breaking news Νέο

ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Ο Άγιος Γεώργιος γεννήθηκε το 275 στην Καππαδοκία, από γονείς ευσεβείς, οι οποίοι τον ανέθρεψαν χριστιανικά.

Σε ηλικία 18 χρονών κατετάγη στον ρωμαϊκό στρατό και ξεχώρισε λόγω των πολλών χαρισμάτων και αρετών του. Ανήκε στην τάξη των Τριβούνων και αργότερα προήχθη σε κόμητα. Κατά την περίοδο των διωγμών του Διοκλητιανού, ομολόγησε ότι ήταν χριστιανός και συνελήφθη.

Υπέστη φοβερά βασανιστήρια κατά την διάρκεια των οποίων συνέβησαν πολλά θαύματα, και έκαναν πολλούς να πιστέψουν στην αληθινή θρησκεία. Μία από αυτούς ήταν η σύζυγος του Διοκλητιανού Αλεξάνδρα, η οποία βλέποντας τον Άγιο να κάνει θαύματα, πίστεψε στον Χριστό με αποτέλεσμα να πεθάνει στην φυλακή.

Οι υπηρέτες της Απολλώ, Ισαάκιος, Κοδράτος, και ο γεωργός Γλυκέριος του οποίου το ψόφιο βόδι ανέστησε ο Άγιος, δήλωσαν δημόσια την πίστη τους στον Ιησού Χριστό και αποκεφαλίστηκαν. Την ίδια τύχη είχε τελικά και ο Άγιος Γεώργιος, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 23 Απριλίου.

Απολυτίκιον. «Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστώ τω θεώ,σωθήναι τας ψυχάς ημών». 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής