breaking news Νέο

Το μήνυμα της Μ.Α.μ.Α για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Το μήνυμα της Μ.Α.μ.Α για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Αγαπητές φίλες και φίλοι της Μ.Α.μ.Α

     Η 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα  για τον Αυτισμό.   Με αυτή την αφορμή θα θέλαμε  να σας απευθύνουμε το δικό μας  μήνυμα,  καθώς ο αυτισμός μας αφορά όλους . 

  Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού μας προκαλεί να αναρωτηθούμε για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη διαφορετικότητα γενικά και να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που αναγνωρίζει και στηρίζει τη διαφορετικότητα.

     Το σύμβολο για τον αυτισμό είναι το άπειρο, το χρώμα του είναι το γαλάζιο και τα μηνύματα και συνθήματα που πρέπει να εκφραστούν τη φετινή χρονιά είναι:  

Ø η  ενότητα, 

Ø τα διεθνή δίκτυα υποστήριξης ατόμων με αυτισμό που πρέπει να ενισχυθούν και να ισχυροποιηθούν, 

Ø  η ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου, με τη συμμετοχή όλων μας, που θα τους αγκαλιάσει και θα τους βοηθήσει να ενταχθούν,

Ø η δημιουργία ευκαιριών, ώστε να μπορούν να μοιραστούν μαζί μας τις προσωπικές ιστορίες της ζωής τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους….

Ø Συνολικά, πρέπει να προσεγγίζουμε τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού με ενσυναίσθηση, κατανόηση και προθυμία να μάθουμε και να ικανοποιήσουμε τις μοναδικές τους ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και υποστήριξη για όλους.

Ø Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι τα άτομα με ΔΑΦ έχουν πολύτιμες συνεισφορές στην κοινωνία και ότι είναι συλλογική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι είναι σε θέση να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις πτυχές της ζωής 

Παρά τον επιπολασμό του αυτισμού, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη κατανόησης και αποδοχής σε πολλά μέρη του κόσμου.     Το μόνο που ζητούν τα άτομα του φάσματος είναι η ισότιμη αποδοχή και η  ένταξή τους στη κοινωνία ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν μαζί μας.

     Φέτος: ας κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα κι ας πλησιάσουμε το δικό τους κόσμο για να γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να τους κατανοήσουμε και να συνεργαστούμε μαζί τους, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο κόσμο που θα τους αγκαλιάσει και θα τους καλωσορίσει. Ας μην μείνουμε στα λόγια και στις ευχές… ας «σηκώσουμε όλοι τα μανίκια» και ας εργαστούμε μαζί τους για να διαμορφώσουμε  το μέλλον τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητα των ατόμων με αυτισμό και να τους παρέχουμε τις υπηρεσίες και τη στήριξη που χρειάζονται για να ζήσουν μια πλήρη και ικανοποιητική ζωή.

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου Μ.Α.μ.Α

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό-Κδαπ αμεΑ ΜΑμΑ- Βέροια


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής