breaking news Νέο

«Κόπηκε» το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Σέλι

«Κόπηκε» το φωτοβολταϊκό πάρκο στο Σέλι

Αρνητικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στην κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού, δυναμικότητας 37 ΜW, στη θέση Mικρού Mερά στην κοινότητα Σελίου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαϊου.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν συναινεί στην υλοποίηση του έργου, εξαιτίας του γεγονότος ότι η περιοχή που ζητείται η εγκατάσταση του σταθμού, είναι ένα γήπεδο κολλητά στο χωριό και γι' αυτό το λόγο κρίνεται ακατάλληλη. Αν και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βέροιας, η γνωμοδότηση του δήμου είναι μία απλή γνώμη και δεν είναι αποφασιστικής σημασίας, το θέμα θα παρακολουθείται από κοντά και υπάρχουν τρόποι και πολιτικά μέσα, για να σταματήσει. «Είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά δεν θα γεμίσουμε όλο το βουνό με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά», είπε χαρακτηριστικά.

«Η υλοποίηση του έργου θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου είναι βασικός πυλώνας τουρισμού στην Ημαθία. Εμποδίζει οπτικά, αφού απέχει μόλις 150 με 200 μέτρα από τα 1.500 σπίτια του χωριού και θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τις ζωές των κατοίκων», ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του χωριού και εκπρόσωπος των κατοίκων του Σελίου, Γιώργος Φαρσαρώτος, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση μαζί με μία ομάδα πολιτών.

Η απόφαση ήταν ομόφωνα αρνητική.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής