breaking news Νέο

SL2: Bελτιωμένη και άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ

  • SL2: Bελτιωμένη και άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ
  • SL2: Bελτιωμένη και άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ
  • SL2: Bελτιωμένη και άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ
  • SL2: Bελτιωμένη και άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ
  • SL2: Bελτιωμένη και άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ

Βελτιωμένη σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις της, αλλά και άτυχη η ΒΕΡΟΙΑ, το περασμένο Σάββατο γνώρισε μια ακόμη ήττα από τον Π.Ο.Μ. Ηρακλή αυτή τη φορά και παραμένει στην ζώνη του υποβιβασμού.

Το καλό για την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, αν βέβαια μπορεί να υπάρξει κάτι θετικό, ύστερα από μια ήττα σε κρίσιμο αγώνα, είναι ότι η κατάσταση όσον αφορά την μάχη της παραμονής, παρέμεινε όπως ακριβώς είχε και πριν το προχθεσινό παιχνίδι με τον Π.Ο.Μ. Ηρακλή.

Η ΒΕΡΟΙΑ με 20 αγώνες και 20 βαθμούς, παρέμεινε οριακά στην ζώνη του υποβιβασμού. Πίσω της βρίσκονται ο Ηρακλής Λάρισας, που και αυτός το περασμένο Σάββατο γνώρισε την ήττα στην έδρα του με 1-4 από την Β' ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Θεσπρωτός, που κέρδισε στο γήπεδο του Πολυκάστρου τον Απόλλωνα Πόντου με 0-1 με 17 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο και φυσικά ο Απόλλων Λάρισας που αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Ετσι η ΒΕΡΟΙΑ για να παραμείνει στην κατηγορία θα πρέπει να αφήσει πίσω της μία ακόμη ομάδα και πιο προσιτός αντίπαλος αυτή τη στιγμή δείχνει ο Απόλλων Πόντου, που όπως ήδη αναφέραμε και αυτός γνώρισε οδυνηρή και «εν μέρει» απρόσμενη ήττα στην έδρα του από τον Θεσπρωτό.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει στην συνέχεια του πρωταθλήματος να μπουν στην διαδικασία της «μάχης» για την παραμονή στην κατηγορία και άλλες ομάδες, όπως ο Διαγόρας που επίσης γνώρισε την ήττα στο γήπεδό του από την Νίκη Βόλου και έμεινε στους 22 βαθμούς, η Αριδαία που ηττήθηκε και αυτή στη Λάρισα από την ΑΕΛ και έχει 24 βαθμούς και ο Μακεδονικός επίσης με 24 βαθμούς (δεν υπολογίζεται το χθεσινό παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως ήδη αναφέραμε, η ΒΕΡΟΙΑ παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη, σε σύγκριση με τους δύο τελευταίους της αγώνες και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, δικαιούτο τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Θεσσαλονικείς με πιο ποιοτικό ρόστερ από τη ΒΕΡΟΙΑ ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στην πρώτη οργανωμένη επίσκεψή τους στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού συγκεκριμένα, ο Τόμας με ωραία κάθετη μπαλιά έβγαλε στην πλάτη της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ τον Αλεξιτς, που βρίσκονταν σε οριακή θέση οφσαϊντ, (οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για οφσαϊντ) και από θέση τετ-α-τετ και δίχως καμία απολύτως πίεση απέναντι στον Βενετικίδη, έκανε το πλασέ γράφοντας το 0-1.

Οι παίκτες της ΒΕΡΟΙΑΣ προσπάθησαν να αντιδράσουν κρατώντας περισσότερο χρόνο στην κατοχή τους την μπάλα, δίχως όμως να γίνονται απειλητικοί στην εστία του τερματοφύλακα του Ηρακλή Παλαβράκη.

Ετσι και η επόμενη επικίνδυνη φάση ανήκε στον Ηρακλή. Ο Αλέξιτς, συγκεκριμένα, βγήκε και πάλι στην πλάτη της άμυνας της ΒΕΡΟΙΑΣ (με αυτό τον τρόπο, κάθετες μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών της ΒΕΡΟΙΑΣ, ο Ηρακλής στο πρώτο κυρίως ημίωρο του αγώνα, έδειχνε ιδιαίτερα απειλητικός. Μετά το 30' οι Βεροιώτες προφανώς βρήκαν το αντίδοτο στον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων τους, περιορίστηκε και η επιθετική δραστηριότητα του «Γηραιού»), ο Βενετικίδης προσπάθησε να του αποσπάσει την μπάλα μπλοζάροντας στα πόδια του επιθετικού των φιλοξενουμένων που βρέθηκε στο έδαφος και τους «Κυανόλευκους» να ζητούν πέναλτι.

Τρία λεπτά αργότερα στο 25' η ΒΕΡΟΙΑ έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ντουμάνης έβγαλε από δεξιά την επικίνδυνη σέντρα με την μπάλα να βρίσκει διαδοχικά το χέρι δύο αμυντικών του Ηρακλή και τον διαιτητή με καθυστέρηση  και προφανώς ύστερα από παρέμβαση του πρώτου βοηθού του, που είχε καλύτερη οπτική γωνία, του κου Χρηστάκογλου από την ΕΠΣ Χαλκιδικής, να δίνει το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπουόλι, που ανέλαβε την εκτέλεσή του, ισοφαρίζοντας το σκορ (25΄).

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρονου οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή. Στο 29' η ΒΕΡΟΙΑ με τον Μπελεβώνη, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο και στο 38' ο Ηρακλής με τον Πανάγο που υποχρέωσε τον Βενετικίδη να απογειωθεί και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Οι δύο ομάδες στην επανάληψη ξεκίνησαν από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο ημίχρονο. Η ΒΕΡΟΙΑ με κατοχή της μπάλας και ο Ηρακλής με κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της γηπεδούχου.

Στο πρώτο 10λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου καταγράφηκαν δύο τελικές και οι δύο για τη ΒΕΡΟΙΑ. Στο 47' συγκεκριμένα σουτ του Μπελεβώνη έφυγε λίγο άουτ και στο 55' σουτ του Ντουμάνη είχε την ίδια τύχη.

Στο 61' κόντρα στη ροή του αγώνα και με απροσδόκητο τρόπο ο Ηρακλής πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Ο Πανάγος έβγαλε τη συρτή παράλληλη σέντρα. Ο Μανωλιούδης μέσα στη μικρή περιοχή της ομάδας του προσπάθησε να διώξει την μπάλα, η οποία βρήκε την πλάτη του Περδίκη, πήρε μια παράξενη τροχιά και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Βενετικίδη.

Η ΒΕΡΟΙΑ στα τελευταία 25 λεπτά πίεσε την άμυνα του Ηρακλή, δημιούργησε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης στο 69' με τον Μπουόλι που βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δίχως να καταφέρει να τον νικήσει και στο 85' με κοντινή κεφαλιά του Κολλάρα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπαϊντού, που επίσης απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, ενώ μια καλή στιγμή είχαν και οι φιλοξενούμενοι στο 88' με τον Κόκκορη, στον οποίο είπε όχι ο Βενετικίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Δημητριάδης από την ΕΠΣ Χαλκιδικής, με βοηθούς τον Χρηστάκογλου και τον Ζήρδα, που προσπάθησαν και τα κατάφεραν να κόψουν το καρπούζι στη μέση.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης, Κολλαράς, Ντουμάνης, Μανωλιούδης, Περδίκης, Μπλέτσας (64’ Ιωάννου), Μασούρας (76’ Μπαϊντού), Μπουκουβάλας, Μπουκουβάλας, Μπελεβώνης (76’ Ελευθεριάδης), Γιουκούδης (83’ Ισαακίδης), Μπουόλι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Μιστκόφσκι (46’ Κούστα), Άλεξιτς (79’ Σγουρής), Τόμας (82’ Κόκκορης),  Σίλβα (90’ Δοϊρανλής), Κωστούλας, Βιτλής, Πατράλης, Κουντουριώτης (46’ Χειρίτραντας).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής