breaking news Νέο

Μιχάλης Χαλκίδης : Ο δήμος Βέροιας διοικείται από μια ομάδα… «κεκλεισμένων των θυρών»

  • Μιχάλης Χαλκίδης : Ο δήμος Βέροιας διοικείται από μια ομάδα… «κεκλεισμένων των θυρών»
  • Μιχάλης Χαλκίδης : Ο δήμος Βέροιας διοικείται από μια ομάδα… «κεκλεισμένων των θυρών»
  • Μιχάλης Χαλκίδης : Ο δήμος Βέροιας διοικείται από μια ομάδα… «κεκλεισμένων των θυρών»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 30ης Μαίου, στα γραφεία του συνδυασμού του «Μαζί για τον δήμο Βέροιας» (σ.σ όπως τόνισε ο ίδιος, τα γραφεία που είναι στον 1ο όροφο της Μητροπόλεως 42, θα λειτουργούν καθημερινά, πρωί και απόγευμα, από εδώ και πέρα) ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, Μιχάλης Χαλκίδης. Ο κ. Χαλκίδης χαρακτήρισε τη Βέροια ως «από τις τελευταίες» πρωτεύουσες της χώρας, λέγοντας ότι οι πολίτες δεν αξίζουν τη μιζέρια και την οπισθοδρόμηση, που κατά την άποψή του παρουσιάζει η δημοτική αρχή Βοργιαζίδη.

Για τις βουλευτικές εκλογές είπε ότι σεβάστηκε τον αγώνα όλων των υποψήφιων βουλευτών των κομμάτων της Ημαθίας, αλλά μέχρι τις 25 Ιουνίου θα τεθεί μπροστά στην εκλογική μάχη του πολιτικού χώρου, του οποίου υπηρέτησε στα τοπικά, αλλά και κοινοβουλευτικά κοινά επί 22 χρόνια, τη ΝΔ.

O κ. Χαλκίδης τόνισε ότι ο αυτοδιοικητικός του αγώνας δεν σταματάει λόγω των βουλευτικών εκλογών. «Κάναμε μια ομάδα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ο δήμος διοικείται από μια ομάδα γύρω από το δήμαρχο, εδώ και μια δεκαετία, που λειτουργούν "κεκλεισμένων των θυρών". Δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των δημοτών. Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσοι άνεργοι στην πόλη και οι διοικούντες να διορίζουν τα παιδιά τους στις δημοτικές επιχειρήσεις, ακόμη και ένα μήνα πριν τις εκλογές», είπε ο κ. Χαλκίδης, που επίσης χαρακτήρισε το δήμο (προφανώς και τη διοίκησή του) ως άχρωμο και άοσμο, χωρίς να έχει εκμεταλλευτεί τους κοινοτικούς πόρους. Ο ίδιος έχει μια πενταμελή ομάδα, που εργάζεται για το πρόγραμμα του συνδυασμού του. «Οι αντιδήμαρχοί μου θα τοποθετηθούν στο αντικείμενο που ο καθένας τους γνωρίζει», συνέχισε.

Επανέλαβε επιπλέον ό,τι είχε πει σε προηγούμενες συνεντεύξεις τύπου, για το ότι κατεβαίνει ως δήμαρχος, με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει άλλος υποψήφιος από τον πολιτικό του χώρο, που κινείται από την κεντροδεξιά έως τις παρυφές της αριστεράς. «Κάποιοι θεώρησαν ότι, αν αυτό δεν συμβεί,  θα αποχωρούσα. Προφανώς και δεν αντιλαμβάνονται ότι εννοούσα ότι θα είμαι ο μόνος υποψήφιος που θα κατέβει στις εκλογές για το δήμο Βέροιας».

Ο κ. Χαλκίδης ακόμη είπε ότι θα μοιραστεί φυλλάδιο με ερωτηματολόγιο από το συνδυασμό του για τα νοικοκυριά της Βέροιας, ενώ ο συνδυασμός του θα επισκεφθεί όλους τους φορείς και τους συλλόγους του δήμου. Μια σημαντική επισήμανσή του, η πρόθεσή του μια τριμελής επιτροπή να εξετάσει τα βιογραφικά νέων ανθρώπων της Βέροιας, που θα στελεχώσουν θέσεις ειδικών συνεργατών στο δήμο. «Δεν μπορεί συνεχώς να είναι όλοι οι ίδιοι και οι ίδιοι, χωρίς προσόντα», κατέληξε.

Για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στον πολιτικό χώρο που προσδιόρισε, είπε ότι ο Φώτης Κουτσουπιάς στηρίζει την υποψηφιότητά του και θα είναι μπροστάρης στον αγώνα του, ενώ το ίδιο ελπίζει να κάνει και ο Παύλος Παυλίδης. Ακολούθησαν οι αιχμές προς τη Συρμούλα Τζήμα (υπάρχει σχετικό σχόλιο στη σελίδα 2), την οποία θα ήθελε όμως υποψήφια στο συνδυασμό του, όπως και τη Γεωργία Μπατσαρά. «Μέχρι εκεί όμως. Δεν σέβομαι την προσπάθεια που γίνεται να κρατήσουμε το Βοργιαζίδη δήμαρχο. Η γενική γραμμή της ΝΔ είναι ότι δεν θα εμπλακεί στα τοπικά πράγματα», κατέληξε ο κ. Χαλκίδης, που ανανέωσε το ραντεβού με τους δημοσιογράφους για το επόμενο δεκαήμερο, όταν και θα ανακοινώσει νέους υποψήφιους του συνδυασμού του.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


συνέντευξη τύπου του Μιχάλη Χαλκίδη
συνέντευξη τύπου του Μιχάλη Χαλκίδη

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής