breaking news Νέο

ΕΘΕΑΣ: Στέφθηκε με επιτυχία η μετάκληση των πρώτων εργατών γης από την Ταϊλάνδη

ΕΘΕΑΣ: Στέφθηκε με επιτυχία η μετάκληση των πρώτων εργατών γης από την Ταϊλάνδη

Οι υποστηρικτικές ενέργειες της ΕΘΕΑΣ για τη μετάκληση εργατών γης στην Ελλάδα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, επισφραγίζοντας για ακόμη μία φορά μια μικρή «νίκη», με την είσοδο των πρώτων εργαζομένων από την Ταϊλάνδη, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί και εργάζονται σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε την Παρασκευή (16/06) με τον κ. Κώστα Τσάκο, που είναι ο πρώτος εργοδότης που απασχολεί στα κτήματά του τους εν λόγω εργάτες, μας μετέφερε το κλίμα των πρώτων ημερών από την εγκατάστασή τους στην Αγία Τριάδα Ημαθίας και τη μεταξύ τους συνεργασία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι εργαζόμενοι «έχουν διάθεση να μάθουν και να δουλέψουν, είναι καλοί και φιλότιμοι εργάτες και βελτιώνονται συνεχώς μέρα με τη μέρα». «Είναι πολύ ευχάριστοι και χαρούμενοι άνθρωποι, μας φτιάχνουν κι εμάς αντίστοιχα τη διάθεση» πρόσθεσε, δηλώνοντας παράλληλα πως προσαρμόστηκαν εύκολα και γρήγορα. Αξίζει, να αναφέρουμε, πως ο κ. Τσάκος τους παρέχει διαμονή και ο καθένας διαθέτει το δικό του προσωπικό χώρο.

Μάλιστα, όπως σημειώνει είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με άτομα από την Ταϊλάνδη στο δε παρελθόν, συνεργαζόταν με εργάτες γης από την Αλβανία, μια χώρα, η οποία αποτελούσε «πηγή» εργατικού δυναμικού για τη χώρα μας. Πλέον, οι Αλβανοί εργαζόμενοι επιλέγουν να εργαστούν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Επιπλέον, ο κ. Τσάκος δήλωσε πως στοχεύει και σε μια μελλοντική συνεργασία με τους εν λόγω εργαζομένους και την επόμενη χρονιά.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως η ΕΘΕΑΣ στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους αγρότες στην εύρεση εργατικού δυναμικού και τη μετάκληση από τρίτες χώρες, ολοκληρώνει σε λίγες μέρες τη δημιουργία μιας διαδικτυακής βάσης δεδομένων. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί – μέλη μας, θα μπορούν, να επιλέγουν εργάτες διαθέσιμους για μετάκληση και παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα με την εν λόγω βάση να παρακολουθούμε τη διαθεσιμότητα των εργατών γης και να μπορούμε να τους μετακινούμε σε περιοχές, όπου οι ανάγκες της αγροτικής παραγωγής το απαιτούν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής