breaking news Νέο

Την παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων για μονάδα επεξεργασίας ιατρικής κάνναβης διαπραγματεύεται ο Δ. Νάουσας

Την παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων για μονάδα επεξεργασίας ιατρικής κάνναβης διαπραγματεύεται ο Δ. Νάουσας

Την παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων σε άγονες περιοχές της Επισκοπής και του Πολυπλατάνου διαπραγματεύεται, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, για να χρησιμοποιηθούν στην καλλιέργεια και την επεξεργασία ιατρικής κάνναβης. Η εκμίσθωση θα αγγίξει τα 90 ευρώ το στρέμμα, αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία 150 θέσεις εργασίας και 90.000 ευρώ στο δήμο ετησίως. Με το δήμο έχει έρθει σε επαφή κονσόρτσιουμ Ελλήνων και ξένων επενδυτών, που ενδιαφέρεται να εγκαταστήσει θερμοκήπια και μονάδα επεξεργασίας, ώστε να παράγει εκχύλισμα ιατρικής κάνναβης.

«Η δραστηριότητα μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για την τοπική κοινωνία»,  επισημαίνει ο κ. δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι η δραστηριότητα θα είναι απολύτως νόμιμη, με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας.

Η πρόταση που παρουσίασε ο δήμαρχος, έχει συναντήσει την αντίδραση του ΚΚΕ (εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση) , αλλά και κατοίκων των δυο κοινοτήτων.

«Είναι πάγια θέση του ΚΚΕ, όπως και στην αρχική ψήφιση του νομοσχεδίου, που προέβλεπε τη μεταφορά των σκευασμάτων από την κατηγορία Β σε Δ και την καθιστούσε νόμιμη. Υπάρχει και μια ανησυχία από τους δημότες μας, με το σκεπτικό ότι ενδεχομένως κάποιος να εκχυδαΐσει την όλη προσπάθεια. Στο πλαίσιο του λαϊκισμού, που ευδοκιμεί εδώ και χρόνια στη χώρα μας, αν κάποιος πει αντί για «κάνναβη» «χασίς», αντιλαμβάνεστε…Δεν είναι από τα πιο εύκολα θέματα. Αν μιλάμε για χασίς, ενδεχομένως να πρέπει να ψάξουμε τα μπαλκόνια γύρω μας. Εδώ όμως μιλάμε για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, που χρησιμοποιείται ανά τον κόσμο για ανθρώπους που υποφέρουν από μεγάλους πόνους. Πρέπει να το δούμε στην αναπτυξιακή του βάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νάουσας.

Πρωτοποριακή η πρόταση του κ. Κουτσογιάννη, με τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης να εξαπλώνεται παγκόσμια  στην αντιμετώπιση  των πόνων πολλών χρονίως πασχόντων, απαλύνοντας ακόμη και τις ναυτίες των ασθενών που κάνουν χημειοθεραπείες. Η ουσία είναι ο «φαρισαϊσμός» που επικρατεί στη νεοελληνική κοινωνία, στην οποία γίνεται τεράστια κατάχρηση ψυχοφαρμάκων, που λαμβάνονται αφειδώς για… χαλάρωση! Μακάρι να επικρατήσει η λογική και αφού ενημερωθούν οι πολίτες για τη διαφορά της φαρμακευτικής παρασκευής προϊόντων κάνναβης, να γίνει άμεσα η επένδυση.

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής