breaking news Νέο

Για δυναμικό “παρών” στην Agrotica ετοιμάζονται οι αγρότες της Ημαθίας

Για δυναμικό “παρών” στην Agrotica ετοιμάζονται οι αγρότες της Ημαθίας

Στη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica δίνουν το Σάββατο ραντεβού οι αγρότες, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.

“Η κινητοποίηση μας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στον κόμβο της Κουλούρας με τρακτέρ ήταν μια προειδοποιητική κίνηση, μπροστά στα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα δίκαια αναντίρρητα αιτήματα που προβάλλουμε ως αγροτικός κόσμος. Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε την ίδια ημέρα και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πέλλα, όπου περιόδευσε και στον οποίο του εκθέσαμε όλα τα κυρίαρχα ζητήματα των αγροτών (κόστος παραγωγής, απώλεια παραγωγής, φθηνό ρεύμα, αγροεφόδια κλπ), όπως φυσικά και το όλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους ροδακινοπαραγωγούς από το 2014 με το εμπάργκο στη Ρωσία, με αποτέλεσμα να χαθεί μία προσοδοφόρα αγορά για εμάς, τονίζοντας προς αυτόν (Κυριάκο Μητσοτάκη) πως δεν φταίει σε τίποτα ο αγρότης", επεσήμανε στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

"Εμείς περιμένουμε να δούμε τη στάση της κυβέρνησης με την παρουσία μας στην Agrotica" προσέθεσε, ενώ ο ίδιος επανέλαβε εκ νέου ότι «είμαστε σε ετοιμότητα οι αγρότες και πρέπει να λυθούν τα προβλήματα. Εμείς ως αγρότες στέλνουμε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να μείνουμε σ' αυτές τις κινητοποιήσεις, αλλά ότι έπεται και συνέχεια...»

Όπως σημείωσε ο Τάσος Χαλκίδης, «βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με άλλους αγροτικούς συλλόγους από την Πέλλα, τη Φλώρινα, την Πιερία, την Κοζάνη και τη Λάρισα, σε μια προσπάθεια να δώσουμε ένα πολύ δυναμικό παρών στην Agrotica και η κυβέρνηση να «υποχρεωθεί» να δώσει τις απαραίτητες και σωτήριες θα έλεγα λύσεις σ' όλα αυτά τα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Με στοχευμένα μέτρα και ουσιαστικά αποτελέσματα. Γιατί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, όταν συναντηθήκαμε μαζί του στην Πέλλα απευθυνόμενος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά... καλά είναι να γίνονται συναντήσεις, αλλά να λύνονται και τα προβλήματα. Αυτό, λοιπόν, επιζητούμε κι όλοι οι παραγωγοί».

Υπενθυμίζεται τέλος και ότι σ' ό,τι αφορά την Agrotica, πως αυτή επιστρέφει με πάνω από 1600 εκθέτες από 48 χώρες. Στη δε 29η διοργάνωση της θα συγκεντρώσει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας, με την επιδίωξη να αποτελέσει πεδίο καλλιέργειας συνεργασιών, αλλά και ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Επιπλέον, η Agrotica στην 29η διοργάνωση της έχει ως στόχο να δικαιώσει για μια ακόμη φορά τον τίτλο ως μια από τις πέντε σημαντικότερες εκθέσεις του πρωτογενή τομέα στην Ευρώπη.

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής