breaking news Νέο

Η Σχολή του Αριστοτέλη σε ένα κέντρο επιστήμης και έρευνας

  • Η Σχολή του Αριστοτέλη σε ένα κέντρο επιστήμης και έρευνας
  • Η Σχολή του Αριστοτέλη σε ένα κέντρο επιστήμης και έρευνας

Να αναστηθεί η σχολή που δίδαξε ο Αριστοτέλης το Μέγα Αλέξανδρο με όρους 21ου αιώνα επιδιώκει ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας. Το στρατηγικό σχέδιο της σύγχρονης αναβίωσης της Σχολής του Αριστοτέλη, με τη δημιουργία Ακαδημίας Ελληνικών Σπουδών στην Ημαθία, ως ένα σύγχρονο ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο, σε συσχέτιση και συνεργασία με πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου του βουλευτή, που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης. Στους παρόντες δημοσιογράφους μοιράστηκε φυλλάδιο με τη διοικητική δομή και τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί.

Η δραστηριότητα της Ακαδημίας θα έχει ως βασικό της σκοπό τη διδασκαλία και την έρευνα, αλλά και άλλες δράσεις και θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ακαδημαϊκούς και φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση και να παρακολουθούν μέρος του κύκλου σπουδών τους, ως βίωμα στο πρώτο Πανεπιστήμιο της Οικουμένης.

Οπως δήλωσε ο βουλευτής, το project που παρουσιάστηκε ήδη σε πρυτάνεις και συναρμόδιους υπουργούς και τους βρήκε πρόθυμους για την υλοποίησή του, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τον τόπο, καθώς θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και είναι στα άμεσα επόμενα σχέδια του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής