breaking news Νέο

Δημιουργία ψηφιακού οδηγού τοπικών επιχειρήσεων της Βέροιας

Δημιουργία ψηφιακού οδηγού τοπικών επιχειρήσεων της Βέροιας

Τη δημιουργία του ψηφιακού οδηγού τοπικών επιχειρήσεων της Βέροιας παρουσίασαν, σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου και η γ.γ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύχαρις Κιουλπεκίδου. Ο οδηγός, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη, όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Γρηγοριάδης, θα περιλαμβάνει 400 εμπορικά καταστήματα και 150 ελεύθερους επαγγελματίες από την περιοχή του δήμου Βέροιας. Το όνομα, καθώς και η μορφή του θα παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα. Ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι η προσπάθεια του δήμου Βέροιας με τις διοικήσεις των συλλόγων ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, ενώ η ψηφιακή πλατφόρμα, που θα περιλαμβάνει χάρτη και χρήσιμες πληροφορίες κάθε καταστήματος, θα μπορεί να ανανεώνεται από τους συμμετέχοντες (στο δικό τους προφίλ) με κωδικούς taxisnet. «Προβάλουμε την τοπική αγορά μέσω εύχρηστου ψηφιακού περιβάλλοντος. Ο δήμος Βέροιας κατά τη διάρκεια της πανδημίας πραγματοποίησε τέσσερα ψηφιακά εμπορικά σεμινάρια», είπε ο αντιδήμαρχος, αναφερόμενος στην άψογη συνεργασία δήμου, «Εμπορικού» και «Ομοσπονδίας».

Στη δική της τοποθέτηση η κα. Τσιπουρίδου αναφέρθηκε στην ημέρα εμπορίου, ένα θεσμό που πραγματοποιείται εδώ και 17 χρόνια, λέγοντας ότι παρά το ότι έκλεισαν πολλά εμπορικά καταστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων έγιναν υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ ή fast food), το στεγασμένο εμπόριο δεν πρόκειται ποτέ να «πεθάνει». «Ο χειμώνας που έρχεται, θα είναι δύσκολος.

Ελπίζουμε να βρεθούν λύσεις και να μη νιώσουμε ξανά την ίδια αβεβαιότητα.

«Παντρεύουμε» το στεγασμένο εμπόριο  με την τεχνολογία», είπε η πρόεδρος, αναφερόμενη στο ελάχιστο των νέων καταστημάτων που άνοιξαν το 2022 (σ.σ μόλις τρία).

Η κα. Κιουλπεκίδου χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία δήμου και «Εμπορικού». «Η προβολή μέσω διαδικτύου είναι σημαντική για την «Ομοσπονδία». Θέλουμε να δείξουμε την παρουσία μας στην αγορά της Βέροιας», είπε, ευχαριστώντας το δήμο Βέροιας, όπως αντίστοιχα έκανε και η κα. Τσιπουρίδου.

Το πρόγραμμα, όπως είπε ο κ. Γρηγοριάδης, θα «τρέξει» και μέσω της ιστοσελίδας του δήμου veria.gr.

Τη δράση χαιρέτισε, μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.

Το συντονισμό της συνέντευξης είχε η συνεργάτης του Εμπορικού Συλλόγου, Έλσα Φανάρα

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής