breaking news Νέο

Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

  • Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων
  • Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων
  • Υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην συμβολή της Λεωφ. Αλεξάνδρας με την οδό Πανόρμου Αθηνών λαμπρή υποδοχή της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά, που μεταφέρθηκε από το θρονί της στο Βέρμιο Ημαθίας στην Αθήνα για να συνεορτάσει με τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο στην ομώνυμη ενορία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στους Αμπελοκήπους.

Την εικόνα της Σουμελά μετέφεραν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Πρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Γεώργιος Τανιμανίδης. Στην αποστολή μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως π. Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές, καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Παναγία Σουμελά κ. Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης  το μέλος του Δ.Σ. κ. Γεώργιος Κυριακίδης και εκ μέρους της ποντιακής νεολαίας ο κ. Χαράλαμπος Φανιάδης.

Την εικόνα υποδέχθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. κ. Ιερωνύμου, καθώς επίσης κληρικοί και μεγάλος αριθμός πιστών. Εκ μέρους της πολιτείας παρευρέθηκαν ο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλειος Κικίλιας, ο Ημαθιώτης Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, καθώς επίσης εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και άλλων τοπικών φορέων.

Μετά την λαμπρή υποδοχή ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Πλάτων Βακαλάκης προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής