breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Σιώμου «Όμορφα χωριά»

  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Σιώμου «Όμορφα χωριά»
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Σιώμου «Όμορφα χωριά»

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βέροιας «Θεανώ Ζωγιοπούλου»  την Τετάρτη 31/5 η παρουσίαση του πέμπτου βιβλίου του Γιώργου Ν. Σιώμου με τίτλο «Όμορφα χωριά» (εκδόσεις Παρέμβαση)

Για το βιβλίο μίλησαν από μέρους της Βιβλιοθήκης η Βούλα Κοτσάλου, από μέρους των εκδόσεων η Δήμητρα Καραγιάννη, ο ποιητής Δημήτρης Καπετανάκης και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης η υπεύθυνη των εκδόσεων και ο συγγραφέας μας δήλωσαν:

Δήμητρα Καραγιάννη:  «Το βιβλίο του Γιώργου Σιώμου «Όμορφα χωριά» είναι από τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχουμε εκδώσει – και είμαι πολύ χαρούμενη γι’αυτή τη συνεργασία -στις εκδόσεις Παρέμβαση. Είναι που το τοπίο του βιβλίου και το σκηνικό του είναι η ύπαιθρος, τα χωριά αλλά και η ερήμωση των χωριών επί της ουσίας. Όλο αυτό το συναίσθημα που βγάζει παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του συγγραφέα. Χαίρομαι που βρισκόμαστε στη Βέροια, σ’αυτόν τον ωραίο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Θέλω να ευχηθώ στον Γιώργο Σιώμο να είναι πάντα δημιουργικός και να μας δίνει ωραία κείμενα να διαβάζουμε. Και να έχουμε αυτή τη ευκαιρία  να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν έναν τρόπο γραφής ιδιαίτερα προσωπικό και τόνο πιο προσωπικό, ατόφιο και ατόφιο  , εντελώς ξεχωριστό».

Γιώργος Σιώμος: «Λόγω του εγκλεισμού και της καραντίνας που πέρασα στο χωριό μου, στη Λόχμη Γρεβενών, τα δύο χρόνια της πανδημίας και σε συνδυασμό με την ερήμωση του τοπίου και την εγκατάλειψη του τόπου, μου βγήκαν αυτά τα συναισθήματα κι εκφράστηκαν άλλοτε με πεζό λόγο κι άλλοτε με τη μορφή ποιημάτων. Γι αυτό τον λόγο το βιβλίο έχει 27 μικρά πεζά και 38 ποιήματα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής