breaking news Νέο

Τριμηνιαίο περιοδικό ΝΙΑΟΥΣΤΑ το τεύχος με αριθ. 180

Τριμηνιαίο περιοδικό ΝΙΑΟΥΣΤΑ το τεύχος με αριθ. 180

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το τριμηνιαίο περιοδικό της Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας «Ανστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος» με αριθμό 180 των μηνών Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2022 η ιστορική ΝΙΑΟΥΣΤΑ με πλούσια και ενδιαφέρουσα όπως πάντοτε, ύλη.

Η Νιάουστα ήδη διέρχεται το 45ο έτος κυκλοφορίας της και μεταξύ των άρθρων του παρόντος τεύχους περιλαμβάνει αξιόλογες εργασίες των Αλέξ. Οικονόμου για την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της πόλης και συνεχίζει επάνω στο ίδιο θέμα με τους Μανώλη Βαλσαμίδη: «Η επανάσταση το 1822 της Νάουσας - Τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση» και την Ευγενία Ζάλιου με την εξιστόρηση της πρώτης λαμπρής επετείου εορτασμού του το 1955 αφού είχε ήδη αναγνωριστεί ως ηρωική πόλη.

Ενδιαφέρουσες και οι εργσίες των Αναστ. Καραμπατζού με τίτλο: «Σύντομη αναδρομή στην ίδρυση και σύσταση του δήμου» (ο ίδιος διετέλεσε και δήμαρχος Νάουσας) και του Γιώργου Λυσσαρίδη για την ποντιακή γενοκτονία (είναι πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης).

Στις λογοτεχνικές σελίδες του περιοδικού ξεχωρίζουν το διήγημα της Κατερίνας Λυσιμάχου «Το ελεφαντάκι» και 4 μικρά κείμενα του Νίκου Σαραντινού, ενώ στις επιστημονικές σελίδες γράφει ο αστροφυσικός Χαρίτων Τομπουλίδης για το διαστημικό τηλεσκόπιο Τζεϊμς Γουέμπ και τις αρχές του σύμπαντος.

Το τεύχος διατίθεται σε συνδρομητές και στη Βέροια από το βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο» (Βενιζέλου 36).

Αντιπρόσωπος του περιοδικού στη Βέροια είναι ο Γιάννης Καρατσιώλης - Μητροπόλεως 45 τηλ. 23310 60331 και 6944670719.

 

Ι.Α.Κ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής