breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη «ΜΕΔΟΥΣΑ» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας

Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη «ΜΕΔΟΥΣΑ» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24/4 η ανανεωμένη και εμπλουτισμένη «ΜΕΔΟΥΣΑ», το ψηφιακό αποθετήριο μνήμης της βιβλιοθήκης, με τεράστιο όγκο υλικού που διαρκώς συμπληρώνεται και που σχετίζεται με την ιστορία της Βέροιας και του νομού Ημαθίας, υλικό που είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού / Hellenic Foundation for Culture και την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι Συλλόγων, καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Α. Τόλκας και Π. Τσαπαρόπουλος. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Ασπασία Τασιοπούλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Χατζηθεοφάνους, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, και ο Αντώνης Γκαλίτσιος, αναπληρωτής διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η εισήγηση της Αναστασίας Ταναμπάση, Ιστορικού και Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης, η οποία λόγω προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και έστειλε την παρουσίασή της γραπτά. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Χρήστος Σκούπρας, φιλόλογος, ερευνητής, Δρ Παιδαγωγικής και διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.
Έπειτα μίλησε ο Στέργιος Ζυγουλιάνος, Λογιστής – Συλλέκτης παλαιών φωτογραφιών της Βέροιας και διαχειριστής της Ομάδας Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας - Old Photos of Veria.Τέλος, ο Γιώργος Μπίκας, Υπεύθυνος Μηχανοργάνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας παρουσίασε αναλυτικά τους στόοχυς και τις νέες δυνατότητες της ΜΕΔΟΥΣΑΣ. Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξαν σύντομες παρεμβάσεις από παρευρισκόμενους (Τροχόπουλος, Χατζηκώστας, Καρακώστα).

 

Σε αποκλειστική του δήλωση με αφορμή την εκδήλωση ο Αντώνης Γκαλίτσιος μας  τόνισε: «Στην εκδήλωση θα κάνουμε μία παρουσίαση της νέας μορφής του ψηφιακού αποθετηρίου της Βιβλιοθήκης . Τα ψηφιακά αποθετήρια είναι μία υπηρεσία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών που έχουν αυξανόμενο συνεχώς περιεχόμενο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Πλεονεκτήματά της είναι ότι δεν υπάρχει χρονικός και τοπικός περιορισμός , μπορεί δηλαδή ο καθένας από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και οποιαδήποτε ώρα, να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο. Η θεματολογία του  αποθετηρίου δίνει έμφαση στη τοπική παραγωγή, θέλουμε να συλλέξουμε ότι έχει σχέση με την τοπική ιστορία, γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς δεν θα το κάνει κανείς άλλος για εμάς. Το χρησιμοποιούν ερευνητές, μαθητές, φοιτητές και όποιος άλλος θέλει να ενημερωθεί για τα τοπικά  δρώμενα. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, τους ομιλητές και όλους εσάς πολύ παρευρεθήκατε.»   


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής