breaking news Νέο

Εφεξής το ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ - Γράφει ο τ.Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ελευθεράκης Ιορδάνης

Εφεξής το ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ - Γράφει ο τ.Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ελευθεράκης Ιορδάνης

Είναι γεγονός, ότι η ενημέρωση καθώς και ένα μέγα μέρος της πολιτικής αγωγής του λαού βρίσκεται στα χέρια, όσων ελέγχουν τα ΜΜΕ.

Αυτά τα μέσα με τη σειρά τους είναι υποταγμένα στην οικονομική ολιγαρχία, η οποία εν πολλοίς κατευθύνει και το…συνεργαζόμενο πολιτικό προσωπικό στα πλαίσια ενός αμοιβαίου συγκερασμού συμφερόντων.

Αυτό προκύπτει από μία απλή ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας, η οποία γίνεται περισσότερο ανάγλυφη λόγω των εθνικών εκλογών.

Εξαιρούνται τα περιφερειακά και τοπικά έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα (λόγω μικρής κλίμακας), τα οποία ενώπιον εκλογών προβάλουν  έναντι αμοιβής όλους τους υποψήφιους, καθαρά με  κανόνες αγοράς για την οικονομική τους επιβίωση.

 

Επομένως   πολλοί ψηφοφόροι προσδιορίζονται έναντι των πολιτικών κομμάτων,  κυρίως με το τι κομίζει σαν…ενημέρωση το κορυφαίο μέσον ενημέρωσης, που μπαίνει σε όλα τα σπίτια και λέγεται τηλεόραση.

 Αυτή μπορεί να προκαλέσει ολική έκλειψη των προβλημάτων και να προτάξει ήσσονος σημασίας γεγονότα  ή  και  να αλλάξει τις προτεραιότητες.

Από κοντά και ο "ηλεκτρονικός αυτισμός" πολλών ανθρώπων που είναι με σκυμμένο κεφάλι  πάνω από ένα κινητό  τηλέφωνο ώρες ολόκληρες . Όχι για τα προβλήματα και τη αδιάκοπη μάχη για τη ζωή ,όχι για προβλήματα που παραμένουν άλυτα, όχι για τα νέα που αναφύονται καθημερινά, αλλά για διασκέδαση-ενημέρωση τύπου ΤΙΚ ΤΟΚ κλπ.

Εκεί,  η πολυπλοκότητα και η ανευθυνότητα της μπλογκόσφαιρας  αφαιρεί  τους χρήστες από την πραγματικότητα και τους αποπροσανατολίζει!

Η αμεσότητα και η ζωντανή επαφή των ανθρώπων μίκρυνε επικίνδυνα.

Οι καναλάρχες που  ταυτόχρονα κατέχουν και άλλες επιχειρήσεις επηρεασμού  και χειραγώγησης μαζών, όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες, οι εφημερίδες  τους και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φροντίζουν να ταυτίζονται με τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, στο μέτρο που δεν θίγονται τα συμφέροντά τους. Επομένως η προβολή και η υποστήριξη των απόψεων συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων, είναι για αυτούς όρος επιβίωσης και προστασίας των κεκτημένων τους!

Διαχρονικά αποδείχθηκε  ότι, είναι κομβικό το ζήτημα η σχέση της εξουσίας με τα μέσα, αρκεί να θυμηθεί κάποιος:

1.Το ρόλο που είχε εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ " του Πάνου Κόκα πριν την δικτατορία στην αποστασία.

2. Τον "ΕΛΕΎΘΕΡΟ ΚΌΣΜΟ" του Σάββα Κωνσταντόπουλου και τον τηλεοπτικό…διαφωτιστή ΓΕΩΡΓΑΛΑ επί επταετίας.

3.Την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ" της Ελένης ΒΛΑΧΟΥ, την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ,την ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, την ΒΡΑΔΥΝΉ κλπ ,στην στήριξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

4.Το "ΕΘΝΟΣ" του ΜΠΟΜΠΟΛΑ  επί ΠΑΣΟΚ καθώς και το ρόλο του συγκροτήματος ΛΑΜΠΡΆΚΗ και αργότερα με το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Φαινόμενο του "αυριανισμού" που δίχασε το ΠΑΣΟΚ και το πλήρωσε ακριβά. (ευτυχώς μετοίκησε)

Ο ρόλος της "ελεύθερης" ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με τον 9.84 του Έβερτ το κουβελόφωνο και την TV100, τα οποία μετατράπηκαν σε μηχανισμούς προπαγάνδας υπέρ της ΝΔ και των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

5.Τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ" του Άρη Βουδούρη

τον ΒΑΣΙΚΌ ΜΈΤΟΧΟ του Θ. Ρουσόπουλου καθώς και τις δολιχοδρομίες του Ν.Παππά προκειμένου να έχουν οι κυβερνήσεις διαρκή προβολή και υποτυπώδη κριτική στάση εκ μέρους των μέσων.

Άρα όποιος δεν έχει μέσα, δεν έχει φωνή!

 Το  αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ δεν έχει ούτε τηλεοπτικούς σταθμούς ούτε εφημερίδες ούτε άλλα παρεμφερή μέσα.

 Τα επικοινωνιακά "χειρουργεία" που έχει υποστεί , όσον αφορά τον χρόνο προβολής των απόψεων του κατά την προεκλογική περίοδο τόσο από τα κρατικά όσο και από τα ιδιωτικά μέσα τα βλέπουν όλοι!

Το κεντρικό επιτελείο καθώς και το σύστημα ισχυροποίησης της πεποίθησης των πολιτών, ότι η ΝΔ υπερέχει παντού, είναι ένα σύστημα ΣΟΦΆ ΔΟΜΗΜΈΝΟ από επαγγελματίες του είδους,  πράγμα που είναι πασιφανές και επηρεάζει καταλυτικά το λαό,  (ΚΑΙ ΚΟΣΤΊΖΕΙ ΠΟΛΛΑ..)

Ενέχει το στοιχείο της αντιφατικότητας το πρωτοφανές αποτέλεσμα των εκλογών σε σχέση με τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

-Ακρίβεια και αισχροκέρδεια που καλπάζουν παρά τη  μεγαλύτερη μείωση του πληθωρισμού από τις χώρες της Ε.Ε. Ουδείς έλεγχος που είναι ευθύνη  του πολυπράγμονα Αδώνιδος.

- Οικονομική δυσπραγία  σε εκτεταμένα κοινωνικά στρώματα

-Παροχή υγειονομικών υπηρεσιών συνειδητά υποβαθμισμένη (τώρα θα ασχοληθούν, λένε)

-Εργασία κακοπληρωμένη  και συχνά σε άθλιες συνθήκες ιδίως στον επισιτισμό και στον τουρισμό.

-Απαλλαγή ευθυνών με την θεσμοθέτηση του..ακαταδίωκτου για στελέχη της ΝΔ που χειρίστηκαν δημόσια πράγματα!

-Απάλειψη ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών (τα μέσα μοίρασαν τις ευθύνες στα τρία με μοναδική μαεστρία) και βοήθησαν τον πρωθυπουργό, που επιβεβαίωσε την κατανομή ευθυνών με το απαράδεκτο: ΌΛΟΙ ΦΤΑΊΜΕ!!!

-Αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 11,2%

-Τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών το οποίο ακύρωσε τη μεγάλη εξαγωγική προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

-Μεγάλη αύξηση οφειλών σε εφορία και ταμεία.

-Συνεχίσουν τη δράση τους ακάθεκτοι τα φαντς και οι εισπρακτικές, με ένα δημόσιο χρέος και ιδιωτικό που φτάνουν τα 700 δις, με το 95% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να μην έχουν πρόσβαση στις τράπεζες σύμφωνα με την έκθεση Στουρνάρα, με την έξοδο στις διεθνείς αγορές  κάθε τόσο που σημαίνει νέο δανεισμό.

-Ο αγροτικός κόσμος ο οποίος παράγει, δεν αμείβεται για τον μόχθο του δεν διευκολύνθηκε σε δομικές φύσεως αλλαγές και εγκαταλείπει την καλλιέργεια λόγω υψηλού κόστους παραγωγής.

Όσο κατευθυνόμενα και να είναι τα πράγματα, ο απλός λαός έχει μνήμη και προπαντός, διαθέτει έναν κώδικα τιμής και αναγνώρισης του έργου του ΠΑΣΟΚ,

 το κίνημα όμως οφείλει να παλέψει,  με τα μέσα που διαθέτει και να μην επαναπαύεται στις δάφνες του παρελθόντος.

Έχει προβεί σε μια εκτεταμένη ανανέωση του πολιτικού του προσωπικού και αυτό του επιτρέπει να προσεγγίσει του πολίτες με διαφορετικό τρόπο:

-Με τη δύναμη της εκ του σύνεγγυς επαφής και επικοινωνίας με τους πολίτες η οποία είναι άμεση και ειλικρινής.

Αυτή η ζωντανή και η ανθρώπινη ενημέρωση παράγει μία πολιτική αξία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τους λομπίστες πολιτικούς που κατασκεύασαν τα ΜΜΕ!

-Με το καθαρό και άδολο βλέμμα που διαθέτουν τα νιάτα που πύκνωσαν τις τάξεις του κινήματος, τα οποία δεν προσβλέπουν σε καμία νομή εξουσίας.

Άλλωστε προεκλογικά οι…προσφορές ένθεν-κακείθεν ήταν πιεστικές!

Αυτό που τους συνέχει είναι η οραματική τους προσέγγιση στον πολιτικό στίβο, προκειμένου να αλλάξουν ένα χρεοκοπημένο ΣΎΣΤΗΜΑ ΑΞΙΏΝ, που κάνει λόγο διαρκώς για αξιοκρατία, για υγεία,   για παιδεία, κοινωνικό κράτος και πολλά άλλα, τα οποία συνθέτουν μία μαγική εικόνα, την οποία προβάλλουν με μεγάλο ζήλο τα ΜΜΕ  και με επονείδιστη καθεστωτική συμπεριφορά.

-Κανένα ΣΎΣΤΗΜΑ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ που προωθείται από κάποια πλατφόρμα εξουσίας,

δεν είναι σε θέση, να ανακόψει το νεανικό σφρίγος,  τη νεανική ορμή και προπαντός τον ενθουσιασμό των νέων που είναι φορείς καινούργιων απόψεων.

Όταν αυτές γίνουν κτήμα των δοκιμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων, τότε η ανατρεπτική νίκη θα είναι βεβαία!

Με αυτά τα όπλα και με την όλο και περισσότερο αποτελεσματική ηγετική παρέμβαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, έχει την δυνατότητα το ΠΑΣΟΚ να δυναμώσει,

προκειμένου ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΠΌΡΤΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΊΔΑΣ,  όπως είπε  και ο ΔΆΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

 

τ.Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

 Ελευθεράκης Ιορδάνης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής