breaking news Νέο

SL2: Στις 6 Νοεμβρίου η πρεμιέρα

SL2: Στις 6 Νοεμβρίου η πρεμιέρα

Νέα παράταση της πρώτης σέντρας του πρωταθλήματος αποφάσισε στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης η διοικηση της Super League 2. Συγκεκριμένα η έναρξη του πρωταθλήματος της δεύτερης "τη τάξει" επαγγελματκής καατηγοριας της χώρας μας, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου με νεα απόφαση του ΔΣ της Λίγκας μετατίθεται για τις αρχές του επόμενου μήνα. Στις 6 Νοεμβρίου. Τρεις εβδομάδες δηλαδή αργότερα. Και η αιτία της νέας αναβολής, που να υπενθυμίσουμε είναι η δεύτερη της φετινης σεζόν, αφού αρχικά η έναρξη του πρωταθλήματος είχε οριστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου, είναι για να εξεταστούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οι φάκελοι των τεσσάρων ομαδων του Ηρακλή Λάρισας, του Διαγόρα, της Ηλιούπολης και του ΠΑΟ Ρουφ, που με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ προβιβάζονται στην SL2 και να πάρουν την σχετική αδειοδότηση. Εμείς να προσθέσουμε να καθαρίσει και το τοπίο με τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου και τον Πανδραμαϊκό, που επισης διεκδικούν την άνοδο τους στην SL2 και όπως άφησαν να εννοηθεί στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπης της ΕΠΟ, θα διεκδικήσουν την άνοδο τους δικαστικά.

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα συμβεί αν κάποιος ή κάποιοι, από τους φακελους που θα προσκομίσουν τα τέσσερ νέα μέλη του πρωταθλήματος της SL2, ο Ηρακλής Λάρισας, ο Διαγόρας, η Ηλιούπολη και ο ΠΑΟ Ρουφ, απορριφθεί από την ΕΕΑ και δεν χορηγηθεί η σχετική αδειοδότηση ή ακόμη αν το τοπίο με τον Αγρ. Αστέρα Ευοσμου και τον Πανδραμαϊκό δεν έχει ξεκαθαρίσει. Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με λιγότερες από τις 30 ομαδες που προβλέπεται από την προκήρυξη και με δυο ομαδες να διεκδικούν δικαστικά την συμμετοχή τους στην διοργάνωση ή θα πάμε σε νέα αναβολή;

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι μια εβδομάδα αργότερα από την νεα ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της SL2, στις 13 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία αγωνιστική του Α' γύρου του πρωταθλήματος της Super League 1 και αμέσως μετά ακολουθεί η διακοπή του για περισσότερο από έναν μήνα (η 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου τέσσερις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα), λόγω του Μουντιάλ, που διεξαγεται στο Καταρ, για πρώτη φορά χειμώνα.

Αυτό σημαίνει οτι οι πρώτες αγωνιστικές με εξαίρεση βέβαια την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της SL2 εφόσον ξεκινήσει στις 6 Νοεμβριου, θα πραγματοποιηθούν δίχως αγώνες της Super League 1 και αν δεν έχει βρεθεί λύση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα είναι οι μοναδικοί επίσημοι που θα διεξάγονται στην χώρα μας, ομως από την άλλη θα υπάρχει το Μουντιάλ που θα διεξάγεται παράλληλα.

 

ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Μετά από κληρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διαγόρα και της Ηλιούπολης, ο πρώτος (Διαγόρας) θα αγωνιστεί στον ομιλο του Βορρά, κάτι που ήταν και δική του επιθυμία, με την δεύτερη (Ηλιούπολη) να παίρνει την θέση του στον Νότιο όμιλο.

Αναλυτικά οι δυο όμιλοι της SL2 διαμορφώθηκαν ως εξης:

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Απόλλων Λάρισας, ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΟΚ Β, Παναθηναϊκός Β'., Απόλλων Πόντου, Καρδίτσα, Πανσερραϊκός, Ηρακλης, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Μακεδονικός, Βέροια, Ηρακλής, Λάρισα, Διαγόρας.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Χανιά, Ιεράπετρα, Αιγάλεω, Επισκοπή, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Ηρόδοτος, Κηφισιά, ΑΕΚ Β., Ολυμπιακός Β., Απόλλων Σμύρνης, Παναχαϊκή, Προοδευτική, Ηλιούπολη, ΠΑΟ Ρουφ.

Ο Διαγόρας θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της Ξάνθης, που αποχώρησε από το πρωτάθλημα και ο Ηρακλης Λάρισας την σειρά του εκπροσώπου της Γ' Εθνικής, όπως αναφέρεται το πρόγραμμα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής