breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Συνεχίστηκε ο κατήφορος

  • ΒΕΡΟΙΑ: Συνεχίστηκε ο κατήφορος
  • ΒΕΡΟΙΑ: Συνεχίστηκε ο κατήφορος
  • ΒΕΡΟΙΑ: Συνεχίστηκε ο κατήφορος

Η ΒΕΡΟΙΑ γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και δεν ξέρουμε πλέον αν και πως μπορεί να αλλάξει στα επόμενα παιχνίδια, για να πετύχει τον στόχο της, που από την αρχή της χρονιάς εμείς φωνάζουμε, πρέπει να είναι η παραμονή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δίχως οικονομικές εκκρεμότητες (από τα επτά παιχνίδια που έδωσε μέχρι σήμερα μέσα στο 2023, κέρδισε μόνο το ένα, τον Απόλλωνα Πόντου και έχασε τα υπόλοιπα έξι. Πέτυχε 4 τέρματα και δέχθηκε 10). Γιατί είναι αλήθεια ότι χρόνος υπάρχει, δεν γνωρίζουμε όμως αν υπάρχουν και οι απαραίτητες δυνατότητες.

Στον Κυριακάτικο αγώνα με αντίπαλο μια ομάδα, την Νίκη Βόλου, που διαθέτει αυτή την περίοδο πιο ποιοτικούς από αυτήν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, φανέρωσε το στυλ, το πλάνο, τον τρόπο παιχνιδιού, που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής της, ο Σπύρος Μπαξεβάνος. Άμυνα στο δικό της μισό τερέν, όταν η αντίπαλος έχει στην κατοχή της την μπάλα και γρήγορες αντεπιθέσεις όταν αυτή έπαιρνε την κατοχή.

Ενα πλάνο που μέχρι την στιγμή που δέχθηκε το πρώτο γκολ, στο 64ο λεπτό, ένα γκολ που προήλθε από διπλό αμυντικό λάθος, είχε επιτυχία κατά το ήμισυ. Η εστία του Βενετικίδη, παρότι οι Βολιώτες είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, δεν κινδύνεψε σοβαρά ούτε μια φορά. Και το πρώτο γκολ επαναλαμβάνουμε προήλθε από διπλό αμυντικό λάθος.

Η αμυντική συμπεριφορά μιας ομάδας όμως αποτελεί το μισό κομμάτι του τρόπου παιχνιδιού που επιλέγει να εφαρμόσει ένας προπονητής και να παίξει η ομάδα του. Και σ' αυτό, επαναλαμβάνουμε, παρά τα πολλά προσωπικά λάθη των αμυντικών της, η ΒΕΡΟΙΑ, μέχρι την στιγμή του πρώτου τέρματος παίρνει σχεδόν άριστα.

Το άλλο μισό είναι η επίθεση. Να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για να πετύχεις εσύ το γκολ. Και εδώ το πρόσημο της τακτικής που εφάρμοσε στον Κυριακάτικο αγώνα η ΒΕΡΟΙΑ είναι αρνητικό, αφού παρότι η άμυνα της αντιπάλου της ήταν ανοιχτή, μιας και όπως φάνηκε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι δεν ήρθαν στη ΒΕΡΟΙΑ για να «κλέψουν» το θετικό αποτέλεσμα, αλλά για να νικήσουν ούτε και αυτή κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου. Και δεν ξέρουμε αν αυτό συνέβη επειδή της λείπει η ποιότητα στην μεσοεπιθετική της γραμμή ή αν δεν διαθέτει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για τον τρόπο παιχνιδιού που επέλεξε ο προπονητής της.

Και στο σημείο αυτό δημιουργείται μια εύλογη απορία. Μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η πιο αξιόπιστη λύση της ΒΕΡΟΙΑΣ μεσοεπιθετικά ήταν ο Μπουόλι στην κορυφή της επίθεσης. Τον Ιανουάριο αποκτάται ο Γιουκούδης και προφανώς για να χωρέσει και αυτός στην στην ενδεκάδα, ο Μπουόλι στο προχθεσινό παιχνίδι με την Νίκη, μετατοπίζεται στα πλάγια, εκεί που αγωνίζονταν ο Μπελεβώνης, που μένει στον πάγκο. Αποτέλεσμα ο Μπουόλι, στην νέα του θέση ήταν χαμένος και ουδέποτε μπήκε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα δικαιολογημένα να γίνει αλλαγή στο 60', ενώ ο αντικαταστάτης του στην κορυφή της επίθεσης, ο Γιουκούδης, δεν νομίζουμε ότι έδωσε κάτι περισσότερο επιθετικά, από ότι έδινε ο Μπουόλι; Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν άξιζε το ρίσκο που πήρε ο Σπύρος Μπαξεβάνος με αυτή του την απόφαση. Κι' αυτό δίχως καμιά διάθεση κριτικής στις αποφάσεις του προπονητή, κάτι εξ' άλλου που ουδέποτε το επιχειρήσαμε μέχρι σήμερα.

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΑΓΩΝΑ

Παρά τα όποια και από οποιαδήποτε πλευρά λάθη, η ΒΕΡΟΙΑ στο προχθεσινό της παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, που τόσο χρειαζόταν, αφού μέχρι το σημείο που ήρθε το πρώτο της γκολ, η δραστηριότητα της ομάδας του Βόλου είχε περιοριστεί σε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας, δίχως την μεγάλη, την κλασική ευκαιρία για γκολ. Ενα γκολ που επαναλαμβάνουμε προήλθε από χονδρό διπλό λάθος των αμυντικών της ΒΕΡΟΙΑΣ στο 64'. Συγκεκριμένα ενώ η μπάλα κυλούσε προς τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ Βενετικίδη, που βρίσκονταν πίσω ακριβώς από συμπαίκτη του και μάλιστα είχε απλώσει τα χέρια του για να την μπλοκάρει, ο συμπαίκτης του, που ίσως δεν είχε αντιληφθεί τον τερματοφύλακά του, έδιωξε άτσαλα σε πλάγιο αράουτ στο ύψος της περιοχής της ομάδας του. Και από αυτό το αράουτ και αφού χρειάστηκε ένα δεύτερο λάθος της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ ο Γαβρηλίδης, που την περσινή χρονιά αγωνίζονταν με τα χρώματα της ΒΕΡΟΙΑΣ, από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βενετικίδη, δίνοντας προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του. Τρία λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκε, στο 67', η ΒΕΡΟΙΑ είχετην ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ, όταν ο Μπελεβώνης ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τον Κοζανίτη διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ομως ο Ορφανίδης που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα στη ρίζα της αριστερής κάθετης δοκού της εστίας του τερματοφύλακα της Νίκης, Μπάγιτς και η ευκαιρία χάθηκε.

Η απώλεια του πέναλτι αποσυντόνισε την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, που όπως ήταν αναμενόμενο, άλλαξε τον αρχικό τρόπο του παιχνιδιού της, βγάζοντας παίκτες στην επίθεση για να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα σε μια αντεπίθεσή της η ομάδα της Νίκης να βρει κενό χώρο και να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Γαβριηλίδη στο 89' και να διαμορφώσει το τελικό ΒΕΡΟΙΑ - Νίκη Βόλου 0-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κεχαγιάς από την ΕΠΣ Κοζάνης με βοηθούς τον Φράγκο και τον Κουφό από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης, Παπαχρήστος, Μουχάλης (84’ Κατσούκης), Στίκας, Καψάλης, Μπλέτσας (77’ Ισαακίδης), Μπουκουβάλας, Ορφανίδης, Γιουκούδης, Ιωάννου (60’ Μπαϊντού), Μπουόλι (60’ Μπελεβώνης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:  Μπάγιτς, Κάσσος, Αναστασίου, Λογαράς (89’ Μέτσε), Ανδρέου, Κυριακίδης, Γαβριηλίδης, Παναγιωτίδης (89’ Κριμιζάς), Ολαϊζόλα (60’ Τσουκαλάς), Κρητικός (71’ Τοπαλίδης), Τζιώρας (89’ Γρομητσάρης).

 

• Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Νίκη Βόλου-ΒΕΡΟΙΑ
Νίκη Βόλου-ΒΕΡΟΙΑ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής