breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Καλή διασκέδαση - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Καλή διασκέδαση - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Ο Αρχέλαος είναι μορφωμένος άνθρωπος, με ιδιαίτερη καλλιέργεια και μόρφωση. Το σπουδαιότερο όμως είναι πως αγαπάει με πάθος την πατρίδα του και θέλει να την βλέπει να προκόβει. Σκέφθηκε λοιπόν βαθιά, μέτρησε τα πράγματα και έστειλε στις αρχές του τόπου τις προτάσεις του για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συμπολιτών του. Δεν ήταν μόνον σκέψεις του, αλλά και αποτέλεσμα των εμπειριών και των διαγνώσεων από άλλες χώρες που είχε επισκεφθεί.

Μεγάλη εντύπωση του είχαν κάνει όσα διαπίστωσε σε μία από τις πολλές επισκέψεις του στην Ιταλία. Ήταν μια περιοχή, όπου τα πάντα ήταν τακτοποιημένα από την παραμικρή πετρούλα έως το μεγαλύτερο κτίριο. Το κάθε δέντρο έπαιζε το δικό του ρόλο και είχε τη δική του μυρωδιά μέσα στον επίγειο παράδεισο που βρέθηκε ο Αρχέλαος. Η κάθε καφετέρια και το κάθε κιόσκι είχαν το κάθε ένα τις δικές του γεύσεις, τα ιδιαίτερα αναπαυτικά καθίσματα και βρίσκονταν στο κατάλληλο σημείο, για να ξεκουράσουν και να τέρψουν τον κάθε οδοιπόρο στους καλοσχεδιασμένους δρόμους και μονοπάτια των δασικών διαδρομών. Ένα χάρμα οφθαλμών και πνευμονικών απολαύσεων.

Όλα αυτά ο φίλος μου τα περιέγραψε και πρότεινε τις ανάλογες επεμβάσεις στο δήμο του. Εύγε του, λίγοι άνθρωποι βάζουν σε βάσανο τον εαυτό τους, για να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους. Ελάχιστοι.

Ειπώθηκαν όλα πάρα πολύ ωραία, αλλά μόνον που αφορούσαν αποκλειστικά τις μελλοντικές απολαύσεις αλλά όχι και τις παρελθούσες ταλαιπωρίες των Ιταλών, για να φθάσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Δεν ειπώθηκε κουβέντα για τις προηγηθείσες Ιταλικές Αυτοκινητοβιομηχανίες, διότι η Ιταλία παράγει αυτοκίνητα που συγκινούν όλους τους ανά την υφήλιο λάτρεις και απλούς χρήστες των αυτοκινήτων. Υπάρχει στο Torino η Fiat (fabrica Italiani automobile Torino), υπάρχει η περίφημη Lancia, η Alfa Romeo, η Lamborgini, η Ferrari, η Maserati,  Abarth, η Bugatti, η Pagani και η Isetta. Βέβαια η Ιταλία δεν υστερεί ούτε σε εργοστάσια που κατασκευάζουν αξιόπιστες μοτοσυκλέτες, όπως η Laverda, η Aprillia, η Moto Cuzzi, οι περίφημες μοτοσυκλέτες Agusta Bell οι μοτοσυκλέτες Ducati, Beneli, Bimotta, Pieza και Piazio με το θρυλικό μοντέλο Vespa που είδα κατά εκατομμύρια να κυκλοφορούν το 1980 στην Taiwan. Οι Ιταλοί έχουν και τεράστια ναυπηγεία, από αυτούς είχαμε αγοράσει το απροσμάχητο θωρηκτό Αβέρωφ. Έβρεξαν κώλο οι Ιταλοί πριν φάνε ψάρι!! Εμείς επιμένουμε στις νόστιμες κολοκύθες και τα κατακόκκινα παντζάρια. Οπλίζουμε την υγεία του οργανισμού μας. Δεν είναι και λίγο!

Οι Ιταλοί που λέτε, αφού κατασκεύασαν όλες αυτές τις βιομηχανίες, στο τέλος ή παράλληλα κατασκεύασαν και τα πάρκα, τους δρόμους περιπάτου, φύτεψαν όμορφα λουλούδια και τις μυρωδάτες φλαμουριές στην πόλη Lecco γύρω από την παραλίμνια παραλία. Τώρα απολαμβάνουν πλέον χωρίς να παραλείπουν βέβαια να προμηθεύουν ελικόπτερα Agusta Bell στην πολεμική μας αεροπορία, δεν θέλουν να ξεφεύγουν από τις εμπορικές τους συνήθειες και τους εθνικούς τους σκοπούς. Εμείς με βάση το ώριμο μυαλό του Andreas θα ξεκινήσουμε από τους περιπάτους και τους Ιταλικούς καφέδες Illy και Lavazza. Πραγματική απόλαυση!! Πάλι θα οικονομήσουν οι Ιταλοί μέσα στους απογευματινούς περιπάτους μας και τις καφετέριες.

 

 Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής