breaking news Νέο

Αρ(α)κάς!

  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!
  • Αρ(α)κάς!

Πέρασαν 56 χρόνια, σύντροφοι, για να καταλάβουμε τη διαφορά της δικτατορίας από τη δημοκρατία.

Στη δικτατορία, όπως του Γιώργη του Παπέα, π.χ. οι στρατιωτικοί παρακολουθούσαν τους πολιτικούς, χωρίς τη χρήση μάλιστα πανάκριβων λογισμικών και συσκευών.

Αρκούσε ο χαφιές της γειτονιάς τους και ο υπάλληλος του ΟΤΕ, που έκανε τις...επισυνδέσεις και άκουγε ο Γιώργης άπαντες, πριν το πραξικόπημα.

Από τον Παπανδρέου και τον Κανελόπουλο, μέχρι τον ίδιο τον Παττακό.

Βέβαια τον Παπέα τον παρακολουθούσε ο Ιωαννίδης και όλους μαζί Μοσάντ και CIA, αλλά έτσι έπρεπε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Τη δεξιά. Στην αριστερά πλευρά, οι πάντες παρακολουθούσαν τους πάντες. Με τη STAZI να έχει την καλύτερη μέθοδο ακρόασης, μετά την KGB.

Πάμε λοιπόν στη δημοκρατία. Του Κυριάκου. Τώρα παρακολουθεί εκείνη η ποντικομαμή ο ανηψιός του, τους στρατιωτικούς.

Καημένε στρατηγούκο Φλώρε. Μέχρι και τι έπαιξες στο στοίχημα ήξερε ο Δημητριάδης.

Άσε πάλι το Νίκο τον Ανδρουλάκη. Τον παρακολουθούσαν, γιατί θα «ξεπουλούσε» την Ελλάδα στους Έλληνες.

Χαλώντας την παράδοση με το να ανήκουμε στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και εκείνο το Ζελένσκι, που μας μίλησε και μέσα στη Βουλή, άπαγε της βλασφημίας.

Σαν να μιλούσε ο Χρουστσόφ επί Κοκού στα ανάκτορα, πριν την κάνει για Ρώμη μεριά, το Δεκέμβρη του 1967, Άλλος αντιστασιακός και αυτός. Όλοι αντιστασιακοί ήταν την 21η Απριλίου. Χαμός μιλάμε. Ερχόταν ο Παττακός στην Ημαθία και γέμιζαν φίσκα οι πλατείες.

Μετά δε τις ομιλίες γέμιζαν τα νοσοκομεία από «νομοταγείς», που έβαζαν τα χέρια τους στο γύψο, αφού τα είχαν σπάσει από το πολύ χειροκρότημα.

Στη Νάουσα μάλιστα ο τότε δήμαρχος, λίγο πριν τον στείλουν αδιάβαστο οι Απριλιανοί, μαζί με όλους τους άλλους αιρετούς, είχε πει το «αργήσατε στρατηγέ» στο σωματάρχη του Β ΣΣ, στην κατάμεστη αίθουσα κινηματοθεάτρου της πόλης.

Για αυτό και στη μεταπολίτευση, ειδικά επί ΠΑΣΟΚ, γεμίσαμε με συνταξιούχους που αντιστάθηκαν. Όπως ο σύντροφος δήμαρχος, λέμε!


Παττακός
τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος
Δημητριάδης
Φλώρος
Ανδρουλάκης
Ζελένσκι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής