breaking news Νέο

Άγγελος Τόλκας : «Το σχέδιο της Ν.Δ είναι 4 βουλευτές σε όλες τις τετραεδρικές, καμία άλλη φωνή, καμία αντιπολίτευση, μόνο Ν.Δ»

Άγγελος Τόλκας : «Το σχέδιο της Ν.Δ είναι 4 βουλευτές σε όλες τις τετραεδρικές, καμία άλλη φωνή, καμία αντιπολίτευση, μόνο Ν.Δ»

Τηλεφωνική συνέντευξη στον Αλέκο Χατζηκώστα και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) έδωσε ο Άγγελος Τόλκας, πρώην βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην Ημαθία, την Παρασκευή 9/6.

Στην ερώτηση «γιατί ζητάτε την ψήφο του λαού στις 25/6» απάντησε :

«Καταρχήν είναι νέες εκλογές. Έχουμε δείξει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούμε να καλύπτουμε διαφορές ακόμη και με δέκα μονάδες και σε τέτοια διαστήματα του ένα μήνα. Και το Μάιο του 2019 όταν πήγε από 22% στις ευρωεκλογές στο 32% στις βουλευτικές ή το Μάιο – Ιούνιο 2012 που πάλι ανέβηκε δέκα μονάδες. Για μας ο στόχος είναι να παρουσιάσουμε ακριβώς το πρόγραμμά μας, τις προτάσεις που έχουμε για μία Ελλάδα διαφορετική και αν οι Ημαθιώτες δεν είναι ευχαριστημένοι μ’ αυτό που ζούνε και έχουν, αν π.χ οι αγρότες δεν είναι ευχαριστημένοι από τις αποζημιώσεις, αν δεν είναι ευχαριστημένοι με την κοροϊδία που τους έχει κάνει η κυβέρνηση, αν οι μικρομεσαίοι θεωρούν ότι είναι καλά τα πράγματα και ότι μπορούν  να κρατήσουν τζίρους και τα μαγαζιά τους, αν όλος ο κόσμος θεωρεί ότι η ζωή του είναι καλή, να παραμείνει και ψηφίσει Ν.Δ σ’ ένα ποσοστό 40%, όπως το έκανε την προηγούμενη φορά. Εάν όμως θεωρεί ότι η ζωή του δεν είναι καλή και θέλει ν’ αλλάξει, εμείς καλούμε να συνταχτεί με το ΣΥΡΙΖΑ, ν’ ακούσει το πρόγραμμά μας, να δει ότι είναι ένα πρόγραμμα για μία Ελλάδα σύγχρονη, νεανική, που απαντά σε προβλήματα και προκλήσεις, να ταχτεί μαζί μας και ν’ αποτελέσει μέρος της λύσης των προβλημάτων της χώρας. Δημοκρατία έχουμε, ο λαός αποφασίζει».

Σχετικά με το «κλίμα» που συναντά στις περιοδείες του, σημείωσε :

«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο σοκ, που οι ίδιοι οι πολίτες δεν περίμεναν να υπάρχει μία τόσο μεγάλη ενίσχυση της Ν.Δ με 40% και μία μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στο 20%. Αν ρωτήσει κανείς σε μία παρέα, ποιος ψήφισε Ν.Δ, δεν θα βρούμε στους 10 ανθρώπους πάνω από 2 το πολύ που λένε ότι ψήφισαν Ν.Δ. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι συγκεκριμένο. Και επίσης υπάρχει αποχή, που ευνοεί το πρώτο κόμμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας στρατηγική έχει αλλάξει. Η στάση της Ν.Δ όχι και παραμένει η διεκδίκηση της σταθερότητας και μίας μονοκρατορίας του Κ. Μητσοτάκη. Ο κόσμος θα επιλέξει: Αν θέλει τη μονοκρατορία του Μητσοτάκη και αν θέλει και άλλες φωνές».

Σας κατηγορούν ότι βάλατε τη χώρα σε περιπέτειες με την απλή αναλογική και ότι αν δεν ψηφιστεί αυτοδύναμη η Ν.Δ, θα πάμε ξανά σε εκλογές, που σημαίνουν και πρόσθετα έξοδα για τη χώρα. Τι λέτε;

«Από πότε τη Ν.Δ την έπιασε ο πόνος για τα πόσα λεφτά ξοδεύονται, χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς αυτά να πηγαίνουν σε ανθρώπους της καθημερινότητας και στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ έχει την απόλυτη προσήλωση στη μονοκρατορία και στην απολυτότητά της και μας έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης θα μας πηγαίνει σε εκλογές μέχρι να είναι αυτοδύναμος. Και εδώ αποκαλύπτεται το σχέδιο που εξυφαίνεται, ν’ αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη φωνή στην Ημαθία, πέρα από τις φωνές της Ν.Δ. Το σχέδιο για όλες τις τετραεδρικές, όπου η έδρα σε άλλο κόμμα δεν είναι εξασφαλισμένη, δεν είναι σίγουρη, το σχέδιο της Ν.Δ είναι 4 βουλευτές σε όλες τις τετραεδρικές, καμία άλλη φωνή, καμία αντιπολίτευση, μόνο Ν.Δ.».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο έδρας σε ακροδεξιό κόμμα στην Ημαθία, υπογράμμισε :

« Δεν θεωρώ ότι η έδρα στην «Ελληνική Λύση», που είναι η ούλτρα δεξιά, είναι κάτι τυχαίο, άσχετο ή πρόβλημα για τη Ν.Δ. Ο κ. Βελόπουλος είναι η ακροδεξιά πατερίτσα της κυβέρνησης. Έτσι έχει λειτουργήσει μέχρι τα σήμερα και έτσι θα λειτουργήσει. Είναι ένα πλυντήριο, που προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα και να σαλαμοποιήσει τους πάντες. Και είναι ο πιο εύκολος τρόπος μετάβασης στον απόλυτο αριθμό του 4 στη Ν.Δ. Η μόνη φωνή που υπάρχει για μία άλλη εκπροσώπηση της Ημαθίας, για μία προοδευτική εκπροσώπηση της Ημαθίας, είναι η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει κερδηθεί. Η έδρα αυτή δεν είναι σίγουρη και το σχέδιο είναι ν’ αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το να είναι η άλλη φωνή, η φωνή της αντιπολίτευσης. Οι εκλογές έδειξαν ότι κανένα άλλο κόμμα του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί  πια να διεκδικήσει έδρα στην Ημαθία. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, είναι πολύ κάτω σε κατάταξη σε επίπεδο χώρας. Όσοι ξέρουμε τον εκλογικό νόμο, το λέγαμε από πέρσι. Σήμερα δεν έχει καμία σημασία ένα κόμμα να πάρει μία μονάδα πάνω ή κάτω. Αυτή τη στιγμή όποιος είναι να μην ψηφίσει Κ. Μητσοτάκη, πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει καμία διαφορετική φωνή, καμία άλλη έκφραση, καμία αντιπολίτευση στην Ημαθία απέναντι σε 4 βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν την Ημαθία «τσιφλίκι» τους, «τσιφλίκι της Ν.Δ».

Στο τέλος ενημέρωσε ότι έχουν έλθει ήδη πολλά κεντρικά στελέχη, ενώ υπήρχαν παρεμβάσεις  δικές τους για τα ζητήματα της Ημαθίας στη Βουλή «το θέμα των Ριζωμάτων και της Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα δεν θα το άγγιζαν, αν δεν τα είχα αναδείξει» και  πως «εδώ τίθεται το ζήτημα, αν θα έχεις μία αντιπολίτευση που ανοίγει ζητήματα ή θα έχεις μία κυβερνητική παράταξη που θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».

Επίσης ενημέρωσε ότι πρόκειται να έλθει ο Α. Τσίπρας στην Ημαθία «είναι στους σχεδιασμούς για τη Β. Ελλάδα». Επίσης ότι θα έλθουν και άλλα στελέχη όπως η Μ. Ξενογιαννακοπούλου τη Δευτέρα 12/6 στη Νάουσα για θέματα εργασιακά-ασφαλιστικά, ο ευρωβουλευτής Π. Κόκκαλης στην Αλεξάνδρεια στις 21/6 για θέματα αγροτικά και περιβάλλοντος».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής