breaking news Νέο

Επίσκεψη των μελών του ΚΑΠΗ Βέροιας στο νέο πολυκεντρικό μουσείο Αιγών

Επίσκεψη των μελών του ΚΑΠΗ Βέροιας στο νέο πολυκεντρικό μουσείο Αιγών

Τη Δευτέρα 27 Μάρτη το Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο ΑΙΓΩΝ, ένα πραγματικό στολίδι, ένα Παράθυρο στον Κόσμο του Μ. Αλεξάνδρου, επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ του Ν.Π.ΚΑΠΑ Δήμου Βεροίας.

Λιτό και πρωτοποριακό εντυπωσιάζει με τις αδρές γραμμές του που γίνονται ένα με τον αρχαιολογικό χώρο και καταφέρνει να ενώσει δυναμικά το σύνολο των παλαιών, αλλά και των νέων αρχαιολογικών θυλάκων της αρχαίας πόλης, προσφέρει άμεση γνωριμία με πολιτισμούς και στενή συνομιλία με το παρελθόν και τις πνευματικές μορφές που το σημαδεύουν.

Τα μέλη  υποδέχτηκε η Κα Χαρίση  Αντωνία, διδάκτωρ της Ιστορίας και Γ.Γ. του Συλλόγου  Φίλων  Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών, όπου μίλησε για τις δράσεις του Συλλόγου, οι όποιες  γίνονται με την υποστήριξη της Εφορειας Αρχαιοτήτων.

Το Σωματείο Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου είναι διεθνούς εμβέλειας, όπως μας είπαν η Κα Χαρίση και η Κα Καπούρογλου Ειρήνη, όπως εξάλλου και οι οικουμενικές  προσωπικότητες που πρεσβεύει, το Μ. Αλέξανδρο  και Φίλιππο.

Στην συνέχεια τα μέλη  ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου από την Κα Παπαδοπούλου Νίκη  Αρχαιολόγο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Αντιπρόεδρο του ΚΑΠΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, Κο Ασλανίδη Λάζαρο, όπου  είχαν την ευκαιρία για μια βιωματική ανάγνωση ενός λαού, ενός σπουδαίου πολιτισμού, που άφησε τα ίχνη του στη Μακεδονική Γη των ΑΙΓΩΝ.

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βεροίας Κος Δέλλας Αθανάσιος, η Διευθύντρια του ΚΑΠΑ Κα Αθανασία Γιαμουστάρη, η προϊσταμένη του Ζ τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Και Αλληλεγγύης  Κα Σοφία Παναγιωτίδου, ευχαριστούν θερμά την Αντιδημαρχία Τουρισμού  Βέροιας και τον κο Ασλανίδη Λάζαρο, την Εφορεία  Αρχαιοτήτων Ημαθίας και το Σύλλογο Φίλων Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών για την πολύτιμη βοήθεια τους για  την υλοποίηση της δράσης  για τα μέλη του ΚΑΠΗ Βέροιας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής