breaking news Νέο

Νικόλας Καρανικόλας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : «Αφήνουμε πίσω παρελθοντικές βεντέτες και εστιάζουμε σε πραγματικά αναπτυξιακά ζητήματα»

Νικόλας Καρανικόλας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας : «Αφήνουμε πίσω παρελθοντικές βεντέτες και εστιάζουμε σε πραγματικά αναπτυξιακά ζητήματα»

Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας ζήτησαν από τον πρόεδρο του σώματος, Γιώργο Βασιλείου, 16 σύμβουλοι της μειοψηφίας του, με μοναδικό θέμα τον ορισμό δικηγόρου για την υποστήριξη των κατηγοριών σε ποινική δίκη που έχει προσδιοριστεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, να συζητηθεί στις 19 Ιουνίου. Η συνεδρίαση που έγινε μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 15ης Ιουνίου.

 

Πριν τη συνεδρίαση επικράτησε η άποψη να συζητηθεί το θέμα, με σχετική πλειοψηφία των συμβούλων του σώματος.

«Παραπέμπονται σε δίκη πρώην μέλη της διοίκησης του ΚΕΔΗΠΟΝ. Έστειλα το βούλευμα ανωνυμοποιημένο στον πρόεδρο, για απιστία που ξεπερνά τις 120,000. Με βάση το βούλευμα, αγγίζει τα 500.000 ευρώ και αφορά την περίοδο 2010-2011. Η επιχείρηση έχει διαλυθεί, διάδοχός της είναι ο δήμος, που έπρεπε να προασπίσει τα συμφέροντά του. Να οριστεί δικηγόρος με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου, στη δίκη της 19ης Ιουνίου. Πέραν του ποινικού, υπάρχει και αστικό κομμάτι» είπε ο κ. Κουτσογιάννης, ζητώντας την ανάληψη της υπόθεσης από δικηγόρο της Βέροιας.

 

«Είμαστε σύμφωνοι να μπει δικηγόρος» του απάντησε ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας. «Είναι μια υπόθεση του 2012.  Γιατί δεν το έκανε ο κ. Κουτσογιάννης, επί δημοτικής του αρχής; Αναλάβαμε τις υποχρεώσεις των πρώην δημοτικών και ταυτόχρονα στείλαμε τις υποθέσεις στον οικονομικό εισαγγελέα προς διερεύνηση. Το θέμα είναι νομικό. Μείζονος σημασίας είναι να λειτουργήσει ο Άγιος Νικόλας, τα 3-5 Πηγάδια. Είτε όριζε δικηγόρο η οικονομική επιτροπή, είτε το δημοτικό συμβούλιο, θα γινόταν. Ο νομικός σύμβουλος του δήμου είπε προφορικά ότι δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα, Οι εισαγγελείς θα μας πουν αν υπάρχει βλάβη. Εμείς συζητάμε σε πολιτικό επίπεδο».

 

«Κάναμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Ο έλεγχος κράτησε 3 χρόνια. Παραδόθηκε στην εισαγγελία στο τέλος της θητείας μας. Έπρεπε η υπόθεση να παραπεμφθεί στο δικαστήριο και μετά ο δήμος να ορίσει δικηγόρο. Το βούλευμα εκδόθηκε το 2021. Η ποινική υπόθεση είναι τόσο σοβαρή και ο δήμαρχος επί ένα χρόνο δεν προχώρησε στον ορισμό δικηγόρου. Γιατί δεν πράξατε;» του είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

«Αφήνουμε πίσω τα βαρίδια του παρελθόντος και τις βεντέτες και εστιάζουμε σε πραγματικά αναπτυξιακά ζητήματα. Οι δημότες κουράστηκαν από τις προσωπικές βεντέτες που αναφέρονται στο παρελθόν. Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτό, αλλά για το μέλλον» η δημαρχιακή ανταπάντηση.

 

«Τα δικαστήρια είναι αυτά που θα αποφασίσουν. Η ΛΑ.Σ είναι μακριά από ανούσιες αντιπαραθέσεις. Μοναδικό  μας κριτήριο να προασπιστούν τα συμφέροντα του δήμου. Την υπόθεση να αναλάβει ο νομικός σύμβουλος του δήμου. Ανησυχούμε γιατί δεν έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει στην ώρα του» η τοποθέτηση του κ. Τσίτση.

 

Ακολούθησε ψηφοφορία, με τη δημοτική αρχή να ψηφίζει υπέρ της πρότασης της ΛΑ.Σ, για τον ορισμό του νομικού συμβούλου του δήμου, όπως και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ Τσέλιος και Παρθενόπουλος, ενώ με την πρόταση του κ. Κουτσογιάννη συντάχθηκε η παράταξή του, η παράταξη της κ. Ιωσηφίδου και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι κ.κ Φουντούλης, Μυλωνάς και Τόσιος. Οι προτάσεις ισοψήφισαν και πέρασε η πρώτη, με τη διπλή ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής