breaking news Νέο

Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Χαλκίδα

  • Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Χαλκίδα
  • Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Χαλκίδα
  • Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Χαλκίδα
  • Πάνδημη υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στη Χαλκίδα

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου το εσπέρας πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα πάνδημη υποδοχή της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Σουμελά που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα, τον εφημέριο της Μονής Αρχιμ. Χριστόδουλο, τον Αρχιδιάκονο π. Παντελήμονα, τον μοναχό Γεράσιμο καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η υποδοχή έγινε έξω από την Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, τον ευσεβή κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό που κατέκλισε τους γύρω δρόμους.

Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρου και του Επιχώριου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσεφώνησε τον Μητροπολίτη Βεροίας και την τιμία συνοδεία του και τον ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη να μεταφέρει το ιερό Εικόνισμα από το θρονί του στο όρος Βέρμιο στη Χαλκίδα, τέλος κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να κηρύξει το θείο λόγο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής