breaking news Νέο

Super League 2 : Έχασε και έμπλεξε σε περιπέτειες

Super League 2 : Έχασε και έμπλεξε σε περιπέτειες

Μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της SL2 και οι Βεροιώτες φίλαθλοι βλέπουν να επαληθεύεται ένα σενάριο που όλοι τους ζητούσαν να αποφευχθεί. Η ομάδα τους, η πάλε ποτέ θρυλική «Βασίλισσα του βορρά», δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που της δόθηκαν τους τελευταίους δύο σχεδόν μήνες, έχασε και το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, από τον Διαγόρα με 1-0 και η παραμονή της στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ίσως και η ύπαρξή της στον χώρο του ποδοσφαίρου, δεν εξαρτάται πλέον από την ίδια, αλλά από το πόσο ανθεκτικοί θα αποδειχθούν οι ποδοσφαιριστές μιας τρίτης ομάδας, της Αναγέννησης Καρδίτσας, στις πιέσεις που συνήθως ασκούνται, όταν ο αντίπαλος παίζει μια ολόκληρη κατηγορία μέσα σε 90 λεπτά!!

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του Μακεδονικού, που επίσης, με προϋποθέσεις μπορεί να υποβιβαστεί και να σωθούν τόσο η ΒΕΡΟΙΑ, όσο και ο Απόλλων Πόντου. Δεν την αναφέρω, επειδή προσωπικά για διάφορους λόγους, την αποκλείω από την εξίσωση της μάχης της παραμονής.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης την Κυριακή, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ Β', τον οποίο τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί στο γήπεδό της και χρειάζεται έναν βαθμό - μία ισοπαλία - για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμομή της, εκτός κι αν η ΒΕΡΟΙΑ, που την ίδια ημέρα και ώρα αντιμετωπίζει τον ήδη υποβιβασθέντα Ηρακλή Λάρισας, κερδίσει με περισσότερα από τρία τέρματα διαφορά, (τότε ο Μακεδονικός θα θέλει τη νίκη για να σωθεί).

Αν ζούσαμε στην Αγγλία θα θεωρείτο φυσιολογικό ο ΠΑΟΚ Β', που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού, να τον ρίξει κατηγορία. Όμως ζούμε στην Ελλάδα και συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα που τίποτα δεν γίνεται σωστά. Παρά την διαφορετική νοοτροπία που πιστεύω ότι διαθέτει ο προπονητής του ΠΑΟΚ Β', Πάμπλο Γκαρσία, θεωρώ ότι είναι απίθανο την Κυριακή η ομάδα του να συντελέσει στον υποβιβασμό του αντιπάλου της.

Προσωπικά λοιπόν εξαιρώ από την εξίσωση τον Μακεδονικό και πιστεύω ότι η μάχη της παραμονής την Κυριακή θα δοθεί μεταξύ της ΒΕΡΟΙΑΣ και του Απόλλων Πόντου με ρυθμίστρια την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με αντίπαλο τον Διαγόρα, η ΒΕΡΟΙΑ των πολλών προβλημάτων (δεν αγωνίστηκαν οι Μπλέτσας, Γιουκούδης, λόγω τιμωρίας), όπως και οι τραυματίες Ζε Εσσόνο, Περδίκης, Καψάλης και φυσικά ούτε οι μόνιμοι απόντες Φασίδης - Δεμηρτζόγλου λόγω σοβαρού τραυματισμού), ο Βεροιώτης προπονητής Νίκος Καρύδας προσπάθησε να καλύψει τα κενά της ομάδας του με αλχημείες στην ενδεκάδα, όπως και στον προηγούμενο αγώνα.

Η γηπεδούχος ομάδα όπως ήταν αναμενόμενο μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή της στα καρέ της εστίας του Βενετικίδη.

Στο 5ο λεπτό συγκεκριμένα ο Τσιαντούλας εκτέλεσε ένα φάουλ με την μπάλα να φθάνει τον Καραμάνη που βρίσκονταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτός με γυριστό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της ΒΕΡΟΙΑΣ Βενετικίδη, γράφοντας το 1-0.

Με τον αέρα του γρήγορου γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας και ένα δεύτερο τέρμα, που θα τους έδινε μεγαλύτερη σιγουριά για την νίκη. Δημιούργησαν δύο - τρεις ακόμη ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δίχως όμως να καταφέρουν να τις αξιοποιήσουν.

Στην επανάληψη η ΒΕΡΟΙΑ προσπάθησε να αντιδράσει, αρχικά ισορρόπησε τον ρυθμό του αγώνα και σταδιακά πίεσε τον αντίπαλό της, δημιουργώντας με τη σειρά της δύο - τρεις καλές ευκαιρίες, με κορυφαία ασφαλώς το σουτ του Μπελεβώνη στο 49' στο κάθετο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Διαγόρα Αθανασόπουλο, δίχως και αυτή να καταφέρει να βρει το γκολ.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Αθηναίου διαιτητή κ. Γκάμαρη (Βεργέτης - Σαμοϊλης), βρήκε τους Ροδίτες να πανηγυρίζουν την νίκη που τους διατηρεί και μαθηματικά στην κατηγορία.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αθανασόπουλος, Τάτσης, Γιανναράκης, Μανιώτης, Βουργουντζής (58' Παραστατίδης), Καραμάνης, Τσιαντούλας (82' Γκρόζντανιτς), Λούκιτς (71' λ.τ. Μπούμπας), Σταμένκοβιτς (82' Πετράκης), Μανιάς, Αριας.

ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης, Ντουμάνης (53' λ.τ. Γιαγτζίδης), Ζιώγας (46' Μπελεβώνης), Μπουκουβάλας, Κολλαράς, Μουχάλης, Μασούρας, Ισαακίδης, Μπαϊντού (53' Μπουόλι), Ελευθεριάδης (83' Κασέμι), Ιωάννου (76' Κατσούκης).

 

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαγόρας - ΒΕΡΟΙΑ   1-0

Καρδίτσα - Λάρισα     2-2

Ηρακλής Λ. - Μακεδονικός 0-0

ΠΑΟΚ Β' - Παναθηναϊκός Β.       3-1

Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός       3-0

Θεσπρωτός - Αριδαία         0-5

Απόλλων Λ. - Ηρακλής       0-3 (α.α.)

Ρεπό: Απόλλων Πόντου

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1       Πανσερραϊκός            61

2       Λάρισα                         55

3       Π.Α.Ο.Κ. Β'                  49

4       Νίκη Βόλου                 48

5       Ηρακλής                       47

6       Καρδίτσα                     41

7       Αριδαία                        36

8       Διαγόρας            33

9       Παναθηναϊκός Β'        33

10     Μακεδονικός               30

11     Απόλλων Πόντου       29

12     ΒΕΡΟΙΑ                       28

13     Ηρακλής Λ.                 26

14     Θεσπρωτός                 20

15     Απόλλων Λάρισας      4


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής