breaking news Νέο

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας : Όλοι προ των ευθυνών μας

  • ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας : Όλοι προ των ευθυνών μας
  • ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας : Όλοι προ των ευθυνών μας

Με βάση τη χθεσινή ανάγνωση κειμένου - τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας του Προέδρου της Κ.Ε.Π.Α. κ.Ρίζου, οφείλουμε ως μέλη του Δ.Σ. να δηλώσουμε τα εξής :

Αυτό που συμβαίνει με την λειτουργία του ΔΣ της ΚΕΠΑ του Δήμου της Βέροιας , δεν έχει προηγούμενο . Καλούμαστε σε συνεχόμενες τακτικές συνεδριάσεις με θέμα την εκ των υστέρων συναίνεση και έγκριση των προσωπικών αποφάσεων του Προέδρου και όταν διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει η απαρτία που βολεύει τη διοίκηση , οι συνεδριάσεις αναβάλλονται , ως αποφάσεις που παίρνονται «στο πόδι» μη τηρουμένων όλων των νόμιμων και τυπικών διαδικασιών . Το θεσμικό δε ατόπημα των τηλεφωνικών «τακτοποιήσεων» των συνεδριάσεων του οργάνου , έχει ξεπεράσει κάθε όριο, μ ‘ ένα συμβούλιο που φαίνεται να είναι σε «αναστολή».

Σχετικά με τη χθεσινή σας τοποθέτηση :

Δυστυχώς , προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις προς τα έξω σχετικά με θέματα που λύνονται εσωτερικά , όπως για παράδειγμα το ωράριο των εργαζομένων . Γνωρίζουμε πολύ καλά , εμείς και όλη η κοινωνία ότι σε έναν Φορέα Πολιτισμού σαν την Κ.Ε.Π.Α., που διοργανώνει δράσεις όπως φεστιβάλ , συναυλίες κ.α. , που λειτουργεί εκ των πραγμάτων χωρίς τυπικό ωράριο (άσχετα αν εσείς θεσπίσατε ωράριο 07.00 -15.00 στο Χώρο Τεχνών με επακόλουθο σωρεία προβλημάτων !) υπάρχουν εργαζόμενοι που για τα αντικείμενά τους δεν υπάρχει ωράριο .Βέβαια αυτό , δηλαδή το άνευ ωραρίου κάποιων εργαζόμενων βολεύει ενίοτε και αποδεικνύεται πολύ κοντή η μνήμη κάποιων .

Επιπλέον και αναφορικά με τα όσα είπατε , για το αν υπάρχουν ευνοημένοι ή μη , ή υπάλληλοι δύο ταχυτήτων , ίσως εσείς το γνωρίζετε καλύτερα κ.Πρόεδρε .

Θεωρούνται ευνοημένοι ή όχι όσοι τα «πειθαρχικά» τους παραπτώματα επιχειρείται να μπουν κάτω απ’ το χαλί , μήπως με εντολή άνωθεν? Κι ενώ αληθινά γεγονότα , μάρτυρες των οποίων είμαστε πολλά μέλη του Δ.Σ. συγκαλύπτονται , προσπαθείτε με νομικίστικους ισχυρισμούς και με κείμενα καθ’ υπαγόρευσίν να πείσετε για το δίκαιο των προθέσεών σας για μη υπαρκτά γεγονότα .

Θεωρούνται ευνοημένοι ή όχι όσοι υπάλληλοι πιστώθηκαν τρεις μέρες άδεια επειδή παρέστησαν σε κοπή πίτας της δικής σας θητείας, εκδήλωση δικής σας έμπνευσης ? Είναι αυτό σεβασμός?

Θεωρούνται ευνοημένοι ή όχι όσοι υπάλληλοι , ενώ έχουν σύμβαση εργασίας στη ΔΕΥΑ Βέροιας παρουσιάζονται ως εργαζόμενοι στην ΚΕΠΑ , στο προσωπικό σας γραφείο μάλιστα ?

Τέλος θεωρούνται ευνοημένοι ή όχι , όσοι υπάλληλοι επειδή έβαλαν ανάχωμα στα «Θέλω» σας , δεν υιοθέτησαν τις απόψεις σας , αρνήθηκαν να βάλουν υπογραφή στις εισηγήσεις σας και στις απευθείας αναθέσεις που εσείς θέλατε , «διώκονται» ποικιλοτρόπως από εσάς ? Αυτό εννοείτε όταν αναφέρεστε σε «νουθεσία»?

Ας μη γελιόμαστε κ.Ρίζο . Το θέμα δεν είναι ούτε υπηρεσιακό με την έννοια που το θέτετε , ούτε δεοντολογικό . Είναι καθαρά προσωπικό και δυστυχώς φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε «εμμονικό» .

Τις απαντήσεις δεν θα τις δώσει ούτε ο χρόνος ούτε οι -«μεθοδευμένες»- εξελίξεις , όπως είπατε . Τις απαντήσεις τις έδωσε και τις δίνει η ίδια η κοινωνία με τη συμμετοχή και την παρουσία της . Τότε και τώρα.

Προφανώς δεν έχει καταλάβει κι ίδιος ο Δήμαρχος πως η λειτουργία του ΔΣ και εν γένει της ΚΕΠΑ με τον τρόπο αυτό , απαξιώνει την εικόνα της δημοτικής επιχείρησης και κατ’ επέκταση του Δήμου Βέροιας ,μιας επιχείρησης που πριν από κάποιο χρονικό διάστημα ήταν η «βιτρίνα» του Δήμου Βέροιας . Ως πότε θα επιτρέπει ο Δήμαρχος αυτή την εικόνα απαξίωσης της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας να συνεχίζεται ?

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Βέροιας

Κωνσταντία Παπαδοπούλου

Κυριάκος Θεοδωρίδης


Κυριάκος Θεοδωρίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής