breaking news Νέο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Ημαθίας

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Ημαθίας

   Στις 14 Μαΐου 2023 θα γίνει αναπαράσταση της Ηρωικής Μάχης των ΟΧΥΡΩΝ του ΡΟΥΠΕΛ.

   Είναι η μάχη που καταγράφτηκε στην παγκόσμια Ιστορία ως μια από τις ηρωικές του Β΄. Παγκοσμίου. Η μάχη που ολοκλήρωσε το σάλπισμα προς τον Ελεύθερο Κόσμο ότι  οι σιδερόφρακτες ορδές του Φασισμού (28 Οκτωβρίου 40) και ( 6 Απριλίου 1941 Ρούπελ) δεν είναι άτρωτες, όσες γρήγορες κατακτήσεις κι αν κατέγραψαν στην κεντρική Ευρώπη. ( Εδώ είναι Βαλκάνια).

   Ο ηρωισμός του Ελληνικού Στρατού που ο ποιητής μας λέγει  μετριέται με το πύρωμα της καρδιάς και της ψυχής στο  να υπερασπίζεται αξίες ζωής, παγκόσμιες ιδέες, ελευθερία και ανεξαρτησία του πάτριου εδάφους, έδωσε την δυνατότητα στον Πατέρα της Νίκης του Β΄. Παγκοσμίου πολέμου Πρωθυπουργό της Αγγλίας στρατηγό Ουίνστον Τσώρτσιλ να αναφωνήσει : «οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν Ήρωες αλλά οι ΗΡΩΕΣ πολεμούν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ».

   Η απαράμιλλη αγωνιστικότητα και η αυταπάρνηση των υπερασπιστών  των οχυρών του Ρούπελ στον αγώνα για τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας, ανάγκασαν τους κατακτητές να αποδώσουν τιμές στους ηρωικά αγωνιζόμενους Έλληνες στρατιώτες και να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός, διότι πλέον επήλθε συνθηκολόγηση και η συνέχιση της υπεράσπισης του Πάτριου Εδάφους κατέστη ανώφελη.

   Καθήκον και υποχρέωση κάθε ελεύθερου πολίτη  να γίνει  μύστης της αναπαράστασης της ηρωικής Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ, αποδίδοντας τιμή και δόξα στους σύγχρονους ήρωες της Πατρίδας μας.

  Το διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Ν. Ημαθίας προτίθεται, ως ελάχιστη συμβουλή,  να οργανώσει εξόρμηση – προσκύνημα στις Σέρρες την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 για την αναπαράσταση της μάχης των οχυρών του Ρούπελ.

   Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του συνδέσμου μας:

 Α.- Καρανάσιο Οδυσσέα τηλ. 6989992444 και

 Β.- Νικολάου Κωσταντίνο τηλ.6972828625  μέχρι την 10/05/2023.

   Είναι αυτονόητο ότι η εκδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί αν  συμμετάσχουν τουλάχιστον 40 άτομα για πλήρωση ενός λεωφορείου.

   Το συνολικό κόστος του δρομολογίου δεν θα υπερβαίνει τα εξακόσια (600) ευρώ.

Για το Σ.Ε.Α.Ν. Ημαθίας        Ο Πρόεδρος       Χρήστος Φράγκος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής