breaking news Νέο

Παράξενες Ειδήσεις...

  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...

• Κτίριο αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον καιρό

Κτίριο στη Θεσσαλονίκη χάρη στον σχεδιασμό και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του τραβάει τα βλέμμα των περαστικών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εννιαόροφο κτίριο, πλήρους ενεργειακής απόδοσης, που βρίσκεται στην οδό Ν. Ζέρβα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πολύ σύντομα θα στεγάσει τις υπηρεσίες και τα γραφεία της ΕΥΑΘ Παγίων.

Μάλιστα, η ιδιαιτερότητά του είναι ότι η πρόσοψή του θυμίζει κύματα, με τα σκίαστρα αλουμινίου να αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τις διαθέσεις του καιρού, καθώς το κτίριο, όπως αναφέρουν οι μελετητές, έχει μία πράσινο-μπλε απόχρωση όταν πέφτουν επάνω του οι αχτίδες του ήλιου και μία καφετί απόχρωση όταν τα σύννεφα καλύπτουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το κτίριο «σηκώθηκε» σε ιδιόκτητο οικόπεδο μικρής έκτασης, σε παραδιπλανό δρόμο από το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, και για να γίνει η πλήρης αξιοποίηση των μόλις 181 τ.μ. αναπτύχθηκε σε ύψος. Στα αξιοσημείωτα είναι ο «πράσινος» χαρακτήρας του καθώς στον ελεύθερο χώρο του δώματος θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ που θα εξυπηρετούν ενεργειακά το κτίριο.

Στο ισόγειο έχει γίνει διαμόρφωση με χώρους πρασίνου και διαδρόμους πρόσβασης πεζών, ενώ ο σχεδιασμός για τις επόμενες παρεμβάσεις προβλέπει την τοποθέτηση -πιθανότατα πολύχρωμου - φωτισμού, ώστε η μεταλλική κατασκευή να μπορεί να «μεταμορφώνεται» χρωματικά ανάλογα με τον εορτασμό διαφόρων παγκόσμιων ημερών.

*****

• Επική πατέντα: «Κάρφωσαν» σκάλα στο δρόμο για να «κρατήσουν» μια… θέση πάρκινγκ

Με ευφάνταστους τρόπους διασφαλίζουν τις θέσεις πάρκινγκ οι Θεσσαλονικείς. Έναν παράδοξο τρόπο φαίνεται πως επινόησε κάποιος για να βρίσκει πάντα πάρκινγκ για το αυτοκίνητό του. Συγκεκριμένα παρέταξε μία σκάλα έξω από το σπίτι του σε δρόμο που οδηγεί στην αυλή του, την βίδωσε στο οδόστρωμα για σιγουριά, ενώ την ασφάλισε και με μία κλειδαριά, προκειμένου να έχει σίγουρο πάρκινγκ.

*****

• Ο σκύλος του έφαγε το δάκτυλο του ποδιού του και του έσωσε τη ζωή

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Συνταξιούχος οικοδόμος στη Βρετανία ξύπνησε μέσα στα αίματα, καθώς το κουτάβι του είχε φάει το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του μέχρι το κόκκαλο. Όπως όμως πληροφορήθηκε λίγο αργότερα, του έσωσε τη ζωή.

Ο Ντέιβιντ Λίντσει, 64 ετών, από το Κέιμπριτζ ξύπνησε από τα ουρλιαχτά της γυναίκας του, που τον βρήκε στον καναπέ χωρίς μεγάλο δάκτυλο ποδιού, επειδή ο σκύλος του, ο 7μηνών Χάρλει το είχε «ροκανίσει» μέχρι το κόκκαλο.

Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε άμεσα ενημερώθηκε ότι ο άταχτος τετράποδος του έσωσε τη ζωή, αφού δεν είχε αίσθηση του ποδιού του, επειδή είχαν φράξει δύο αρτηρίες στα πόδια του.

Παρά το τραύμα, ο Βρετανός πρώην οικοδόμος, πατέρας 5 κοριτσιών και παππούς 11 εγγονιών, δεν σκοπεύει να ξεφορτωθεί το κουτάβι του, επειδή του χρωστάει τη ζωή του.

Ο Ντέιβιντ, που πάσχει από διαβήτη, έμεινε στο νοσοκομείο 9 μέρες και δηλώνει περιχαρής που κινδύνεψε μόνο ένα δάκτυλο του, γιατί αν ο Χάρλεϊ δεν μασούλαγε ότι έβρισκε μπροστά του, θα κατέληγε να ανακαλύψει αργότερα το πρόβλημα και πιθανότατα θα χρειαζόταν να ακρωτηριάσει ολόκληρο το πόδι του.

*****

• Έβαλε την αστυνομία να ψάχνει το κλεμμένο αυτοκίνητο του, αλλά μετά θυμήθηκε…

Την κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ για την ανεύρεση ενός κλεμμένου αυτοκινήτου, προκάλεσε το τηλεφώνημα από τον απελπισμένο ιδιοκτήτη του

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του πήρε τηλέφωνο και δήλωσε κλοπή του Ι.Χ του, σε περιοχή της Πάτρας που το είχε σταθμεύσει.

Το σήμα δόθηκε και περιπολικά άρχισαν τις αναζητήσει στην προσπάθεια να εντοπίσουν το όχημα, σύμφωνα με το tempo24.news.

Όμως λίγη ώρα αργότερα ο πολίτης πήρε και πάλι τηλέφωνο στην Αστυνομία δηλώνοντας πως βρήκε το αυτοκίνητό, καθώς τελικά το είχε παρκάρει σε άλλο σημείο από εκείνο που το έψαχνε!


• Επική πατέντα: «Κάρφωσαν» σκάλα στο δρόμο για να «κρατήσουν» μια… θέση πάρκινγκ
• Ο σκύλος του έφαγε το δάκτυλο του ποδιού του και του έσωσε τη ζωή
• Έβαλε την αστυνομία να ψάχνει το κλεμμένο αυτοκίνητο του, αλλά μετά θυμήθηκε…

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής