώργο Ατματσίδη με άξιους συμπαραστάτες τους οργανοπαικτες Κώστα Ζώη, Νικο Κωστογλίδη και Νικηφορίδη Ανδρέα.

Νωρίτερα την αυλαία της ποντιακής βραδιάς άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα των παιδιών του συλλόγου, τα οποία και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρόντες, ενώ ρίγη συγκίνησης σκόρπισε στο χώρο η προβολή στον προτζέκτορα φωτογραφιών με πρόσωπα ανθρώπων, που ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες στον Πόντο και άλλες περιοχές της Τουρκίας, ήταν αυτοί που ερχόμενοι στην Ελλάδα πριν ακριβώς από 100 χρόνια εγκαταστάθηκαν σ' αυτόν τον τόπο, δημιουργώντας τη Ν. Νικομήδεια!

Την ποντιακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας Αλέκος Τσαχουρίδης, Λάζαρος Ασλανίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας και συνάμα επικεφαλής του νέου διοικητικού σχήματος της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Σάκης Δέλλας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας Φώτης Φανιάδης και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

 

Μικρά - μικρά από την εκδήλωση

 

• Αν και το ψιλόβροχο που άρχισε να πέφτει στις 9 το βράδυ, ώρα έναρξης της ποντιακής βραδιάς, δημιούργησε κατήφεια, προβληματισμό και εν μέρει απογοήτευση, ωστόσο η συνέχεια έφερε χαρά και ικανοποίηση. Κι αυτό γιατί μέσα σε λίγα λεπτά σταμάτησε να βρέχει, με τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου να αναδιοργανώνουν το χώρο και να υποδέχονται τον κόσμο που άρχισε να συρρέει και να καταλαμβάνει τα τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί.

• Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, ο οποίος μετέφερε και την ευχάριστη εξέλιξη που υπάρχει από πλευράς Δήμου Βέροιας με τη δρομολόγηση της διαδικασίας για την απόκτηση αποχέτευσης στη Ν. Νικομήδεια, ένα έργο πνοής για τους κατοίκους της!

• Χαιρετισμό ακόμα απηύθυναν και οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κώστας Καλαϊτζίδης, οι οποίοι και εξέφρασαν τη χαρά τους για την πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς, μετά από 2 χρόνια πανδημίας, με τον τελευταίο, μάλιστα, να τονίζει με νόημα πως "ό,τι και να κάνουν, την παράδοση δεν πρόκειται να μας την πάρουν!"

• Ο κ. Παύλος Τσαβδαρίδης, ένας από τους πρώτους κατοίκους της Ν. Νικομηδειας που μετανάστευσαν στη μακρινή Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του '50 και που συνεχίζει να ζει εκεί, με την παρουσία του και πάλι φέτος το καλοκαίρι εδώ, φρόντισε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση του συλλόγου, δείχνοντας με την κίνησή του αυτή το πόσο αγαπά και τιμά τον τόπο του, με το σύλλογο να τον ευχαριστεί και δημοσίως με ανακοίνωσή του.

• Πέρα από τον προαναφερόμενο, χρηματικό ποσό προσέφεραν στο σύλλογο, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέφρασαν τη στήριξή τους σε τέτοιες προσπάθειες συλλόγων.

• Μέχρι και από την Κατερίνη και περιοχές της Χαλκιδικής βρέθηκαν άτομα το Σάββατο στην εκδήλωση της Ν. Νικομήδειας, τα οποία, μάλιστα, συστήθηκαν ως φαν του μεγάλου Πόντιου καλλιτέχνη Στάθη Νικολαϊδη.

 

Ν. Νικομήδεια: Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής