breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας : «Πρώτα τα προβλήματα της Ημαθίας και μετά η παράταξη»

Τάσος Μπαρτζώκας : «Πρώτα τα προβλήματα της Ημαθίας και μετά η παράταξη»

Σε απολογισμό της πρώτης κοινοβουλευτικής του θητείας (2019-2023) προχώρησε ο βουλευτής ΝΔ Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χθες στο μεσημέρι στην αίθουσα Sala στη Βέροια, στους εκπροσώπους του Τύπου, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου. Λογοδοτώντας στους πολίτες της Ημαθίας, που πριν τέσσερα χρόνια τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, περιέγραψε τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις με επίκαιρες ερωτήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, για την οικονομία του νομού, τα προβλήματα των αγροτών, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τις πολλαπλές πρωτοβουλίες του στα έντονα προβλήματα στον τομέα της υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι και στην καινούργια του θητεία θα σταθεί δίπλα τους, πιο δυνατά, με συνέπεια, έχοντας τη γνώση της προηγούμενης θητείας του ως παρακαταθήκη. «Ο σύγχρονος πολιτικός δεν πρέπει να περιορίζεται σε γυάλες, αλλά πρέπει να είναι ένα με την κοινωνία. Η επαφή με τον κόσμο σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεις το εύρος των προβλημάτων», επεσήμανε ο βουλευτής Ημαθίας.

Στον προσωπικό απολογισμό της τετραετούς δράσης του διέκρινε τα σημαντικότερα από αυτά που διεκδίκησε και πέτυχε και αυτά που σκοπεύει να κάνει:

- Τη μείωση στην προκαταβολή φόρου των επαγγελματιών, τονίζοντας πως ήταν ο πρώτος κοινοβουλευτικός που άκουσε το αίτημά τους, το οποίο τελικά έγινε δεκτό.

- Την επιδότηση ρεύματος στις επιχειρήσεις που έπληξε με τις απανωτές αυξήσεις την κοινωνία και από την πρώτη στιγμή έθεσε το ζήτημα, το οποίο και υλοποιήθηκε.

- Σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή, για να τερματιστεί η ταλαιπωρία των πολιτών της Ημαθίας με τους δασικούς χάρτες, που συντάχθηκαν με προχειρότητα και προέκυπταν λάθη, δημιουργώντας προβλήματα ως προς τις πληρωμές των αγροτών και το ζήτημα πλέον έχει επιλυθεί οριστικά.

- Πρωτοστάτησε στην εξομοίωση επιδόματος μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.

- Αποτέλεσε μέρος της μεγάλης προσπάθειας και στα σπουδαία βήματα που έγιναν μέσα στην 4ετία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων με αναπηρία, σε συνεργασία με όλες τις δομές της Ημαθίας, που επιτελούν αυτό το σημαντικό έργο.

- Προώθησε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των αγροτών της Ημαθίας.

«Ο νομός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική οικονομία. Διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα τους σε κάθε δυσκολία και στην καινούργια μου θητεία, που αισιοδοξούμε όλοι μας ότι δεν θα έχει τα μεγάλα προβλήματα της προηγούμενης και θέλω να πρωτοστατήσω στο να λύσουμε τα θεσμικά προβλήματα των αγροτών, ώστε οι αγρότες να μην είναι επαίτες της κάθε εκάστοτε κυβέρνησης, για να πάρουν αυτά που δικαιούνται. Θα κάνω έναν αγώνα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, για να λυθούν χρόνια ζητήματα με τον απαρχαιομένο κανονισμό του ΕΛΓΑ και τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών, όχι μόνο για να προστατεύσουμε τους αγρότες, αλλά και για να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους στο επάγγελμα, με σύγχρονες μεθόδους και τρόπους».

Στο πλαίσιο στήριξης του εισοδήματος των αγροτών πέτυχε την εξοικονόμηση ενός κονδυλίου 200.000 ευρώ για το αρδευτικό της Μελίκης και αναφέρθηκε στην αδιάκοπη ενασχόλησή του με το ζήτημα του μεγάλου αρδευτικού Μελίκης - Αιγινίου, ένα έργο πνοής, όπως το χαρακτήρισε, το οποίο θα λύσει για πάρα πολλά χρόνια το πρόβλημα της άρδευσης του κάμπου, θέλοντας να βάλει και τη δική του σφραγίδα και ευελπιστώντας στην υλοποίησή του μέχρι το '27 και στην πρωτοβουλία του για την επιδιόρθωση της γέφυρας Κρασοπούλι στον Παλαιό Πρόδρομο, που δυσχέραινε τις μετακινήσεις των αγροτών. «Αν και δεν άπτεται της αρμοδιότητάς μου, η δουλειά του πολιτικού είναι να βρίσκει λύσεις ακόμα και αν αυτό δεν ακουμπά τις δικές του αρμοδιότητες. Βρήκαμε μία προσωρινή λύση, να γίνει η γέφυρα από το Στρατό και είναι θέμα ημερών η γέφυρα να αρχίσει να εξυπηρετεί οχήματα μέχρι 30 τόνους», ανέφερε ο Τάσος Μπαρτζώκας.

- Σημαντική συμβολή στην ανάδειξη της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Ημαθία.

«Επιβάλλεται από την πρώτη μέρα της θητείας μου να ασχοληθώ ξανά με το ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ. Το έκανα με έντονο τρόπο και θάρρος με επερωτήσεις στη Βουλή και θα συνεχίσω να το κάνω με πολύ πιο έντονο τρόπο. Πρώτα το συμφέρον του τόπου μου και μετά έρχεται η παράταξη», υπογράμμισε ο βουλευτής.

- Προσπάθειες για δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας στην Ημαθία.

Πολλαπλές ήταν οι πρωτοβουλίες του Τάσου Μπαρτζώκα, με την αμέριστη συμπαράσταση του διοικητή του νοσοκομείου Βέροιας και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, για τη δημιουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας σε κάποια δομή της Ημαθίας, που τελικά επετεύχθη. Το εγχείρημα συνάντησε πολλές δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, μέχρι να πεισθούν οι αρμόδιοι ότι είναι απαραίτητο για το νομό και το μόνο πλέον που εκκρεμεί, είναι η προκήρυξη των θέσεων από τον ΑΣΕΠ. «Είναι προσωπικό μου στοίχημα στην επόμενη θητεία μου οι πολίτες να μπορούν να κάνουν χρήση της μονάδας», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Όραμα και επόμενος στόχος του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα, η πολιτική τουρισμού, για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, καθώς αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κλάδο της οικονομίας και η Ημαθία πρέπει να πάρει κομμάτι από την πίτα αυτή. Όπως ανέφερε ο βουλευτής, η τόνωση της τουριστικής οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί με αλλαγή νοοτροπίας, εκμεταλλευόμενη την πλούσια ιστορία και πολιτισμό του τόπου μας και από διερχόμενους τουρίστες να αποκτήσουμε πλέον διαμένοντες, με συνέργειες με όλους τους φορείς της Ημαθίας.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Τη δημιουργία Ακαδημίας Ελληνικών Σπουδών, έναν πολυχώρο εκπαίδευσης, που θα προβάλλει και θα αναβαθμίσει την Ημαθία, ανακοίνωσε στους επόμενους στόχους ο υπ. βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας. Αποστολή της Ακαδημίας, που θα είναι ουσιαστικά η αναβίωση του πρώτου πανεπιστημίου που ήταν στον τόπο μας, η Σχολή Αριστοτέλη, με σύγχρονες μεθόδους, είναι να λειτουργεί ως κόμβος διεπιστημονικός με πανεπιστήμια του εξωτερικού και της χώρας, ενώ παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Ακόμα θα υπάρχει η δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων πανελλαδικής και παγκόσμιας εμβέλειας, φεστιβάλ πολιτισμού, σεμιναρίων, έρευνας ανθρωπιστικών σπουδών κ.α.

Η πρόταση αυτή που είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας και σύμπραξης, όπως αποκάλυψε ο κ. Μπαρτζώκας, έχει διαμορφωθεί, έχει τεθεί στα αρμόδια υπουργεία, έχει γίνει η προεργασία και το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα είναι η επόμενη προτεραιότητα που θα θέσει και θα παλέψει με κάθε τρόπο την επόμενη κιόλας ημέρα της θητείας του.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Ημαθίας απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

Ε.Β.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής