breaking news Νέο

Ένα θαυμάσιο αφιέρωμα μουσικής και λόγου για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Ένα θαυμάσιο αφιέρωμα μουσικής και λόγου για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Ήταν μία ξεχωριστή και πολύ όμορφη εκδήλωση, που ξύπνησε νοσταλγικές μνήμες αλλά και προβληματισμό αυτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15/12 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας. Μπορεί ο χώρος να μη γέμισε, όμως όσοι τη παρακολούθησαν έφυγαν σίγουρα με «γεμάτες τις μπαταρίες» της καρδιάς και του νου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή του, το 2022 ανακηρύχθηκε ως «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη».  Ένα ιδιαίτερα σημαντικός θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, ποιητής, στιχουργός, λογοτέχνης, ηθοποιός, που με την πολυμορφία του έργου του και τις παρεμβάσεις του, σφράγισε ανεξίτηλα το νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Να θυμίσουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ είχε την «τύχη»  το 1989 ο συγγραφέας, προσκεκλημένος από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, να σκηνοθετήσει το έργο του «Η έβδομη μέρα της δημιουργίας». Η περίοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως ιδιαίτερα δημιουργική και καθοριστική στη διαμόρφωση της θετικής του άποψης για τα επαρχιακά θέατρα και τους ανθρώπους τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Πρόεδρου του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρη Πυρινού και στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός και τότε καλλιτεχνικός δ/ντης του ΔΗΠΕΘΕ Οδυσσέας Γωνιάδης αναφέρθηκε στη γνωριμία και συνεργασία με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Στο αφιέρωμα παρουσιάστηκαν με μοναδικό τρόπο από το μουσικό σχήμα ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ αντιπροσωπευτικά τραγούδια από θεατρικά, κινηματογραφικά και δισκογραφικά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη που προκάλεσαν θερμό χειροκρότημα του κοινού, αλλά και σιγοτραγούδισμα! Παράλληλα, ηθοποιοί από τα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από το έργο του.

Να σημειώσουμε ότι στην είσοδο υπήρχε εθελοντική προσφορά των θεατών αγαθών πρώτης ανάγκης , μακράς διάρκειας,  προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής