breaking news Νέο

Συνάντηση της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό με τον Αλέξη Τσίπρα

  • Συνάντηση της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό με τον Αλέξη Τσίπρα
  • Συνάντηση της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό με τον Αλέξη Τσίπρα
  • Συνάντηση της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό με τον Αλέξη Τσίπρα

Την Τετάρτη, 7/09/2022, αντιπροσωπεία της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό, η αντιπρόεδρος Εύη Ακρίβου και τα μέλη του ΔΣ Καλλιόπη Μέλλιου, Λουκία Μήτσα και Κωνσταντίνα Παναγιωτίδου, συναντήθηκαν στη Βέροια με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη μας. Στη συνομιλία που αναπτύχθηκε, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη Μ.Α.μ.Α ως σύλλογο που προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής:

• Η ανάγκη μας οδήγησε να δημιουργηθεί η Μ.Α.μ.Α, μιας και ο αυτισμός είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη αναπηρία. Η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού θέλει συγκεκριμένα θεραπευτικά μοντέλα, τα οποία τα παιδιά μας πρέπει να ακολουθούν εφόρου ζωής.

Ο σύλλογος μας ως ενεργό μέλος ενός πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου που δραστηριοποιείται στον αυτισμό διεκδικεί:

• Τη δημιουργία Κέντρων ημέρας και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης εξειδικευμένων στο φάσμα του αυτισμού. Σε κάποιες πόλεις έχει γίνει, γιατί όχι σε όλες; Είναι ευρωπαϊκά προγράμματα που δεν απορροφούνται, γιατί;

• Τη δημιουργία οικισμών, στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης για τους ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού

• Τη δημιουργία θεραπευτικών αγροκτημάτων για τα παιδιά μας, που θα τους δίνεται η δυνατότητα να εργάζονται και να πωλούν αυτά που παράγουν με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του εισοδήματός τους.

• Την προστασία του βοηθήματος από τον ΟΠΕΚΑ, το οποίο χάνεται, όταν ο γονιός πεθάνει και το παιδί εισπράττει αυτόματα τη σύνταξη του θανόντα γονέα, που πολλές φορές είναι μικρότερη από το υπάρχων βοήθημα.

• Την αποσαφήνιση από την πλευρά της κυβέρνησης, για το θέμα του εμβολιασμού των ΑμεΑ που παρακολουθούν ΚΔΗΦ ή Κ.Δ.Α.Π.Α μεΑ ,όπου τα περισσότερα θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, αφού ακόμη δεν έχουμε ενημερωθεί από τα αρμόδια υπουργεία για το αν οι ανεμβολίαστοι ΑμεΑ θα μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν. Τώρα που όλα άνοιξαν, τα ανεμβολίαστα ΑμεΑ εξακολουθούν και βιώνουν αποκλεισμούς, γιατί;.

• Την αύξηση των προνοιακών επιδομάτων που εξακολουθούν και είναι τα ίδια εδώ και 20 χρόνια και οδηγούν τα ΑμεΑ να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

Τα παραπάνω ήταν μερικά από τα αιτήματά μας. Τα παιδιά μας δεν ψηφίζουν, δεν πληρώνουν φόρους, η συμπερίληψή τους και η αποδοχή τους από την κοινωνία είναι όμως θέμα πολιτισμού. Ακούστε εμάς τους γονείς. Βοηθήστε μας να πεθάνουμε ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας, μπορούμε πλέον να τα εμπιστευτούμε στα χέρια της πολιτείας.

Ο σύλλογος μας ζήτησε να πραγματοποιήσει διαδικτυακή συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και άλλους φορείς -συλλόγους που προστατεύουν παιδιά και ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού, ώστε να του εκθέσουν αναλυτικά τα θέματα της αυτιστικής κοινότητας της Ελλάδας και ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης απάντησε ότι θα το κάνει με μεγάλη χαρά.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της Μ.Α.μ.Α


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής