breaking news Νέο

Π. Γκυρίνης : «Θα συνεχίσουμε και μετά το 2019»-Αποκλειστική συνέντευξη στο www.imerisia-ver.gr

Π. Γκυρίνης : «Θα συνεχίσουμε και μετά το 2019»-Αποκλειστική συνέντευξη στο www.imerisia-ver.gr


-Τι λέει για απορρίμματα, νερό, ευρωπαϊκά προγράμματα, αρδευτικό, αποχετευτικό, φωτοβολταϊκά, ονομασία των Σκοπίων, την υποψηφιότητα Χαλκίδη και τις δημοτικές εκλογές του 2019 

Παναγιώτης Γκυρίνης. Βαδίζει στον 4ο χρόνο της δημοτικής του θητείας στο δήμο Αλεξάνδρειας. Τον πρώτο που φέρει το όνομα του Μεγίστου των Ελλήνων στη χώρα μας. Η εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη μαζί του, στις ΑΝΑ…κρίσεις της web tv της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ (μπορείτε να δείτε το video στο www.imerisia-ver.gr), ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. «Ως νέα δημοτική αρχή μπήκαμε στα βαθιά. Είχαμε πολλά πράγματα. Οφείλω να ομολογήσω ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε αρκετά βήματα να μοντάρει τον οργανισμό του «καλλικρατικού δήμου». Το 2014, αναλαμβάνοντας το δήμο, προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα και παράλληλα να κάνουμε την απαραίτητη αναπτυξιακή πορεία», μας λέει ο κ. Γκυρίνης, επισημαίνοντας την ιδιαίτερα μεγάλη υποστελέχωση του δήμου. «Δουλεύουμε με το 41% της απαιτούμενης δύναμης, αλλά προχωράμε μπροστά, προσπαθώντας για το καλύτερο».  
Η συζήτηση συνεχίζεται με το ιδιαίτερα μεγάλο γεωγραφικό εύρος του δήμου. «Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο δήμο, με πάρα πολλές υποχρεώσεις. Οι ανάγκες και η δραστηριοποίηση όλων των υπηρεσιών, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, το δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, της ύδρευσης, των αρδευτικών δικτύων, του ηλεκτροφωτισμού, οι πλατείες, τα κέντρα των τοπικών κοινοτήτων, φέρνει επιπρόσθετες εργατοώρες, με ελάχιστο προσωπικό». 
Τον ρωτάμε αν είναι ευχαριστημένος για το παραγόμενο έργο. «Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος και πάντα επιζητώ το καλύτερο, μαζί με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του δήμου», μας λέει, συνεχίζοντας με την αντιμετώπιση  ενός σημαντικού προβλήματος, της αποκομιδής απορριμμάτων. «Παραλάβαμε έναν ιδιαίτερα γερασμένο στόλο απορριμματοφόρων, αλλά τον συντηρούμε, παρά τα μεγάλα προβλήματα σε αυτό. Σήμερα συγκομίζουμε στην ώρα τους τα απορρίμματα και μπορούμε να πούμε ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι παρελθόν. 
Συζητάμε και για τις κοινωνικές  σταθερές της δημοτικής του αρχής. «Εκμεταλλευτήκαμε το ΕΣΠΑ, συγκροτώντας το κέντρο κοινότητας, που λειτουργεί προστατεύοντας τους κοινωνικά αδύναμους. Λειτουργούμε κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, αλλά και φροντιστήριο από τα τέλη του 2016. Λειτουργούμε με τον καλύτερο τρόπο τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους οποίους αναβαθμίσαμε, αλλά και τα σχολικά συγκροτήματα του δήμου. Ο αριθμός σχολικών μονάδων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπερνούν τις 65. Κάναμε πολλή δουλειά στη βελτίωσή τους. 
Ο κ. Γκυρίνης μας λέει ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ποιότητα του νερού που φροντίζει η ΔΕΥΑΑΛ, κάνοντας συχνά ελέγχους. 
Μιλάμε και για το έργο αποχέτευσης της Μελίκης, για το οποίο αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού ένα όραμα πολλών δημοτικών αρχών γίνεται πράξη αυτές τις μέρες, υπό τη διοίκησή του, επισημαίνοντας ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα. Αναφορές γίνονται και για το αρδευτικό δίκτυο της Μελίκης, αλλά και των άλλων δικτύων του δήμου, που είχαν την ανάγκη της συντήρησης. «Στη δική μου θητεία το αρδευτικό έργο της Μελίκης βελτιώθηκε και ανακαινίσθηκε κατά 80%. Επίσης εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης, ύψους 2,5 εκ. ευρώ, για την άρδευση της ανατολικής πλευράς του Αλιάκμονα, μαζί με το δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Θέλει πολλή δουλειά για να ολοκληρωθεί, αλλά θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις». 
Τον ρωτάμε για τις σχέσεις του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Κώστα Καλαϊτζίδη. «Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα οι υπηρεσιακές μας σχέσεις είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Είναι ένας άνθρωπος που ακούει, συζητά, κατανοεί και επιλύει. Τον αντιπεριφερειάρχη μας, τον Κώστα Καλαϊτζίδη, τον θεωρώ προσωπικό μου φίλο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε και συνεννοούμαστε». 
Η συζήτηση συνεχίζεται με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου σε ευρωπαϊκά και μη προγράμματα. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε επικεντρωθεί στη λύση του προβλήματος των παιδικών χαρών. Έχουν όλες ανακατασκευαστεί, όπως προβλέπει ο νόμος. Δεν αφήνουμε τίποτε να πέσει κάτω, ανταποκρινόμαστε σε όλες τις προσκλήσεις, όπως στο Leader, όπου είμαστε ο δήμος με τη μεγαλύτερη περιοχή παρέμβασης, οπότε θα έχουμε ιδιαίτερα οφέλη. Εκμεταλλευόμαστε το ΕΣΠΑ και όλα τα προγράμματα, ώστε να επιτύχουμε μια ιδιαίτερη αναπτυξιακή πορεία στο δήμο», συνεχίζει. 
Αναφορές του κ. Γκυρίνη στην επίλυση του ΧΑΔΑ Νησελίου, στην εστίασή του σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, όπως τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 10 σχολικές μονάδες και στο δημαρχιακό μέγαρο, καθώς επίσης και στα δυο κλειστά γυμναστήρια του δήμου. Κάνουμε σοβαρά βήματα στην αξιοποίηση της γεωθερμίας της περιοχής». 
Το μήνυμα που στέλνει ο ίδιος σε φίλους και… «φίλους; «Δουλεύουμε χωρίς διαχωρισμούς. Την επομένη των εκλογών του 2014 δεν είχαμε απέναντι, αλλά συμπόρευση της δημοτικής αρχής προς όφελος των δημοτών της.
Ακολουθεί η ερώτηση που σίγουρα θα συζητηθεί., αναφορικά με την…ανακοινωθείσα υποψηφιότητα του Μιχάλη Χαλκίδη στο δήμο του! «Είμαστε δυο χρόνια πριν τις εκλογές. Η δική μας έννοια και φροντίδα είναι η επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Κάποιοι,  ελαφρά τη καρδία, με περισσή ανοησία, πήραν ένα μικρόφωνο και θεωρούν ότι ανακοίνωσαν υποψηφιότητα, δεν τη θεωρώ σοβαρή. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Ο καθένας μας πρέπει να μετρήσει τις δυνάμεις του, εάν μπορεί να είναι νικητής των εκλογών και κυριότερο, αν μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας. Η Ημαθία, αλλά και ο δήμος Αλεξάνδρειας, δεν είδαν ούτε ένα πραγματικό λιθαράκι, από τέτοιους αυτόχρηστους και αυτοανακηρυγμένους σωτήρες του τόπου. Θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, να σταθούν απέναντι στον καθρέφτη, να πουν πρώτα  στον εαυτό τους την αλήθεια και μετά να κοιτάξουν τα μάτια στους πολίτες και να τους πουν, ποιοι είναι, από πού προέρχονται και τι αποτελέσματα είχαν στην πολιτική τους ζωή».
Ο δήμαρχος, λίγο πριν το τέλος της ενδιαφέρουσας συνέντευξης που μας παραχώρησε, δηλώνει περήφανος που είναι Μακεδόνας και θαυμάζει την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Και για μας υπάρχει η αγωνία της επίλυσης του ζητήματος με τα Σκόπια. Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια να υπάρξει ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη μας. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να το πετύχουμε». 
Εκλογές του 2019. Η ερώτηση αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. «Δεν το έκρυψα ποτέ. Θεωρώ ότι μια διοίκηση δεν μπορεί να ολοκληρώσει το έργο της σε μια θητεία. Θα είμαι υποψήφιος και εύχομαι να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, που θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού, ώστε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Αλεξάνδρειας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής