breaking news Νέο

Super League 2 : Eπιστροφή στις νίκες

  • Super League 2 : Eπιστροφή στις νίκες
  • Super League 2 : Eπιστροφή στις νίκες

Επιτέλους νίκη για τη ΒΕΡΟΙΑ, που σε συνδυασμό με τους τρεις βαθμούς που πρόσθεσε στο ενεργητικό της την προηγούμενη αγωνιστική, δίχως να ιδρώσει (έπαιζε με τον Απόλλωνα Λάρισας που αποχώρησε από το πρωτάθλημα), της δίνει την ευκαιρία να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού, πριν βαλτώσει σ' αυτήν και να δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία, την δύσκολη έτσι κι άλλιως, συνέχεια του πρωταθλήματος.

Το Κυριακάτικο παιχνίδι, με τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Θεσπρωτό δεν ήταν και τόσο εύκολο, όσο έδειχνε πριν την σέντρα. Αυτό τουλάχιστον φάνηκε κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Το άγχος της νίκης και η πίεση που δημιουργούσε η ανάγκη των βαθμών στους παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ, σε συνδυασμό με το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε ο αντίπαλος, που μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως σαφώς υπερτερούσε ομάδων πουπέρασαν φέτος από το Δημοτικό Στάδιο και το τέλος «έκλεψαν» το αποτέλεσμα, ήταν παράγοντες που ασφαλώς δεν είχαν υπολογίσει και προέβλεπαν, πριν τον αγώνα, εύκολη επικράτηση της γηπεδούχου ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν διαβασμένοι στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά, με τρεις και πολλές φορές με τέσσερις ποδοσφαιριστές την άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ,«έκλεψαν» μπαλιές σε ευαίσθητα για την γηπεδούχο ομάδα σημεία και εκμεταλλευόμενοι  την έλλειψη αυτοπεποίθησης των αντιπάλων τους, κάτι που ήταν φυσική συνέπεια της καθοδικής πορείας που είχαν τους τελευταίους τρεις μήνες και με την σέντρα πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, διαψεύδοντας όσους πίστευψαν ότι η ΒΕΡΟΙΑ με αντίπαλο μια ομάδα που στα προηγούμενα 16 παιχνίδια της είχε μόλις μία νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας, θα έκανε περίπατο.

Αυτά μέχρι το 33ο λεπτό του αγώνα, χρονικό σημείο κατά το οποίο ο Ορφανίδης, ύστερα από μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Γιουκούδη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελικιώτη, τερματοφύλακα του Θεσπρωτού, Τσιμόπουλου.

Οι γηπεδούχοι με το γκολ πήραν αυτοπεποίθηση και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Όμως για να γίνουν απειλητικοί για την εστία των αντιπάλων τους χρειάστηκε να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ΒΕΡΟΙΑ δημιουργούσε την μία πίσω από την άλλη τις ευκαιρίες, δίχως να καταφέρει να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα που θα έδιωχνε  από τους ποδοσφαιριστές της την πίεση. Τελικά το δεύτερο τέρμα ήρθε στο 65' με κεφαλιά του Στίκα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουκουβάλα, με το τελικό 3-0 να διαμορφώνεται τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο με εκτέλεση πέναλτι του Μπουόλι.

Για να φθάσουμε στο 3-0 όπως ήδη αναφέραμε, η ΒΕΡΟΙΑ πέρασε από ένα 35λεπτο αμφισβήτησης, διάστημα κατά το οποίο ο αντίπαλος πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πιο επικίνδυνος.

Στο 11' ο Θεσπρωτός είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Δρίτσα, η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε στον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ Βενετικίδη. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι και πάλι στο επιθετικό προσκήνιο με τον Σάνι Ρονάλντο και τον Βενετικίδη να προλαβαίνει με έγκαιρη επέμβαση τον κίνδυνο.

Στο 25' η πρώτη υποψία ευκαιρίας για την ΒΕΡΟΙΑ με κεφαλιά του Γιουκούδη την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Τσιμόπουλος. Στο 28' νέα επέμβαση του Βενετικίδη σε μακρινό σουτ του Μίγγου και στο 33' έρχεται το γκολ της ΒΕΡΟΙΑΣ που αλλάζει την εικόνα του αγώνα. Εντυπωσιακό σλάλομ του Γιουκούδη από δεξιά και γύρισμα της μπάλας στον Ορφανίδη που βρίσκεται στο ύψος της μικρής περιοχής και πλασέ που φέρνει το 1-0.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου οι δύο ομάδες περιορίζονται σε αψιμαχίες στο κέντρο του γηπέδου, δίχως κάτι το εξαιρετικό, με την ΒΕΡΟΙΑ να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην επανάληψη και μέσα σε είκοσι λεπτά να δημιουργεί πέντε κλασικές ευκαιρίες από τις οποίες κατάφερε να αξιοποιήσουν την μία. Στο 50' ο Μπουόλι μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή αποφεύγει και τον τελευταίο αμυντικό και τετ-α-τετ με τον Τσιμόπουλο, κάνει το πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια ο τελευταίος. Στο 55' ο Ορφανίδης με τον Μπουόλι παίζουν μέσα στην περιοχή του Θεσπρωτού »το ένα - δύο» με τον δεύτερο ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής να κάνει το πλασέ με το δεξί στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.

Στο 56' ο Ορφανίδης γυρίζει την μπάλα στον Μπουόλι, ο οποίος απέναντι από τον Τσιμόπουλο κάνει το πλασέ για να πει και πάλι όχι ο τελευταίος.

Στο 65' ο Μπουκουβάλας εκτελεί κόρνερ με τον Στίκα να παίρνει την κεφαλιά γράφοντας το 2-0.

Στο 69' ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Μπουόλι που καθυστερεί αδικαιολήγοτο και χάνεται μια ακόμη ευκαιρία για τη ΒΕΡΟΙΑ.

Στο 87' διαμορφώνεται το τελικό 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουόλι. Το πέναλτι κέρδισε ο Παπαχρήστος από τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού Τσιμόπουλο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε η κα Ανδρομάχη Τσιοφλίδη δίχως λάθη, όπως και οι δύο συνεργάτες της ο Τσουβάρας και ο Νίκζα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης, Ντουμάνης (70’ Μουχάλης), Μπουκουβάλας (85’ Παπαχρήστος), Στίκας, Καψάλης, Κολλαράς, Μπλέτσας, Μπελεβώνης (85’ Μασούρας), Γιουκούδης (68’ Ιωάννου), Ορφανίδης (68’ Κασέμι), Μπουόλι.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Τσιμόπουλος, Γώγος (60’ Κουέβας), Βασιλάκης (46’ Ντόντης), Ρίζος (60’ Ρούσης), Τρομπούκης, Μαρτίνεζ, Μίγγος, Μπίκας (75’ Παππάς Ε.), Δρίτσας, Κωνσταντίνου, Σάνι (74’ Χατζάκος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής