breaking news Νέο

Το ΠΑΣΟΚ στις Συμπληγάδες του δικομματισμού - Γράφει ο Ελευθεράκης Ιορδάνης, τέως γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας

Το ΠΑΣΟΚ στις Συμπληγάδες του δικομματισμού - Γράφει ο Ελευθεράκης Ιορδάνης, τέως γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας

Είναι απίθανη η επαναλαμβανόμενη επιχειρηματολογία της ΝΔ και του ΣΎΡΙΖΑ, προκειμένου να συρρικνώσουν τις λαϊκές δυνάμεις, που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και να το καταστήσουν ένα βολικό και μικρό δορυφόρο, ο οποίος θα τους συνδράμει στις επιδιώξεις τους.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που έγινε στη βουλή για τις  τηλεφωνικές υποκλοπές, αντί να απολογηθεί για το ανέντιμο, το ποταπό και το ανήθικο εγχείρημα των.. επισυνδέσεων, το οποίο εξυφάνθηκε εξ ολοκλήρου στο Μέγαρο Μαξίμου, έβγαλε το δικό του πόρισμα για την προοπτική συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας από το βήμα της Βουλής :  "ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΑΝΔΡΟΥΛΆΚΗ ΚΑΙ ΒΓΑΊΝΕΙ ΤΣΙΠΡΑΣ!"

Δεν αναρωτήθηκε όμως, μήπως με τις ΠΡΆΞΕΙΣ ΤΟΥ οδηγεί τα πράγματα προς τα κει ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ?

Το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών ο κ. Μητσοτάκης την "καθάρισε" χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας και με περίσσεια οίηση!

Δεν θα ήταν υπερβολή, αν κάποιος επαναλάμβανε, αυτό που είπε ο Σάκης Πεπονής σε παρόμοια υπόθεση, στην οποία πρωταγωνίστησε ο πατέρας του πρωθυπουργού (ο υιός απλά συνεχίζει την παράδοση) με τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη και τον αρχικοριό Μαυρίκη. Ότι δλδ με τις υποκλοπές "ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΆΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΆΤΟΣ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"

Αυτή η αλαζονική συμπεριφορά της ΝΔ οφείλεται στο γεγονός, ότι τα δημοσκοπικά της ευρήματα είναι ισχυρά, διότι της δίνουν μια διαφορά άνω των οκτώ μονάδων από το δεύτερο κόμμα.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται εις το διηνεκές. Μετά την παρέλευση των επόμενων κρίσιμων οκτώ μηνών το τοπίο θα είναι  διαφορετικό. Η κυβέρνηση θα έχει να απολογηθεί για πολλές άστοχες επιλογές της, καθώς επίσης για τον πρωτοφανή νεποτισμό της οικογένειας η οποία σιτίζεται ολάκερη από το κράτος και ανταμείβει με δουλειές τους δικούς της ανθρώπους και μάλιστα προκλητικά και επιδεικτικά.

Ο Σύριζα από την άλλη πλευρά με το… αγνό επιχείρημα των προγραμματικών συγκλίσεων  ΔΕΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΠΟΤΈ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ,  ΣΕ ΠΟΙΑ" ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΒΆΣΗ" ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ με τον Καμμένο το 2015 με τις γνωστές συνέπειες.

Άρα? Υποκρισία και ο φαρισαϊσμός!

Στο ΠΑΣΟΚ σήμερα υπάρχουν οι πολίτες που ψήφισαν τη νέα ηγεσία και οφείλουν να την ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ, διότι αυτοί την εξέλεξαν.

Υπάρχουν αυτοί που έμειναν στις τάξεις του το 2015 και βίωσαν των παθών τους τον τάραχο εισπράττοντας τη χλεύη των πουθενάδων. (ο νεολογισμός "πουθενάδες" αφορά αυτούς που δεν έχουν ορίζουσες, κομματικές και πολιτικές συντεταγμένες, εντός των οποίων αναπτύσσουν τη δράση τους. Κοντολογίς ναι σε όλα, αρκεί το πόστο να είναι αμειβόμενο).

Αυτοί που  βοήθησαν το κίνημα, ώστε να μη βγει από τον ρου της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος υπό την ηγεσία της Φ. Γεννηματά.

Αυτοί που διαφώνησαν έντονα με τα στελέχη  του ΠΑΣΟΚ που  έφυγαν και άσκησαν πολιτικές μέσα από τον Σύριζα και αυτούς που ασκούν πολιτικές σήμερα μέσα από την ΝΔ.

Αυτοί που επέλεξαν την ηλικιακή ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο με την εκλογή του νέου προέδρου Ν. Ανδρουλάκη και έχουν δώσει ελπίδα και προοπτική σε μια  ιστορική πολιτική παράταξη  της οποίας τις τάξεις πύκνωσαν πάλι τα μαχητικά νιάτα.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη επίσης, ότι σε πολλούς μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει η ζωηρή ανάμνηση της στρατηγικής ήττας του 2015, όχι τόσο για το μέγεθός της όσο για τον τρόπο με τον οποίο συντελέστηκε και ίσως να επηρεάζει την κρίση τους ακόμα και σήμερα.

Αν σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πέσει στην παγίδα και δηλώσει πριν τις εκλογές, ότι θα συνεργαστεί με τον Σύριζα, όλοι οι ανωτέρω θα πουν στον πρόεδρο Ανδρουλάκη, ότι εκεί που τους πάει, θα μπορούσαν να πάνε και μόνοι τους, ψηφίζοντας κατευθείαν Σύριζα!

Το ίδιο θα μπορούσε να ακουστεί και από την πλευρά, αν ο πρόεδρος έλεγε, ότι θα συνεργαστεί με την ΝΔ! Οπότε το ΠΑΣΟΚ θα σκορπούσε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, πριν καν προκηρυχθούν οι εκλογές, ο εστί μεθερμηνευόμενον άθυρμα στα χέρια του διχαστικού δικομματισμού.

Κατά συνέπεια όλος αυτός ο" ολοφυρμός" της ΝΔ και του ΣΎΡΙΖΑ για την έλλειψη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για αποφυγή της ακυβερνησίας είναι κίβδηλος, δυνητικά συμφεροντολογικός και στρατηγική τους επιδίωξη.

Το ίδιο σενάριο το έζησε και στο πρόσφατο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σαμαράς πριν την συγκυβέρνηση διακήρυττε στα Ζάππεια, ότι τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά εκείνος διαφωνούσε στην συνταγή!!!

Τελικά συγκυβέρνησε με την δικιά του συνταγή, αλλά αυτός ασκούσε πολιτικές και το ΠΑΣΟΚ εισέπραττε το πολιτικό κόστος με αποτέλεσμα στις εκλογές του 2015  κινδύνευσε να αφανιστεί.

Τις απόψεις των κομμάτων θα τις ακούσουν οι πολίτες και θα τις αξιολογήσουν με την επιδοκιμασία τους ή την αποδοκιμασία τους στην κάλπη.

Προεκλογικά τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να κατανοήσουν , με ποιους ταιριάζουν και με ποιους όχι μέσα από τις προεκλογικές τους διακηρύξεις και όχι μόνο.

Το ψευτοδίλημμα του Σύριζα που ακούστηκε δια στόματος Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απαντήσει από τώρα στο ιστορικό ερώτημα "ΙΗΣΟΥΝ Ή ΒΑΡΑΒΑΝ" προκαλεί μόνο θυμηδία!

Μετά τις εκλογές αρχίζουν οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων, αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία τους ενός κόμματος. Είναι προφανές ότι, όποιο κόμμα προσέρχεται στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ενισχυμένο, είναι δυνατόν να πετύχει περισσότερα για την εφαρμογή των δικών του πολιτικών προτάσεων. Άλλο πράγμα είναι να προσέλθει με ποσοστό 8%για διάλογο απέναντι στο πρώτο κόμμα που έχει  ποσοστό 28% και άλλο πράγμα να παρουσιαστεί εκπροσωπώντας το 23%.

Οι ίδιες συζητήσεις στη Γερμανία(CDU-CSU, SPD, FDP) διαρκούν μήνες και στο Βέλγιο χρόνια, διότι εκεί έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν και γνωρίζουν όλοι το γιατί, αλλά όταν τελειώσουν, έχουν αληθινή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ και όχι τυχοδιωκτικούς αυτοματισμούς τύπου Τσίπρα - Καμμένου σε χρόνο dt.

Προεισαγωγικά να ληφθεί υπόψη ότι, πολιτικές που κατέστησαν το ΕΣΎ φτωχό συγγενή και ενίσχυσαν τους κλινικάρχες, ώστε να αφαιμάσσουν  έναν σκληρά δοκιμασμένο και πένητα λαό, δεν έχουν προοπτικές συνύπαρξης με το κίνημά μας.

Άλλωστε δεν λησμονούνται οι εκατό νεκροί κάθε μέρα από COVID-19, οι κρατικές δομές υγείας να ασφυκτιούν, το υγειονομικό προσωπικό να έχει εξαντληθεί από την κόπωση και ο αρμόδιος υπουργός επί της υγείας να ψελλίζει, ότι θα προβεί σε επίταξη ιδιωτικών θεραπευτηρίων και να αυτοδιαψεύδεται στην πράξη.

Όπως επίσης πολιτικές που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας και αντιμάχονται την ισχυροποίηση της Άμυνας της χώρας έχουν μηδενικές δυνατότητες συνεργασίας.

Είναι κοινά αποδεκτό, ότι υπάρχουν δύο φαινόμενα που κρατούν τη χώρα σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα επιδόσεων.

 Είναι Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ και η ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΔΙΟΊΚΗΣΗ.

Για το πρώτο  το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να δώσει λύση μέσα από την νόμο Πεπονή και εν μέρει το πέτυχε. Δυστυχώς ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπουργός των εσωτερικών του Κώστα Καραμανλή Προκόπης Παυλόπουλος φαλκίδευσε το νόμο , "κοτσάροντας" σε αυτόν την συνέντευξη, ένα κριτήριο καθαρά υποκειμενικό με το οποίο έκανε τη δουλειά του.. δλδ εκατοντάδες χιλιάδες κομματικές προσλήψεις και ανυπέρβλητα ελλείμματα για το κράτος. Συνεπώς πυροδότησε το φαινόμενο του" BRAIN DRAIN" με αποτέλεσμα να ξενιτευτούν εκατοντάδες χιλιάδες επιστημόνων, στερώντας από την πατρίδα τον πιο παραγωγικό κορμό της ελληνικής κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, παρά την προσπάθεια που έγινε με τα ΚΕΠ και καταγράφηκε μία πρόοδος, ξανάγινε μια σοβαρή προσπάθεια με τη ΔΙΑΎΓΕΙΑ και το OPENGOV. Δεν άρεσε ούτε αυτή η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, διότι η παλαιοκομματική νοοτροπία ήθελε τον νικητή των εκλογών να ΠΑΊΡΝΕΙ ΛΑΦΥΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, για να μετατρέπει τα δικαιώματα των πολιτών σε υποχρεώσεις τους έναντι των κομματικών παραγόντων που κέρδισαν τις εκλογές.

Αυτά και πολλά άλλα το ΠΑΣΟΚ οφείλει να τα ξαναβάλει στο τραπέζι, οψέποτε κληθεί να κυβερνήσει ή να συγκυβερνήσει, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόοδος χωρίς συμβιβασμούς από όλους και δεν υπήρξε ποτέ νίκη χωρίς θυσίες.

Ελευθεράκης Ιορδάνης

Τέως γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΟΣΚ Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής