breaking news Νέο

Να τους κόψουμε τη φόρα! -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Να τους κόψουμε τη φόρα!  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Όλα δείχνουν ότι η  ΝΔ, έρχεται «καβάλα στο άλογο», με στόχο αυτοδύναμη κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια το αντιλαϊκό πρόγραμμά της. Άρχισε ήδη να μοιράζει υπουργεία, να βγάζει από τα συρτάρια νομοσχέδια. Τους προειδοποιούμε: Προσέξτε καλά, γιατί κι άλλοι ήρθαν καβάλα στο άλογο, αλλά απότομα ξεπέζεψαν…

Το γιατί φτάσαμε εδώ δεν είναι της ώρας να το αναλύσουμε. Όμως ας σκεφτούμε π.χ ότι κατά τη διάρκεια της τετραετίας το 50% των νόμων της ψηφίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και το 70% από το ΠΑΣΟΚ. Και ας υψώνουν σήμερα δήθεν «αντιδεξιά» τείχη!

Όσοι/ες την ψήφισαν ή σκέφτονται να την ψηφίσουν γιατί δήθεν θα «προσφέρει σταθερότητα και ανάπτυξη) ας σκεφτούν λίγες ώρες πριν την κάλπη:

-Δεν έχουν κανέναν λόγο να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ΝΔ, ίσα ίσα όλοι έχουν κάθε λόγο να την κοντύνουν, να της κόψουν λίγο τη φόρα. Γιατί αυτή την ψήφο θα τη βρουν αύριο απέναντί τους, όταν οι μεγαλοεργοδότες θα τους ζητάνε να βάλουν περισσότερο πλάτη για να σωθούν τα κέρδη της επιχείρησης, θα αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.

-Θα τη βρουν απέναντί τους όταν τα κοράκια των τραπεζών και των funds θα ξεσπιτώνουν τις λαϊκές οικογένειες, όταν η ΝΔ θα υλοποιεί το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, θα φορτώνει νέα βάρη στον λαό για να σωθούν οι όμιλοι και οι τράπεζες στη νέα κρίση. Αυτή την ψήφο οι εργαζόμενοι θα τη βρουν απέναντί τους, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει πράξη τις υποδείξεις της Κομισιόν για νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, νέους φόρους στον λαό για να ελαφρύνουν το κεφάλαιο, για καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις μέχρι νεοτέρας.

-Θα τη βρουν απέναντί τους, όταν η ΝΔ - με προσωπική όπως λέει επίβλεψη του Μητσοτάκη - θα φτιάχνει το νέο ΕΣΥ Α.Ε. Και θα προωθεί τα πανεπιστήμια ΑΕ, καταργώντας το άρθρο 16, με τη συναίνεση φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

-Αυτή την ψήφο στη ΝΔ οι εργαζόμενοι θα τη βρουν απέναντί τους, όταν θα μας εμπλέκει ακόμα περισσότερο στο μακελειό στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι ήδη προετοιμάζουν και τις νέες επικίνδυνες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

-Όπως λοιπόν οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ΝΔ, δεν έχουν και κανέναν λόγο να σκορπίσουν την ψήφο τους στα κόμματα της συναινετικής, συστημικής αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. Που θα συνεχίζουν να ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη, να βάζουν πλάτη σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, όπως πάντα έκανε η σοσιαλδημοκρατία.

-Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον λαό μας και στους αγώνες του, ούτε τα κόμματα - δημιουργήματα του μιντιακού κατεστημένου, όπως αυτό της κυρίας Κωνσταντοπούλου με το αμαρτωλό παρελθόν. Ούτε φυσικά τα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα που σπρώχνονται να μπουν στη Βουλή.

Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική επιλογή για τον λαό, επιλογή 100% λαϊκής, μαχητικής αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχει ΚΚΕ!

Ναι, λοιπόν, εδώ υπάρχει ΚΚΕ που θα κάνει τη ζωή δύσκολη σε όλους αυτούς. Και μετά τις 25/6 και πάλι στους δρόμους του αγώνα, που είναι πλέον μονόδρομος!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής