breaking news Νέο

Μπελεβώνης: Μεγάλη προοπτική, μικρή εμπειρία

Μπελεβώνης: Μεγάλη προοπτική, μικρή εμπειρία

Έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή με συμμετοχή σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας μας και με μεγάλη προοπτική εξέλιξης, μικρή όμως εμπειρία όσον αφορά τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πρόσθεσε στην μεσοεπιθετική της γραμμή η ΒΕΡΟΙΑ.

Πρόκειται για τον Χρήστο Μπελεβώνη, γιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μάκη Μπελεβώνη, που αναδείχθηκε στον Παναιτωλικό, ενώ φόρεσε και τη φανέλα του ΟΦΗ και της Καλαμάτας.

Ο Χρήστος Μπελεβώνης, που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Παναιτωλικό γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης την εποχή που ο πατέρας του αγωνίζονταν στον ΟΦΗ. Στις 29 Ιουλίου του 2002 και έχει ύψος 1,83 μέτρα.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την γενέτειρα του πατέρα του, το Αγρίνιο και τα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού, περνώντας από όλα τα ηλικιακά τμήματα της ΠΑΕ του Αγρινίου.

Την περίοδο 2018-2019 αγωνιζόμενος στην Κ-19 του Παναιτωλικού στο αντίστοιχο πρωτάθλημα σε 22 αγώνες πέτυχε 7 γκολ, μοιράζοντας παράλληλα και 4 ασίστ, κερδίζοντας με το σπαθί του 4ετές συμβόλαιο με την ομάδα του, με την οποία την επόμενη περίοδο 2019-2020 κατέγραψε μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα της SL1.

Το καλοκαίρι του 2020 δόθηκε δανεικός στην Επισκοπή που τότε αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την ίδια περίοδο (τον Ιανουάριο του 2021) άλλαξε πόλη μετακομίζοντας στην Αρτα και στην Α.Ε. Καραϊσκάκη, δίχως να γράψει ούτε μια συμμετοχή με τα  χρώματα της Επισκοπής, επειδή το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την περίοδο εκείνη είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει, λόγω κορονοϊού.

Στην ΑΕ Καραϊσκάκη έμεινε μόλις δύο μήνες και έπαιξε σε δύο αγώνες πρωταθλήματος.

Την περσινή περίοδο 2021-2022 ανήκε στην δύναμη του Παναιτωλικού με τον οποίο μέτρησε 11 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες για να δοθεί την περασμένη Τρίτη 30 Αυγούστου με τη μορφή δανεισμού στη ΒΕΡΟΙΑ, προκειμένου να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει πιο έτοιμος αγωνιστικά στον Παναιτωλικό.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έχει χριστεί διεθνής με όλες σχεδόν τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας μας (την Κ17, την Κ19, ενώ πρόσφατα τον Μάιο του 2022 κλήθηκε και στην Εθνική Ελπίδων για τους αγώνες κόντρα στις αντίστοιχες ομάδες της Κύπρου και της Πορτογαλίας, όντας ο μικρότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής από τις κλήσεις του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Γιώργου Σίμου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής