breaking news Νέο

Με επιτυχία η εκδήλωση για την επέτειο 50 ετών από την ανέγερση του Νοσοκομειακού Ναού της Ναούσης

  • Με επιτυχία η εκδήλωση για την επέτειο 50 ετών από την ανέγερση του Νοσοκομειακού Ναού της Ναούσης
  • Με επιτυχία η εκδήλωση για την επέτειο 50 ετών από την ανέγερση του Νοσοκομειακού Ναού της Ναούσης

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «5ης Ιατρικής Εβδομάδος του Αγίου Λουκά του Ιατρού» εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο 50 ετών από την ανέγερση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος του Νοσοκομείου Ναούσης.

Στον Νοσοκομειακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε Εσπερινός και τέθηκαν σε προσκύνηση τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού που θησαυρίζονται στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ευχήθηκε πατρικώς στους εργαζομένους του Νοσοκομείου ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός να τους δίνει δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελούν και να χαρίζει υγεία στους ασθενείς που καταφεύγουν καθημερινώς στο Νοσοκομείο της ηρωικής πόλεως.

Ακολούθως στην αίθουσα του πολυχώρου ΒΕΤΛΑΝΣ του Δήμου Ναούσης, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, έλαβε χώρα μία ιατρική ενημερωτική εσπερίδα κατά την οποία ομίλησαν εκλεκτοί ομιλητές και προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο για την προσφορά του Νοσοκομείου. 

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ναούσης Αρχιμ. Ιωακείμ Δεσπότης και χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος της Ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναούσης κ. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, οποίος έκανε και έναν σύντομο απολογισμό.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κ. Μπάμπαλου Ελένη, επιμελήτρια Β’ Αιματολογίας, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Αιμοδοσία και οι μηχανισμοί πίσω από το νυστέρι. Η αξία της μετάγγισης», ενώ δεύτερος ομιλητής

ήταν ο κ. Κότσαπας Μιχαήλ, ειδικευόμενος Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η εκπαίδευση νέων ιατρών στα Περιφερειακά Νοσοκομεία».

Στο τέλος ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων προσέφερε τα αναμνηστικά των «ΚΘ’ Παυλείων», μία προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (αγαλματίδιο), καθώς φέτος η Αποστολική μας Μητρόπολη, η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τιμά τη μνήμη του εκλεκτού τέκνου της που σκόρπισε τον Ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα στην Ανατολή, διά των οποίων ο Απόστολος Παύλος έφερε το φως της θεογνωσίας στην Ελλάδα.

Η «5η Ιατρική Εβδομάδα» που διοργανώνει η Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας για 5ησυνεχή χρονιά σε συνεργασία με όλους τους υγειονομικούς φορείς της Ημαθίας, πρόκειται να κορυφωθεί το διήμερο 10 – 11 Ιουνίου με τις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της οσιακής κοιμήσεως του Θαυματουργού Αγίου Λουκά του Ιατρού.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής