breaking news Νέο

SL2 : Η "μάχη" της παραμονής

SL2 : Η

Τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της SL2 και ενώ η πρώτη θέση που δίνει και το μοναδικό χρυσό εισιτήριο της ανόδου στην Super League 1 του ομίλου έχει εδώ και καιρό αποκτήσει κάτοχο τον Πανσερραϊκό η "μάχη" της παραμονής στην κατηγορία ύστερα από κάθε αγωνιστική αποκτά καινούργιο ενδιαφέρον.

Η προχθεσινή αναμέτρηση της ΒΕΡΟΙΑΣ, στο γήπεδο του Πολυκάστρου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου, που συγκέντρωνε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως ηδη είναι γνωστό εληξε ισόπαλη δίχως γκολ κάτι που δεν δίνει πλεονέκτημα σε κανέναν από τους δυο μονομάχους.

Γιατί μπορεί η ομάδα της Καλαμαριάς αυτή τη στιγμή να έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από την ΒΕΡΟΙΑ όμως δεν εχει κανει το ρεπό της και έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα. Την επόμενη αγωνιστική παίζει στο Αλκαζάρ με την Λάρισα, κάνει το ρεπό της και στο φινάλε του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει στο γήπεδο του Πολυκάστρου την Αναγέννηση Καρδίτσας. Με φυσιολογικές συνθήκες δίχως εκπλήξεις ο Απόλλων Πόντου μεχρι το τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να πάρει από έναν μέχρι κανέναν βαθμό.

Ο Ηρακλής Λάρισας που επισης βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους στην καγηγορία και ισοβαθμεί με την ΒΕΡΟΙΑ έχοντας από 25 βαθμούς, την Κυριακή στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής παίζει εκτός έδρας με την Β' ομάδα του Παναθηναϊκού κι αν δεν κερδίσει πιθανότατα να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική στο Δημοτικό Στάδο της πόλης μας κοντρα στην ΒΕΡΟΙΑ αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα πάρει τουλάχιστον δυο βαθμούς από τα προηγούμενα δύο παιχνίδια με την Β' ομάδα του Παναθηναϊκού εκτός έδρας και τον Μακεδονικό στην έδρα του.

Ο τρίτος της παρέας των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία (οι δυο από τους τέσσερις, Ηρακλή Λάρισας, Βέροια, Μακεδονικό και Απόλλωνα Πόντου, θα υποβιβαστούν ενω οι υπόλοιποι δυο θα συνεχίσουν και την επόμενη περίοδο στο πρωτάθλημα της SL2) ο Μακεδονικός την Κυριακή υποδέχεται στο γήπεδό του τον Διαγόρα και αν κερδίσει δύσκολα ή εύκολα νομίζουμε ότι θα παραμείνει στην κατηγορία δεδομένο οτι έχει το πλεονέκτημα την τελευταία αγωνιστική να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ Β' που εκτός του ότι είναι αδιάφορος βαθμολογικά, φιλοξενείται τα τελευταία δυο χρόνια στις εγκαταστάσεις με ότι συνεπάγεται αυτό.

 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ ύστερα απο τα δυο τελευταία παιχνίδια της, την εντός έδρας ήττα από την Λάρισα και την προχθεσινή ισοπαλία στο γήπεδο του Πολυκάστρου με τον Απόλλωνα Πόντου, μπορεί να εχασε το πλεονέκτημα να ορίζει η ίδια την τύχη της ομως πολύ γρήγορα την προσεχή Κυριακή έχει την δυνατότητα να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια της. Αυτό θα συμβεί αν την Κυριακή κερδίσει στο Δημοτικό Στάδιο την Αναγέννηση Καρδίτσας και στο παιχνίδι Λάρισας - Απόλλων Πόντου, στο γήπεδο του Αλκαζαρ, δεν δημιουργηθεί ... έκπληξη και οι "Βυσσινοί" πάρουν τους τρεις βαθμούς. Σ' αυτήν την περίπτωση η "ΒΕΡΟΙΑ" θα χρειάζεται έναν βαθμό την ισοπαλία, στο επόμενο παιχνίδι με τον Διαγόρα για να ισοβαθμίσει με τον Απόλλωνα Πόντου, έχοντας καλύτερο συντελεστή στα μεταξύ τους παιχνίδια και θα παίξει την παραμονή της στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική στο Δημοτικό Στάδιο με αντίπαλο τον Ηρακλή Λάρισας.

Στην εξίσωση βέβαια των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία μπαίνουν και ο Διαγόρας με τον Αλμωπό Αριδαίας καθώς δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία ακόμη, όμως με τα δεδομένα που εχουν δημιουργηθεί θεωρουμε απίθανο να υποβιβαστούν. Οι δυο ομάδες που θα ακολουθήσουν τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας στην Γ' Εθνική σίγουρα θα προέρχονται από το γκρουπ των ομάδων στις οποίες αναφερθήκαμε (Ηρακλής Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Μακεδονικός και ΒΕΡΟΙΑ).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής