breaking news Νέο

Ρυθμίσεις-κοροϊδία -Του Αλέκου χατζηκώστα

Ρυθμίσεις-κοροϊδία  -Του Αλέκου χατζηκώστα

Υποσχέσεις για «μικροδάνεια» - κοροϊδία επιστρατεύει η κυβέρνηση, για να διασκεδάσει τη διαμαρτυρία των βιοπαλαιστών αγροτών που βγαίνουν ξανά στους δρόμους αυτές τις μέρες, διεκδικώντας μέτρα για να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και να επιβιώσουν. Αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, για ρεύμα - πετρέλαιο φτηνά και εγγυημένες τιμές σ' αυτά που παράγουν, τους σπρώχνει ξανά στις τράπεζες από την πίσω πόρτα, δήθεν με «ευνοϊκότερους όρους», όταν στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν να χρωστούν παλιότερα δάνεια.

Η κυβέρνηση διαφημίζει όμως και στους επαγγελματίες μια ακόμα ρύθμιση για την πληρωμή των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 24 δόσεις, από 12 που ήταν έως σήμερα. Μόνο που τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: Δύο εκατομμύρια βρίσκονται σήμερα υπό την απειλή «αναγκαστικών μέτρων» - κατασχέσεων και πλειστηριασμών, με την κυβέρνηση να στέλνει μηνύματα ότι «τίποτα δεν παραγράφεται», ύστερα και από τον νέο νόμο που προβλέπει ηλεκτρονικές δημοπρασίες έως και «ρεσάλτα» της εφορίας σε σπίτια... για τιμαλφή. Την ίδια ώρα, τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεπεράσει τα 43 δισ. ευρώ, με τα 17 από αυτά να έχουν γίνει μόνο την τελευταία 10ετία, κι ενώ «έτρεχαν» διάφορες «ρυθμίσεις» και «διακανονισμοί» για να προσέλθουν οι μικροεπαγγελματίες στο ταμείο.

Τι αποδεικνύεται; Ότι οι υποσχέσεις και οι «διευκολύνσεις» όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων, σε ανάπτυξη και κρίση, αλλά πάντα εντός των «δημοσιονομικών ορίων» και των «αντοχών της οικονομίας», όχι μόνο δεν δίνουν απάντηση στα οξυμένα προβλήματα, αλλά αποτελούν στην πραγματικότητα κομμάτι της στρατηγικής του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ που τα προκαλεί, της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που φουσκώνει τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία για επαγγελματίες και αγρότες.

Ο δρόμος της συμπόρευσης με τους εργαζόμενους, αρχής γενομένης από την απεργία της 9ης Νοέμβρη, σε σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, μπορεί να δώσει απαντήσεις και διέξοδο. Να δείξει ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες και ΕΒΕ ούτε συμβιβάζονται ούτε παραπλανιούνται με «ρυθμίσεις» ανακύκλωσης των αδιεξόδων, που τους σερβίρουν οι διάφοροι κυβερνητικοί «σωτήρες».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής