breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Έλλειμμα 914.000 ευρώ το 2020, λόγω χρεών των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων

  • Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Έλλειμμα 914.000 ευρώ το 2020, λόγω χρεών των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων
  • Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Έλλειμμα 914.000 ευρώ το 2020, λόγω χρεών των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων
  • Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : Έλλειμμα 914.000 ευρώ το 2020, λόγω χρεών των πρώην δημοτικών επιχειρήσεων

Στα 13.226.000 ευρώ ανέρχονται τα έσοδα του ισολογισμού του δήμου Νάουσας για το 2020, με τα έξοδα να φτάνουν στα 14.141.000. Ένα έλλειμμα της τάξης των 914.000 ευρώ, το οποίο οφείλεται στην ανάληψη των υποχρεώσεων πρώην δημοτικών επιχειρήσεων (ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ), όπως ανέφερε η εισηγήτρια της δημοτικής αρχής, αντιδήμαρχος Δώρα Μπαλτατζίδου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας. Η κα. Μπαλτατζίδου τόνισε ότι τα χρέη αφορούν υποχρεώσεις προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και υπάρχει πρόβλεψη να μειωθούν κατά 70%, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ακολούθησε η έκθεση του ορκωτού λογιστή, Ιωσήφ Ορφανουδάκη και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων.

 

N. Κουτσογιάννης : «Αντί του 2020, θα έπρεπε να συζητάμε τον ισολογισμό του 2021»

Στην τοποθέτησή του για τη συζήτηση του ισολογισμού του 2020 του δήμου Νάουσας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ, Νίκος Κουτσογιάννης, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να συζητάει τον ισολογισμό του 2021. «Μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο χωρίς να έχουμε την αποτύπωση της περιόδου του 2021», είπε ο κ. Κουτσογιάννης, ενώ αναρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις που ανέλαβε ο δήμος από τις δημοτικές επιχειρήσεις. «Αν γίνει με δάνειο (η άλλη περίπτωση είναι μέσω των ΚΑΠ),  θα χρεωθεί ο δήμος με τόκους», είπε.

 

Ν. Καρανικόλας : «Βάζουμε σε σειρά τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων»

Στο γεγονός της καθυστέρησης της έλευσης στο δημοτικό συμβούλιο του ισολογισμού του 2020 η αναφορά του δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα. Ο δήμαρχος τόνισε ότι έβαλε τα χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων, κυρίως σε εφορία και ΕΦΚΑ, σε μια σειρά, μετά από μια δεκαετία. «Πριν από αρκετά χρόνια υπήρξε η δυνατότητα διαγραφής των προσαυξήσεων  των χρεών, αλλά ο δήμος τότε δεν το έπραξε», είπε ο κ. Καρανικόλας. Για δε την αποπληρωμή τους, μέσω της απαλλαγής του 70% των προσαυξήσεων, είπε ότι η οικονομική υπηρεσία θα αποφασίσει, είτε με την αποπληρωμή τους μέσω του 5% των ΚΑΠ, είτε με δανειοδότηση.


Μπαλτατζίδου
Κουτσογιάννης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής