breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

«Πατέρα τα έμαθες τα νέα; Έρχονται οι Αμερικανοί να μας σώσουν». Θα μπορούσε να είναι και μια δήλωση, «εξ απαλών ονύχων του λέοντος», του Γιωργάκη προς τον Ανδρέα, αλλά έχει εξαφανιστεί ο άτιμος.

Όχι ο Ανδρέας. Αυτός βρίσκεται κάτω από τη γη. Για το Γιωργάκη μιλάμε.

Που πατάει τα ραδίκια και δεν τα βλέπει ανάποδα.

Το Γιωργάκη λοιπόν, παρά το ότι την έκανε με ελαφρά και στα δύσκολα από το ΠΑΣΟΚ, θα τον φάμε στη μάπα και την επόμενη τετραετία, επειδή ως πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς ψήφο, σε όποια περιφέρεια το επιθυμήσει.

Ναι αδέρφια. Το ίδιο και ο Καραμανλής, ο Σαμαράς. Τζάμπα μεροκάματο, λέγεται το «δημοκρατικό» τους δικαίωμα.

Που προέρχεται από το Σύνταγμα. Και ποιός έφτιαξε το Σύνταγμα; Οι ίδιοι τους, οι πολιτικοί. Εξασφάλιζαν έτσι, στο παρελθόν, σύνταξη με δύο τετραετίες στη Βουλή, βουλευτική ασυλία και οι υπουργάρες καλύπτονταν πίσω από το νόμο περί (αν)ευθύνης υπουργών.

Και την έβγαζαν όλοι ζάχαρη ψιλή. Και να τα δεκάρικα χήνες το μήνα και να έβαζαν τις γυναίκες και τις γκόμενές τους στο δημόσιο, γιατί τους κρατούσαν το βαλιτσάκι με τους κώδικες εκτόξευσης των πυραύλων μας ενάντια στο σλαβοκομμουνισμό. Και να οι αστυνομικοί-ορντινάτσες που πήγαιναν τα ψώνια των κυριών στο σπίτι με τη μερσεντάρα τη βουλευτική.

Άσε οι υπουργοί μας. Θυμάμαι το Βαγγέλα το Βενιζέλο, όταν ήρθε στη Βέροια το 2012. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Μπένυ και τον φύλαγαν περισσότεροι «μυστικοί» από ό,τι φυλάγουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μας χαιρέτησε μέσω από τη θωρακισμένη Μπε εμ βε δάρα του, λες και ήταν ο Ιούλιος Καίσαρ.

Μπορεί το καθεστώς της βουλευτοκρατίας να υποχώρησε, λιγάκι, αλλά είναι όπως η Ελλάδα, που ως γνωστό ποτέ δεν πεθαίνει.

Τόσοι πέρασαν από τη Βουλή. Πρωθυπουργοί και υπουργοί. Τόσα ακούγαμε ότι θα κατοχυρωθεί συνταγματικά το όριο των δύο θητειών για τους βουλευτές. Και ότι θα απαγορεύεται να είσαι βουλευτής και υπουργός ταυτόχρονα.

Τόσα ακούσαμε για την κατάργηση του εκτρώματος περί «ευθύνης υπουργών». Σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου, δεν δικάζονται για ποινικά αδικήματα οι πολιτικοί από τους φυσικούς δικαστές;

Βέβαια όλα αυτά και άλλοι τόσο προβληματισμοί θα ξεχαστούν, με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Μας αρκεί ένα «το θέμα σου ετελείωσε», άντε και ένα χτύπημα στον ώμο.

Τέτοιοι που είμαστε, τέτοια αξίζουμε.


Α.Παπανδρέου
Καραμανλής
Σαμαράς
Βενιζέλος
Καίσαρας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής