breaking news Νέο

Πρόταση επανάχρησης του παλιού Δικαστηρίου - Του Ανδρέα Βλαζάκη

Πρόταση επανάχρησης του παλιού Δικαστηρίου - Του Ανδρέα Βλαζάκη

Όλοι γνωρίζουμε την τόσο σημαντική συνεισφορά των πολιτιστικών συλλόγων στην διατήρηση της παράδοσης και την προστασία των κοινωνικών δεσμών στην αγαπημένη μας Βέροια.

Ανιδιοτελής και ακούραστη προσφορά στηριζόμενη στην αγάπη των μελών και των διοικήσεων τους στο σύλλογο τους.

Με λίγα οικονομικά μέσα, προερχόμενα κύρια από τις συνδρομές, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες λειτουργίας τους.

Πολλοί λίγοι από τους συλλόγους κατάφεραν κάτω από ευνοϊκές συνθήκες να αποκτήσουν όλα αυτά τα χρόνια, ιδιόκτητο κτίριο όπου στεγάζουν τις τόσο σημαντικές δραστηριότητες τους.

Το βασικό πρόβλημα όλων σχεδόν των πολιτιστικών φορέων της πόλης μας ήταν και παραμένει η στέγαση τους.

Το ενοίκιο ως το βασικό έξοδο της λειτουργίας τους αναγκάζει να στεγάζουν τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες (χορευτικά, στολές, συνελεύσεις, συγκέντρωση και προβολή φωτογραφικού και λαογραφικού υλικού) σε μη επαρκείς και μη λειτουργικούς χώρους.

Ιδιαίτερα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και τα τελευταία της πανδημίας όπου τα οικονομικά κάθε οικογένειας περιορίστηκαν σημαντικά η λειτουργία των πολιτιστικών φορέων σε ότι αφορά τα οικονομικά έγινε ακόμη πιο δύσκολη.

Ευθύνη της κεντρικής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού είναι να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, παραχωρώντας την χρήση δημοσίων ανενεργών κτιρίων στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στην πόλη μας στην πλατεία ωρολογίου το παλιό δικαστήριο καταστρέφεται χρόνο με το χρόνο παραμένοντας ανενεργό, ενώ θα μπορούσε να πάρει και πάλι ζωή και να λειτουργήσει επιλύοντας ταυτόχρονα και το στεγαστικό πρόβλημα πολιτιστικών μας συλλόγων.

Μια πρόταση η οποία αν αποτελέσει αντικείμενο μαζική συζήτησης και στήριξης από τους τοπικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, προβολή από τον τοπικό τύπο ουσιαστικής διεκδίκησης από τους ίδιους τους πολιτιστικούς φορείς αλλά και από κάθε συμπολίτη μπορεί να οδηγήσει, αφενός στην επίλυση του προβλήματος στέγασης των αιτούντων πολιτιστικών φορέων, αφετέρου δε στην επανένταξη του παλιού δικαστηρίου στην λειτουργία της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της αγαπημένης μας Βέροιας.

 

Βέροια 10/10/2022

Βλαζάκης Ανδρέας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής