breaking news Νέο

Παρά την ενεργειακή κρίση... 40 χιλιάδες φέτος λαμπιόνια στολίζουν εορταστικά σπίτι στη Ν. Νικομήδεια!

Παρά την ενεργειακή κρίση... 40 χιλιάδες φέτος λαμπιόνια στολίζουν εορταστικά σπίτι στη Ν. Νικομήδεια!

Μπορεί οι τιμές του ρεύματος να έχουν φθάσει στο.... Θεό, αλλά για τους ιδιοκτήτες του "σπιτιού των Χριστουγέννων" στη Νέα Νικομήδεια κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν... τους προβληματίζει, ένα σπίτι που κάθε χρόνο φωτίζουν χιλιάδες λαμπιόνια!

Ένα σπίτι, που αν και βρίσκεται στην άκρη της εν λόγω τοπικής κοινότητας, εν τούτοις καταφέρνει να εντυπωσιάζει και να προσελκύει τα βλέμματα όλων, χάρις στην αγάπη και το μεράκι, με το οποίο στολίζεται κάθε χρόνο από τους ιδιοκτήτες του... Οι οποίοι και φέτος ξεκίνησαν να το στολίζουν από τις 30 Νοεμβρίου, δίνοντας στην κυριολεξία τα ρέστα τους, μιας και αυτό δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια. Και τούτο, γιατί για τους ιδιοκτήτες του επίμαχου σπιτιού η περίοδος των Χριστουγέννων έχει ξεχωριστή σημασία και φροντίζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή να το δείχνουν.

 

12ετής στολισμός

Όλα άρχισαν το 2006, τότε που για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ξεκίνησαν να το στολίζουν, με μόνη εξαίρεση την περίοδο 2010-2014, που θεώρησαν πρέπον να... απέχουν, για να μην προκαλέσουν, όπως επεσήμαναν στην "Η", στα πιο σκληρά χρόνια των μνημονίων - παραμένουν πιστοί στο ραντεβού τους την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο δε παραμυθένιος στολισμός διαθέτει φέτος 40.000 λαμπιόνια (!), μεταφέροντας τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους ανθρώπους που θα βρεθούν να περάσουν από εκεί, καθώς στέκεται αδύνατο στη θέα αυτής της μαγικής εικόνας κάποιος να μη σταματήσει, για να τραβήξει φωτογραφίες.

Εν κατακλείδι, η χαρά και η μαγεία των Χριστουγέννων στη Ν. Νικομήδεια, βρίσκονται εδώ και μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί σήμα κατατεθέν όσο πλησιάζουν οι γιορτές.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής