breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Η απόλυτη υπογειοποίηση - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Η απόλυτη υπογειοποίηση - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Τίποτα, όλα από κάτω. Να μη δω τίποτα να κινείται από πάνω. Η λέξη από πάνω θα επισύρει αμέσως επιβολή μεγάλης χρηματικής ποινής και διοικητικής δίωξης. Να μην το ξαναπώ, όλα από κάτω, τελειώσαμε. Εννοούμε την παραλιακή λεωφόρο προς τιμήν του Σεισίχθωνος, Δαμασίχθωνος και Ενοσίχθωνος Ποσειδώνος. Έναν περίδρομο ονόματα είχε ο τυπάκος με την τρίαινα που ανακάτευε τη θάλασσα. Καιρός με τόσα ονόματα να τον κάνουμε και υπόγειο. Τόσα χρόνια από πάνω, για τράβα λίγο και από κάτω. Τόσα έξοδα θα κάνουμε, τόσο θα σε χαρούμε, το καταλαβαίνεις. Και όλα αυτά προς τιμήν σου, αλλιώς θα κάναμε έναν δρόμο να πηγαίνει στην Δεσκάτη Γρεβενών ή έστω στο Κομπότι της Άρτας. Δεν χρειάζονται όμως αυτοί τέτοια μεγαλεία, αυτά είναι για ευαίσθητες επιδερμίδες, για ανθρώπους των νοτίων προαστίων που ξέρουν τι κρέμα θα χρησιμοποιήσουν το πρωί, ποια το βράδυ και τι αιθέριο έλαιο θα βάλουν τις βραδινές δύσκολες ώρες στο μπρούμυτο. Εδώ μιλάμε για Lancome Renergie, για Dior Capture Total, κατάλληλες για τα βλέφαρα ειδικά τα μεσάνυχτα, να μην πεταχτούν τα μάτια έξω και τρέχεις για κολονοσκοπήσεις. Πρέπει όλοι μας να φυλαγόμαστε.

Βέβαια θα μπορούσε να πηγαίνει τραίνο στην Ηγουμενίτσα, αλλά τι να το κάνεις όταν μιλάς για την συντομότερη προσέγγιση στις ψαροταβέρνες της παραλιακής. Η φρεσκάδα της τσιπούρας φέρνει την ποιότητα στη ζωή και όχι το ξυνόγαλα της Πρέβεζας που δεν ξέρουν καλά-καλά πώς να το πήξουν οι χωριάτες. Άλλωστε φέρνουμε και απολαμβάνουμε πανεύκολα τα περίφημα Γαλλικά τριγωνάκια La vache qui rit ακόμη και σε cheddar. Ποιος ο λόγος να φθάσει το τραίνο στον ακριτικό Παγασητικό, εμείς στην Γλυφάδα δεν έχουμε θάλασσα και μάλιστα άνευ συμμετοχής του ΟΣΕ? Άρα έχουμε και λέμε συνοψίζοντας εν τάχει όλα τα λογικά συμπεράσματα. Τυριά έχουμε σε επάρκεια, σιτηρά έχουμε από την Οινόη, κότες από τα μέγαρα και ψάρια από το Αιγαίο. Δηλαδή διαθέτουμε απ όλα. Και γιατί σκεπτόμαστε τα Άβδηρα και τον Μουσουλμανικό Ίασμο, αν θέλουν ας έρθουν κι αυτοί στην Αθήνα, άλλωστε έχουμε από το ’22 την εμπειρία από την Σμύρνη. Κι εκείνη Ελληνική ήταν αλλά καταφέραμε και απαλλαγήκαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

Να περιορισθούν άμεσα τα κονδύλια για μακρινές και επικίνδυνες περιοχές και να υπογειοποιηθεί η Αθήνα από τη Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι το Μοναστηράκι, για να δημιουργηθεί νέος υπόγειος αεροδιάδρομος για τις αεροπορικές διαδρομές προς Αμερική και Καναδά. Απ ευθείας, Γαλάτσι- Βοστώνη. Ευφυία έχουμε, γιατί να μην την χρησιμοποιήσουμε, τετραπέρατοι είμαστε!! 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής