breaking news Νέο

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 500 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης από τους δήμους της Κ. Μακεδονίας

  • Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 500 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης από τους δήμους της Κ. Μακεδονίας
  • Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 500 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης από τους δήμους της Κ. Μακεδονίας
  • Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 500 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης από τους δήμους της Κ. Μακεδονίας

Περισσότερες από 500 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να τα αποστείλουν το επόμενο διάστημα στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Οι πέντε παλέτες είναι με φάρμακα, οι 43 με είδη ατομικής υγιεινής και τρόφιμα και οι υπόλοιπες με ρούχα, κουβέρτες και ό,τι άλλο χρειάζονται οι άνθρωποι που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν να έχουν χάσει το σπίτι και όλα τους τα υπάρχοντα. Καθημερινά, εξάλλου, καταφτάνουν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ φορτηγά με πακέτα που εξακολουθούν να προσφέρουν οι πολίτες σε διάφορα σημεία συλλογής.

Την ανθρωπιστική βοήθεια που βρίσκεται συγκεντρωμένη στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ επιθεώρησαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, μαζί με τον α' αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου και τον γραμματέα της ΠΕΔ-ΚΜ, δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Γάκη.

«Η Τουρκία έπαθε μία βιβλική καταστροφή στις περιοχές αυτές του σεισμού, για την οποία όλοι συμπάσχουμε και είμαστε αλληλέγγυοι. Έτσι κι αλλιώς, η ανθρωπιά δεν μπορεί να έχει σύνορα και αυτό πρώτα απ' όλα το διδάσκει η αυτοδιοίκηση. Στην πατρίδα μας η αυτοδιοίκηση είναι μπροστάρης σ' αυτήν τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από την προσφορά των συμπολιτών μας, οι οποίοι, και στον δικό μου δήμο και στους άλλους δήμους, έρχονται καθημερινά αθρόα με διάθεση προσφοράς, με διάθεση ανθρώπινης αλληλεγγύης. Έχουν μαζευτεί εντυπωσιακές ποσότητες. Ξεπερνάμε σίγουρα τις 500 παλέτες και από τις εκτιμήσεις των υπευθύνων της έκθεσης θα χρειαστούν περίπου 22 νταλίκες -σήμερα που συζητάμε- αν και τρέχει ακόμα η προθεσμία και είμαι σίγουρος ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Όλη αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρωθεί για να πάει στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους δημάρχους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΠΕΔ-ΚΜ και της ΚΕΔΕ «γιατί έδειξαν στη πράξη ότι η ανθρωπιά μπορεί να κερδίζει και να νικάει κάθε είδους κραυγές και πολεμικά συνθήματα».

«Σε αυτόν τον κόσμο κανείς δεν δικαιούται να ευτυχεί μόνος του. Γιατί οι ιδιωτικοί παράδεισοι και χώροι ευτυχίας δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρχουν. Όλοι μαζί μέσα σε μία κοινωνία, αλλά και με τους γείτονές μας πρέπει με ανθρωπισμό, με αλληλεγγύη, με αλτρουισμό να συνυπάρξουμε και να συμβιώσουμε. Το κακό που έγινε είναι μεγάλο. Υπήρξε πραγματικά μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και η περιφερειακή μας ένωση, όπως πάντοτε, έτσι και τώρα δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της», είπε από την πλευρά του ο κ. Κυρίζογλου, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνούμε και τη Συρία, όπου οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες.

Η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να αποσταλεί την επόμενη εβδομάδα οδικώς στην Αθήνα και από εκεί με πλοίο στην Τουρκία, προκειμένου να διανεμηθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής