breaking news Νέο

Με σοβαρές ελλείψεις τα Νοσοκομεία και της Ημαθίας -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Με σοβαρές ελλείψεις τα Νοσοκομεία και της Ημαθίας  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, αλλά και η απόφαση των γιατρών να οργανώσουν την πάλη τους για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των δομών με τις αναγκαίες υποδομές και εξοπλισμό, αναδείχθηκαν μέσα από την περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, με επικεφαλής την πρόεδρό της, Αφροδίτη Ρέτζιου, σε Πέλλα, Ημαθία και Κοζάνη.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, εκφράστηκε η διάθεση των υγειονομικών να μην περιμένουν πλέον «κάτι να γίνει» αλλά να βγουν οι ίδιοι μπροστά και να διεκδικήσουν, σε συντονισμό και κοινή πάλη με τους ασθενείς, τον λαό και τους φορείς του.

Η εικόνα που αποκαλύφθηκε και για την Ημαθία, είναι ενδεικτική της διάλυσης που προωθείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις.

Στο Νοσοκομείο Νάουσας δεν λειτουργούν η Οφθαλμολογική, η ΩΡΛ και η Γυναικολογική κλινική.

Στο Νοσοκομείο Βέροιας έχει αυξηθεί η αναμονή και έχει μειωθεί ο αριθμός των τακτικών χειρουργείων που γίνονται. Π.χ. τακτικό ορθοπαιδικό χειρουργείο δεν έχει προγραμματιστεί εδώ και δύο χρόνια. Στην ΩΡΛ κλινική, μειώθηκαν οι μέρες των χειρουργείων από 8 σε μόλις 1 τον μήνα. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι με κλειστή την ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Νάουσας και αποδεκατισμένη την κλινική ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Βέροιας, τα περιστατικά των ΩΡΛ ασθενών στον νομό Ημαθίας σπρώχνονται στις ιδιωτικές δομές ή σε δημόσιες δομές άλλων νομών, αν και όποτε βρεθεί διαθέσιμο χειρουργείο.

Την ίδια ώρα οι μαζικές προσλήψεις που διαφημίζει η κυβέρνηση, αποτελούν μια τρύπα στο νερό. Αφού οι θέσεις που εγκρίθηκαν και προκηρύχθηκαν ήταν πολύ λιγότερες από όσες είχαν ζητηθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και οι οποίες ήταν υποπολλαπλάσιες των οργανικών κενών. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Νοσοκομείου Βέροιας, όπου προβλέπονται 82 γιατροί, υπηρετούν 55, με τις 27 θέσεις να παραμένουν κενές και τελικά προκηρύχθηκαν μόλις 7 - 8 θέσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής