breaking news Νέο

Με επιτυχία η παρουσίαση του περιοδικού «Ερατεινή Ημαθία» στη Βέροια

Με επιτυχία η παρουσίαση του περιοδικού «Ερατεινή Ημαθία» στη Βέροια

Το 5ο τεύχος του περιοδικού "Βέροια, Ερατεινή Ημαθία" παρουσιάστηκε την Τετάρτη 7/12 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με ικανοποιητική συμμετοχή πολιτών (δεδομένου ότι υπήρχαν 3 ακόμη εκδηλώσεις την ίδια ώρα στην πόλη!).

Την εκδήλωση χαιρέτησε και συντόνισε ο καθηγητής - εκδότης Γεράσιμος Καλλιγάς, ο οποίος είναι χορηγός του περιοδικού, καθώς αυτό εκδίδεται και διανέμεται δωρεάν από τον εκδοτικό οίκο Super Course.

Το περιοδικό ξεκίνησε την κυκλοφορία του το 2017 από τον πρωτοπόρο Δρ. Δρ. Καθηγητή Αντώνη Μιχ. Κολτσίδα. Μόνο την περασμένη χρονιά (2021) δεν κυκλοφόρησε λόγο της πανδημίας. Το πέμπτο τεύχος είναι πλούσιο σε υλικό πάνω σε διάφορα θέματα που σημαντικούς αρθρογράφους κι έχει περισσότερες σελίδες από τα προηγούμενα τεύχη.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για εκδοτικό άθλο από άποψη ποιότητας αρθρογραφίας και έκδοσης, για το μοναδικό περιοδικό στη χώρα μας που συνδυάζει επιστημονικό κύρος, ευρύτητα θεμάτων και πλούσια γνώση όχι μόνο για τους «επαΐοντες».

Από τους αρθρογράφους του τεύχους μπόρεσαν να παρευρεθούν και να πει ο καθένας τους ορισμένα λόγια οι:

Στη συνέχεια κατά αλφαβητική σειρά ανέβηκαν στη σκηνή οι επιμελητές των κειμένων για να πουν λίγα λόγια για τα κείμενά τους.

Μίλησαν οι:

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΠΑΪΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΝΤΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΛΕΚΟΣ
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 ΠΥΡΙΝΟΣ Δ. ΠΑΥΛΟΣ
ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ποιητή και σταθερού αρθρογράφου του περιοδικού Δημήτρη Καρασάββα, ενώ συμφωνήθηκε το επόμενο τεύχος να είναι αφιερωμένο στη μνήμη του!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής