breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Οι εραστές της καμπανούλας - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Οι εραστές της καμπανούλας - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Φοβάμαι πως απάνω που είπαμε να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με τον Εμίρη του Κατάρ και όπου αλλού υπάρχουν μορφωμένοι άνθρωποι αυτού του επιπέδου γύρω από τις πετρελαιοφόρες περιοχές των Βεδουίνων. Πάμε τώρα να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Είναι κρίμα τόσος κόπος από την κυρία Καϊλή να πηγαίνει χαράμι. Είδαμε, το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να δεχτούμε την προσφορά σε σκληρό νόμισμα προς την αξιαγάπητη Εύα μας. Τώρα δηλαδή γιατί το κάνουμε και δημιουργούμε καταστάσεις χωρίς προηγούμενο ή μήπως δεν είμαστε κανονικοί αριστεροί με τα απαλά χέρια μας σε παχυλες συντάξεις και εφάπαξ. Εγώ πιστεύω πως είμαστε κανονικοί, κανονικότατοι και ικανότατοι στο θέμα των εισπράξεων και των καταθέσεών μας.

Είπαμε να βάλουμε μερικές ανεμογεννήτριες στην Οίτη να γλυτώσουμε κανά έμβασμα στον Εμίρη. Ερχόμαστε τώρα εμείς οι ευαίσθητοι σε αισθήματα και Τραπεζικές καταθέσεις και λέμε όχι. Επιμένουμε πως πρέπει τα τραπεζικά εμβάσματα προς τον αξιότιμον κύριον Εμίρη να συνεχιστούν κανονικά, με ρυθμό όπως όλων των προηγουμένων ετών, αλλά και οι τακτικές φορτώσεις του των πετρελαιοειδών με συνέπεια προς τις ανάγκες μας, χωρίς να διαταράξουμε τον ψυχικό κόσμο των συνεργατών  μας στον Αραβικό κόσμο. Η΄ είμαστε φίλοι ή δεν είμαστε με τους φορτωτές Εμίρηδες. Εμείς είμαστε κιμπάρηδες προς  τα Αραβικά Εμιράτα. Άσε που έχουμε και άφθονα χρήματα. Για να αποφεύγουμε την Εφορία, διαδίδουμε πως είμαστε η ψωροκώσταινα.

Κάναν λοιπόν συγκέντρωση οι αγαπημένοι μας οικολόγοι και διατράνωσαν την θέλησή τους να παραβλέψουμε την βοήθεια του Εμίρη προς την δική μας αντιπρόεδρο και να συνεχίσουμε την πατροπαράδοτη φιλία  με συνεχείς φορτώσεις μαζούτ αρίστης ποιότητας. Πιστεύω προσωπικά πως έχουν δίκιο, διότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αναβολής των φορτώσεων. Οικονομικό πρόβλημα δεν υφίσταται, αν κρίνω από τις συντάξεις που ανυπερθέτως καταβάλλονται καθ εκάστην πρώτην του μηνός. Με μια ματιά που έριξα στους κκ συνδαιτημόνας της συγκέντρωσης, κατά μέσο όρο δεν διέκρινα συνταξιούχο κάτω των 1.800 ευρώ. Ποιός ο λόγος να διακόψουμε τα εμβάσματα προς τις φίλες Τράπεζες των Εμιράτων. Θεωρήστε το χρήμα δεδομένο. Απόρησα βέβαια, πως με άφησαν εμένα να παρακολουθήσω τις ομιλίες με την πενιχρή σύνταξη των 800 ευρώ ενός εμποράκου. Εκεί μέσα βόγγαγε το χρήμα.. Απορώ ακόμη πως δεν με εξεδίωξαν και ακόμη δεν μου ζήτησαν το αποδεικτικό της σύνταξής μου, θα με είχαν πετάξει έξω με τις κλωτσιές. Είναι ιερό καθήκον να ξεχωρίσουν κάποτε οι πλούσιοι από τους ανόητους φτωχούς. Οι φτωχοί θέλουν τις ανεμογεννήτριες, γιατί έχασαν τα παιδιά τους από την μετανάστευση. Οι πλούσιοι δεν τις θέλουν, επειδή αισθάνονται την δύναμη των μετρητών τους και την αγάπη τους για το φυτό καμπανούλα και την όμορφη ενδημική ανεμώνη. Ας πήγαν τα παιδιά μας στην κρύα Κοπεγχάγη, προέχει η επιβίωση της καμπανούλας και της πετροπέρδικας. Ας αφήσουμε ήσυχα τα πτηνά στις φωλιές τους, αισθανόμαστε άλλωστε και την υποστήριξη των φίλων κυνηγών. Πόσο τους καμαρώνω, όταν έχουν πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου τους μια αρμαθιά από πουλιά που είχαν επιβιώσει, επειδή δεν υπάρχουν ανεμογεννήτριες. Οι ανεμογεννήτριες μειώνουν τα αποθέματα θηραμάτων. Ήδη διαμαρτύρονται οι φιλεύσπλαχνοι κυνηγοί. Είναι σαν να βλέπω τον Λεωνίδα με Suzuki Vitara 4x4. Είναι κι αυτοί φίλοι της φύσης κι ας καπνίζουν ακόμη τα Ρωσικά Super pose και τα Γαλλικά Saint Etienne. Υψηλή ποιότητα και ευθυβολία, δεν γλύτωσε μέχρι σήμερα κανένας κορμοράνος, εξετάστε το και θα δείτε πως λέω την αλήθεια. Ας αγαπήσουμε τα φυτά και τα τριγόνια, κρατώντας αιώνια την φιλία με τους Εμίρηδες και τις Τράπεζές τους. Μην σταματάτε, συνεχίστε να εμβάζετε, η φιλία είναι πάνω από τα δολάρια! 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής