breaking news Νέο

Ολοκλήρωση πρώτης φάσης υποβολής στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ

Ολοκλήρωση πρώτης φάσης υποβολής στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασία υποβολής Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιλογή της Υπο-παρέμβασης Π3-77-4.1 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ -  Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ (ΣΣ ΚΑΠ).

Στόχος της πρόσκλησης ήταν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής προτάσεων τοπικών προγραμμάτων για το σύνολο των αγροτικών περιοχών της χώρας. Ειδικότερα, βάσει του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ και της αριθ. πρ. 2545/10.10.2022 (ΦΕΚ 5361/Β’/2022) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στόχος είναι η επιλογή 50 τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης, οι οποίες θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση τα αστικά κέντρα αυτής.

Συνολικά υποβλήθηκαν 51 προτάσεις οι οποίες και θα εξεταστούν ως προς την τήρηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας. Για τις προτάσεις οι οποίες τηρούνται οι όροι επιλεξιμότητας θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, της οποίας καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Ιουλίου 2023.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής